Επίσκεψη της Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου Χριστιάνας Καλογήρου στον ΕΟΣ Σάμου

Η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κα Χριστιάνα Καλογήρου, συνοδευόμενη από τους Αντιπεριφερειάρχες κ.κ. Νίκο Κατρακάζο  και Γιώργο Κυριαζή και τον Έπαρχο Ικαρίας κ. Παναγιώτη Γενούζο, επισκέφθηκε τα γραφεία του Ενιαίου Οινοποιητικού Αγροτικού Συνεταιρισμού Σάμου  και συναντήθηκε με τον πρόεδρο κ. Γιάννη Σκούτα, τον Γενικό Διευθυντή κ. Ηλία Καριώτογλου και το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου κ. Κώστα Καμπούρη.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν θέματα που απασχολούν τους αμπελουργούς μέλη του Συνεταιρισμού, που ξεπερνούν  σε αριθμό τους 2200 και κυρίως το θέμα του ειδικού φόρου που επιβαρύνει το γλυκό κρασί.

Ιδιαίτερη σημασία δόθηκε στην ανάγκη προώθησης της έρευνας και της καινοτομίας για τη δημιουργία υπεραξίας στο τελικό παραγόμενο προϊόν.  Επίσης, συζήτηση έγινε για τις δυνατότητες χρηματοδότησης εξειδικευμένης έρευνας πιστοποίησης των φαρμακευτικών ιδιοτήτων του σταφυλιού ποικιλίας μοσχάτου και των παραγόμενων από αυτό προϊόντων (οίνος, μούστος κλπ).

Τέλος, ο πρόεδρος της Ε.Ο.Σ. Σάμου έθεσε το θέμα της ανάγκης εκπόνησης ειδικής μελέτης για την αναβάθμιση του υφιστάμενου Μουσείου Οίνου.

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Ορκίστηκε Δημοτικός Σύμβουλος ο Δημήτρης Έλληνας

Δημήτρης Έλληνας: Η Σάμος πιστεύω βρίσκεται σε μια κατάσταση «γαρνιτούρας» στους μεγάλους τουριστικούς προορισμούς

Στο πρωινό μαγκαζίνο του Radio Café 102.4 φιλοξενήθηκε τηλεφωνικά ο τουριστικός πράκτορας και δημοτικός σύμβουλος, κ. Δημήτρης Έλληνας. Ο τουρισμός στη Σάμο τελείωσε απότομα λόγω

Περισσότερα »
Συνελήφθη ημεδαπός στη Σάμο, για παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας

Συνελήφθη ημεδαπός στη Σάμο, για παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας

Συνελήφθη την Κυριακή (25/10) στην ευρύτερη περιοχή του Καρλοβασίου στη Σάμο, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Καρλοβασίου, ημεδαπός, για παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας. Ειδικότερα,

Περισσότερα »