Επίσκεψη της Δημοτικής Κοινότητας Σαμίων στη Διεύθυνση Αστυνομίας Σάμου

Επίσκεψη της Δημοτικής Κοινότητας Σαμίων στη Διεύθυνση Αστυνομίας Σάμου

Το συμβούλιο Δημοτικής Kοινότητας Σαμίων την Παρασκευή, 15/11/2019, πραγματοποίησε προγραμματισμένη συνάντηση με τον Αστυνομικό Διευθυντή Σάμου όπου συζητήθηκαν θέματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων της συγκεκριμένης υπηρεσίας.
Ο κ. Δημήτρης Μαϊστρέλης κάνοντας μια γενική τοποθέτηση για το ρόλο, τη λειτουργία και την αποτελεσματικότητα της υπηρεσίας της οποίας προΐσταται, αναφέρθηκε ειδικότερα και εκτενώς, όπως ήταν φυσικό, στο φλέγον θέμα του μεταναστευτικού – προσφυγικού που ταλανίζει την πόλη δημιουργώντας σε κάθε δομή της πολλαπλά προβλήματα.
Στη συζήτηση διατυπώθηκαν ερωτήματα από τα μέλη του συμβουλίου τα οποία εξέφρασαν την αγωνία, την ανησυχία, τον προβληματισμό και το φόβο των πολιτών για το τι μέλλει γενέσθαι, δεδομένου ότι πολλές φορές δηλώσεις των αρμοδίων πολιτικών και επιχειρησιακών παραγόντων σε κεντρικό, αλλά και αυτοδιοικητικό επίπεδο έχει εκφρασθεί η δυσκολία διαχείρισης της κατάστασης.
Ο Αστυνομικός Διευθυντής συμπερασματικά:
• μας διαβεβαίωσε ότι η υπηρεσία του καταβάλλει και θα καταβάλλει κάθε προσπάθεια έτσι ώστε οι πολίτες, αλλά και οι μετανάστες-πρόσφυγές να αισθάνονται ασφαλείς, όπως αρμόζει και επιβάλλεται σε κάθε πολιτισμένη και ευνομούμενη κοινωνία,
• εξήρε το πολιτισμικό, ανθρωπιστικό επίπεδο και την αυτοσυγκράτηση που επιδεικνύουν οι κάτοικοι της πόλης όλα αυτά τα χρόνια, απομονώνοντας τις σχεδόν ανύπαρκτες περιπτώσεις έκφρασης ρατσιστικών σκέψεων και συμπεριφορών,
• έθεσε επιτακτικά το θέμα της στελέχωσης των δομών της υπηρεσίας του, η οποία, όπως δήλωσε, προσπαθεί να ανταποκριθεί στα καθήκοντά της με το 30% από αυτό που προβλέπει το οργανόγραμμα της.
Τα μέλη του συμβουλίου, αφού ευχαρίστησαν τον Αστυνομικό Διευθυντή για το υψηλό επίπεδο και την ετοιμότητα των επιχειρησιακών του μονάδων, τον διαβεβαίωσαν ότι θα καταβληθεί κάθε προσπάθεια έτσι ώστε η υπηρεσία του να στελεχωθεί πλήρως και ότι όλες μαζί οι υγιείς δυνάμεις θα ενωθούν για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων της πόλης.

00CharismaMikro

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα