Επίσκεψη στη Σάμο Αντιπροσωπείας του Γερμανικού Δήμου Sindelfingen

Σύλληψη 31χρονου και 32χρονου, για το αδίκημα της κλοπής

Αντιπροσωπεία του Γερμανικού Δήμου Sindelfingen θα πραγματοποιήσει, για δεύτερη φορά, επίσκεψη στο Δήμο Σάμου από τις 5 έως τις 8 Σεπτεμβρίου με τη συμμετοχή του Δημάρχου Dr. Bernd Vöhringer, που είναι ο επικεφαλής της Γερμανικής Αντιπροσωπείας στο Κογκρέσο των Τοπικών και Περιφερειακών Αρχών στο Συμβούλιο της Ευρώπης. Στην αποστολή θα μετέχουν ακόμη, οι δημοτικοί σύμβουλοι κ. Horst Thome, Dr. Dorothee Kadauke, κα. Birgit WahlandBraun και κ. Tobias Bacherle, ο δημοσιογράφος κ. Peter Bausch και ο κ. Julian Schahl, υπεύθυνος ευρωπαϊκών υποθέσεων.

Στη διάρκεια της παραμονής της στο νησί η Γερμανική αντιπροσωπεία θα έχει σειρά συναντήσεων με τοπικούς θεσμικούς και παραγωγικούς φορείς με στόχο την διερεύνηση πιθανών συνεργασιών, την ανταλλαγή τεχνογνωσίας και καλών πρακτικών στον πρωτογενή τομέα, τον τουρισμό, την εκπαίδευση αλλά και την επιχειρηματικότητα. Ειδικότερα θα μετέχουν σε συναντήσεις με μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, με το Δ.Σ. του ΕΟΣ Σάμου, το Επιμελητήριο Σάμου, την Ένωση Ξενοδόχων και την Ένωση Τουριστικών Πρακτόρων, ενώ θα επισκεφθούν και τοπικούς παραγωγούς. Επίσης η Γερμανική αποστολή θα επισκεφθεί σημεία τουριστικού και αρχαιολογικού ενδιαφέροντος όπως το Αρχαιολογικό Μουσείο πόλεως Σάμου, η Εκκλησία Αγ. Νικολάου, το Αρχαιολογικό Μουσείο Πυθαγορείου, το Ηραίον και το Ευπαλίνειο Όρυγμα.

Στην διάρκεια των προγραμματισμένων συσκέψεων με εκπροσώπους του Δήμου Σάμου και υπηρεσιακούς παράγοντες θα συζητηθούν μεταξύ άλλων τα βήματα για την μελλοντική συνεργασία μεταξύ των δύο Δήμων, ενόψει της 35ης διάσκεψης του Κογκρέσου Τοπικών και Περιφερειακών Αρχών του Συμβουλίου της Ευρώπης μεταξύ της ελληνικής και γερμανικής αντιπροσωπείας. Ακόμη η σύνδεση και συνεργασία των δύο δήμων στον πολιτιστικό τομέα, η ανταλλαγή εμπειριών στον τομέα του διοικητικού και ψηφιακού εκσυγχρονισμού της τοπικής αυτοδιοίκησης A΄βαθμού κ.ά.

Την Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου και ώρα 13:30 θα δοθεί συνέντευξη τύπου των δύο Δημάρχων στο Δημοτικό Μέγαρο Σάμου με θέμα τη σημασία του προγράμματος αδελφοποίησης της Ε.Ε. και την υλοποίηση του πρωτοκόλλου συνεργασίας των δύο Δήμων.

Εκ του Δήμου Σάμου

00CharismaMikro

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Ψήφισμα συμπαράστασης στον κλάδο θεαμάτων-ακροαμάτων από την Π.Ε Βορείου Αιγαίου

Συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης για τους πλημμυροπαθείς της Καρδίτσας από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου

Η Περιφέρεια Β. Αιγαίου,  στέκεται στο πλευρό των πλημμυροπαθών της Καρδίτσας αναλαμβάνοντας πρωτοβουλία προσφοράς, αγάπης και βοήθειας προς τους συνανθρώπους μας, που επλήγησαν από την

Περισσότερα »