Επίσκεψη από τη «Δράση – Ενότητα – Προοπτική» στη Δημοτική Κοινότητα Βαθέος

Η δημοτική παράταξη «Δράση Ενότητα Προοπτική» επισκέφτηκε πρόσφατα την Δημοτική κοινότητα  Άνω Βαθέος. Στον  όμορφο και ιστορικό χώρο συνεδριάσεων της κοινότητας και εν μέσω πολύ καλού κλίματος συζήτησε με το τοπικό συμβούλιο διάφορα θέματα που αφορούν  την περιοχή και τους δημότες της.

Αναλυτικότερα:

Ζητήσαμε ενημέρωση για την καθυστέρηση αποκατάστασης του δρόμου της Στήνιας ο οποίος εξυπηρετεί πολύ, συνδέοντας το Άνω Βαθύ με τον Περιφερειακό, αλλά βρίσκεται σε κακή κατάσταση σε διάφορα σημεία του με αποτέλεσμα να μην έχει ασφαλή βατότητα.

Ενημερωθήκαμε ότι υπάρχει μελέτη ασφαλτόστρωσης του οδικού δικτύου της  Βλαμαρής, αρμοδιότητας του Δήμου και ευελπιστούμε στην εκπλήρωση των υποσχέσεων για την επιτακτική ανάγκη αποκατάστασης και ασφαλτόστρωση των δρόμων της περιοχής.

Δεδομένου ότι όπως μας ενημέρωσαν, ο Δήμος αρνήθηκε την πρόταση ασφαλτόστρωσης του συγκεκριμένου οδικού δικτύου από την Περιφέρεια, απορούμε για άλλη μια φορά γιατί δεν υπάρχει συνεργασία μεταξύ των δυο σε ένα τόσο σοβαρό θέμα. Ενώ το έχουμε ζητήσει και οι δυο πλευρές είχαν συμφωνήσει για προγραμματική συνεργασία σε έργα δεν βλέπουμε αυτό να γίνεται πράξη.

Υπενθυμίσαμε επίσης ότι χρειάζονται επιπλέον παρεμβάσεις στήριξης τοιχίων σε διάφορα σημεία προκειμένου να  έχει νόημα και αποτέλεσμα η όποια ασφαλτόστρωση.

Ζητήσαμε να υπάρχει Γραμματέας στην Κοινότητα για την εξυπηρέτηση των πολιτών και ασφαλιζόμενων ΟΓΑ περισσότερες μέρες και όχι μόνο μια όπως τώρα.

Ενημερωθήκαμε για τα την πορεία αποκατάστασης χώρων όπου υπάρχουν ετοιμόρροπα σπίτια που είναι πολλά και επικίνδυνα και αποτελούν εστίες μόλυνσης.

Σχετικά με το νεκροταφείο τονίστηκε η αναγκαιότητα για επέκταση του και να υπάρχει εργάτης εκεί σε τακτική βάση.

Υπενθυμίσαμε ότι πάγιο αίτημα των κατοίκων είναι η άρση της μονοδρόμησης από Δημοτική  Κοινότητα έως Ποταμάκι και η τοποθέτηση φωτεινού σηματοδότη όπως ζητά ομόφωνα το Κοινοτικό Συμβούλιο για την ομαλή λειτουργία των οχημάτων και πεζών.

00DrasistoAnoVathi02

Επίσης, από τον πρόεδρο του Συλλόγου Βλαμαριωτών διατυπώθηκε το δίκαιο αίτημα της επέκτασης της δημοτικής συγκοινωνίας στην Βλαμαρή τουλάχιστον για την μετακίνηση των μαθητών. Ενημερωθήκαμε δε ότι υπάρχει υπόσχεση για δημιουργία παιδικής χαράς πέριξ της Αγίας Ζώνης.

Ζητήσαμε και θα συμβάλουμε να ενταθούν οι πιέσεις προς το Δήμο για την υλοποίηση μελέτης για δημιουργία αποχετευτικού δικτύου στη Βλαμαρή που τόσο έχει ανάγκη η περιοχή λόγω αύξησης του πληθυσμού των μόνιμων κατοίκων. 

Σχετικά με το δίκτυο ύδρευσης απαραίτητο είναι για την βελτίωση του να αξιοποιηθεί η υπάρχουσα από προηγούμενη δημοτική αρχή μελέτη.

Τέλος, ενημερωθήκαμε για διάφορα άλλα θέματα όπως και για την κατάσταση του δημοτικού σχολείου και διάφορα απαραίτητα έργα-παρεμβάσεις για τις οποίες δεσμευθήκαμε ότι θα διεκδικήσουμε και εμείς μαζί με την  Κοινότητα από την Δημοτική αρχή.

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Σύλληψη αλλοδαπού στον αερολιμένα της Σάμου, για αδικήματα της ποινικής νομοθεσίας

Σύλληψη αλλοδαπού, για τ’ αδικήματα της πρόκλησης σωματικής βλάβης και της απειλής, καθώς για παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα

Συνελήφθη την Πέμπτη (15/10) στο Βαθύ της Σάμου, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Σάμου, αλλοδαπός, ο οποίος κατηγορείται για τα αδικήματα της πρόκλησης σωματικής βλάβης

Περισσότερα »
Τους ζητήθηκε η αποστολή φωτογραφιών μέσω Viber κατά τη διάρκεια μικτών εξορμήσεων. Κοινή Ανακοίνωση - Καταγγελία Ε.Α.Υ.Ν. Σάμου, Χίου & Λέσβου

Σύλληψη αλλοδαπού στο Καρλόβασι για τα αδικήματα της απόπειρας κλοπής και της βίας κατά υπαλλήλων

Συνελήφθη, σήμερα Παρασκευή (16/10) στην ευρύτερη περιοχή του Καρλοβάσου, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Καρλοβάσου, αλλοδαπός, ο οποίος κατηγορείται για τα αδικήματα της απόπειρας κλοπής

Περισσότερα »