Επίσκεψη Αντιπεριφερειάρχη Σάμου κ. Νίκου Κατρακάζου σε παραγωγούς

Ο Αντιπεριφερειάρχης Σάμου κ. Νίκος Κατρακάζος, συνοδευόμενος από τον Αντιπεριφερειάρχη Εμπορίου κ. Γεώργιο Κυριαζή   και  στελέχη της ΔΑΟΚ της ΠΕ Σάμου συνεχίζοντας τις επισκέψεις του σε παραγωγούς και παραγωγικές μονάδες του πρωτογενούς τομέα επισκέφτηκε χθες στο Καρλόβασι την καλλιέργεια γλυκοπατάτας των αδελφών Παπασταματίου. Στη συνέχεια στο φιλόξενο αποστακτήριο του Φώτη Ματθαίου στην Υδρούσσα συναντήθηκε με παραγωγούς του πρωτογενούς τομέα της περιοχής.

00Katragi01

Ο Αντιπεριφερειάρχης δήλωσε σχετικά: «Είναι καταπληκτικό αυτό που παράγει η εύφορη γη των νησιών μας. Η παραγωγή της τοπικής γλυκοπατάτας, που με τόσο μεράκι καλλιεργούν οι παραγωγοί που επισκεφτήκαμε, είναι μια καλλιέργεια που μπορεί να αναπτυχθεί περισσότερο. Το γεγονός ότι το  προϊόν αυτό μπορεί να είναι και εξαγώγιμο είναι ένα επιπλέον κίνητρο για την αύξηση της παραγωγής του.

00Katragi03

Εμείς σε συνεργασία με τους τοπικούς παραγωγούς θα προχωρήσουμε στις απαραίτητες συνεργασίες με αρμόδια πανεπιστήμια και οργανισμούς  με τελικό στόχο αυτά να χαρακτηριστούν ως προϊόντα γεωγραφικής ένδειξης. Είχαμε τη χαρά επίσης στο αποστακτήριο του Φώτη Ματθαίου να συναντηθούμε με παραγωγούς της Υδρούσσας και να ανταλλάξουμε απόψεις για την κοινή προσπάθεια  ανάπτυξης του πρωτογενούς τομέα και σύνδεσης του με το τουριστικό προϊόν». 

00Katragi04

00Katragi02

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Samostoday

Παρόμοια Άρθρα