Επισκέψεων Αντιπεριφερειάρχη συνέχεια…

Συνεχίζοντας τις επισκέψεις και τις επαφές του με τους παραγωγούς του νησιού μας ο Αντιπεριφερειάρχης Σάμου Νίκος Κατρακάζος βρέθηκε σήμερα στον Παγώνδα, όπου συναντήθηκε με παραγωγούς λαδιού, ξήρανσης σύκων και μελιού, στον χώρο δραστηριότητας του καθενός.

Μετά τον καθιερωμένο καφέ στην θαυμάσια πλατεία του Παγώνδα, ο Αντιπεριφερειάρχης, συνοδευόμενος από τον θεματικό Αντιπεριφερειάρχη κ. Γιώργο Κυριαζή και τον  γεωπόνο της Δ/νσης Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Χρήστο Σταματούλη, επισκέφθηκαν τον χώρο ξήρανσης σύκων του παραγωγού κ. Χριστοδουλάκη. Στη συνέχεια με αγροτικό αυτοκίνητο μετέβησαν στο ελαιόκτημα και τις εγκαταστάσεις ξήρανσης, αλλά και εξαγωγής μελιού του παραγωγού Αλκιβιάδη Ταλαίπωρου, ενώ αμέσως μετά μετέβησαν μερικά χιλιόμετρα εκτός Παγώνδα στον δρόμο προς Σπαθαραίους σ’ ένα από τα πολλά κτήματα με συκιές όπου και η εγκατάσταση ξήρανσης και συσκευασίας τους, του κ. Μαργαρώνη.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Σάμου δήλωσε ενθουσιασμένος και πολύ ευχαριστημένος από τις προσπάθειες όλων των παραγωγών του πρωτογενή τομέα, που τείνουν στην αύξηση των καλλιεργούμενων γαιών, τον εκσυγχρονισμό των μέσων και την διάθεση για δημιουργία όλων, για το καλό των ίδιων, του χωριού τους αλλά και της οικονομίας του νησιού μας γενικότερα.

Εντύπωση προκάλεσε στον Αντιπεριφερειάρχη το εγκαταλελειμμένο ελαιοτριβείο μέσα στο χωριό λίγο πιο κάτω από την πλατεία, με τα μηχανήματά του να είναι αδιάψευστοι μάρτυρες της ακμής του χωριού και έδειξε ενδιαφέρον για την ένταξή του σε κάποιο πρόγραμμα και την μετατροπή του σε επισκέψιμο χώρο ιστορικής αξίας.

Πηγή: www.samiaki.tv

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα