Επίσημη επίσκεψη πραγματοποίησε ο Υπουργός Υγείας κ. Ανδρέας Ξανθός στη Σάμο

Φεστιβάλ Ηραία-Πυθαγόρεια: Ομιλία με τον καθηγητή κ. Δημήτρη Νανόπουλο «Η προέλευση των Φυσικών Νόμων»

Επίσημη επίσκεψη πραγματοποίησε σήμερα Τετάρτη (27/06) ο Υπουργός Υγείας κ. Ανδρέας Ξανθός. Ο Υπουργός με την άφιξή του στη Σάμο επισκέφτηκε το Κέντρο Υγείας Καρλοβάσου, όπου συνοδευόμενος από τον Βουλευτή Σάμου κ. Δημήτρη Σεβαστάκη είχε εποικοδομητική συνάντηση με τη Διοίκησή του, όπου εκεί ο Υπουργός εξήγγειλε την έναρξη δύο νέων ΤΟΜΥ, η πρώτη στο Μαραθόκαμπο και η άλλη στο Βαθύ.

Ο Υπουργός Υγείας συνομίλησε και με τους εργαζομένους του Κέντρου Υγείας και προανήγγειλε προκηρύξεις νέων θέσεων ιατρών όπως ακτινολόγου και καρδιολόγου, προσλήχεις νοσηλευτικού προσωπικού και υποσχέθηκε να δώσει λύσει στο μείζον θέμα με τους οδηγούς του ΕΚΑΒ, αν και όπως προανήγγειλε αργότερα, το ΕΚΑΒ στο Αιγαίο θα γίνει πιο δυνατό με τρείς σταθμούς, ενώ οι αερομεταφορές θα γίνονται πλέον από υπηρεσία του Κέντρου Επιχειρήσεων του Υπουργείου Υγείας, που θα μπορεί να έχει και πρόσβαση σε κρεβάτια και ΜΕΘ των Νοσοκομείων.

Ο Υπουργός Υγείας συναντήθηκε με τον Αντιπεριφερειάρχη Σάμου κ. Νίκο Κατρακάζο και τον Δήμαρχο Σάμου κ. Μιχάλη Αγγελόπουλο, όπου και οι δύο του έθεσαν το θέμα της προστασίας της Δημόσιας Υγείας. Επίσης για το θέμα των οδηγών του ΕΚΑΒ, ο Υπουργός έκανε σαφές ότι σε περίπτωση που το ΕΚΑΒ έχει έλλειψη σε οδηγούς, σύμφωνα με νομοσχέδιο που θα περάσει αυτές τις ημέρες από τη Βουλή, είναι δυνατόν τα αυτοκίνητα του ΕΚΑΒ να οδηγούνται από Δημοτικούς υπαλλήλους και από οδηγούς της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, εφόσον έχουν περάσει την απαραίτητη εκπαίδευση.

Κατά την άφιξη του Υπουργού Υγείας κ. Ανδρέα Ξανθού στο Γενικό Νοσοκομείο Σάμου, στην είσοδο τον περίμεναν εκπρόσωποι της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών και των Εργαζομένων στο Νοσοκομείο, θέτοντάς του αίτημα για ακρόαση των προβλημάτων και των αιτημάτων τους. Ο Υπουργός τους προσκάλεσε να παρακολουθήσουν τον απολογισμό της Διοίκησης, οι εργαζόμενοι αρνήθηκαν λέγοντας ότι «εμείς τον απολογισμό τον ζούμε κάθε μέρα», ενώ συμφώνησαν η συνάντησή τους να πραγματοποιηθεί μετά τον απολογισμό της Διοίκησης του Γενικού Νοσοκομείου Σάμου.

Ο Υπουργός επισκέφτηκε όλα τα τμήματα του Νοσοκομείου και συνομίλησε με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

Ο Διοικητής του Νοσοκομείου Σάμου κ. Λάζαρος Θεόφιλο έκανε τον απολογισμό του Νοσοκομείου για το διάστημα 2016-2018 στο αμφιθέατρό του (μπορείτε να τον διαβάσετε στο συννημένο αρχείο στην αρχή του άρθρου). Παρών και ο βουλευτής Σάμου κ. Δημήτρης Σεβαστάκης, Δημοτικοί Σύμβουλοι (Μαστροκωνσταντή, Μηλίγκος, Τριανταφύλλου, Μαυρατζώτης), ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

Το λόγο πήρε και ο Διευθυντής της Ιατρικής Υπηρεσίας κ. Νίκος Κακλαμάνης, ο οποίος δήλωσε ότι παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Νοσοκομείο έχει την αίσθηση ότι λειτουργεί πολύ καλά, ενώ ίσως το κυριότερο και σοβαρότερο πρόβλημα είναι η μη ύπαρξη ειδικευομένων ιατρών, που δεν έρχονται τόσο εύκολα στην παραμεθόριο.

Ο κ. Υπουργός αμέσως μετά παίρνοντας το λόγο, έκανε την τοποθέτησή του και απάντησε σε ερωτήματα ιατρικού αλλά και νοσηλευτικού προσωπικού. Στο τέλος δε προέβη και σε δήλωση για την επίσκεψή του στις δομές Υγείας της Σάμου.

Αξίζει ν’ αναφέρουμε ότι ο Υπουργός δεν επισκέφτηκε το ΚΥΤ, ενώ οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της «Δράσης – Ενότητας – Προοπτικής» του πρότειναν να δημιουργηθεί μια νέα υγειονομική μονάδα στο ΚΥΤ ώστε να μην επιβαρύνεται το Γενικό Νοσοκομείο Σάμου.

Αλέξης Κομνηνός

Περισσότερες φωτογραφίες μπορείτε να δείτε ΕΔΩ κι ΕΔΩ

00CharismaLogo

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Samostoday

Παρόμοια Άρθρα