Επεισοδιακή η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Υπό παραίτηση ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Σάμου κ. Ελισαίος Μαυρατζώτης

Σύλληψη 58χρονου, για διάπραξη κλοπής

Η 10η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σάμου έμελε να είναι επεισοδιακή τουλάχιστον κατά το πρώτο 3ωρο της συνεδρίασής του. Διότι αν κάποιος έβλεπε τα θέματα της συνεδρίασης, ήταν μια συνεδρίαση ρουτίνας, πλην των θεμάτων της προ ημερήσιας διάταξης και των ερωτήσεων που θα υποβάλλονταν στον Δήμαρχο Σάμου κ. Μιχάλη Αγγελόπουλο.

Ξεκινώντας η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σάμου, ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Αντώνης Σίμος ζήτησε να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή για τα θύματα των πυρκαγιών της Αττικής, κάτι που φυσικά έγινε. Στη συνέχεια απ’ όλες τις παρατάξεις τέθηκαν ερωτήσεις προς τον Δήμαρχο Σάμου που απαντήθηκαν.

Στην προ ημερήσιας διάταξης συνεδρίαση ήρθε ως θέμα η αντικατάσταση μελών του ΝΠΔΔ Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Σάμου, λόγω παραίτησης ορισμένων, αλλά και του θανάτου του Αντιδημάρχου Μαραθοκάμπου Ανδρέα Βασιλάκη. Την παραίτησή τους υπέβαλαν ο κ. Βασίλης Πανουράκης που ως γνωστόν είναι Περιφερειακός Σύμβουλος, αλλά και πρόεδρος της ΝΟ.Δ.Ε. ΝΔ Σάμου. Ο κ. Πανουράκης στην επιστολή του ανέφερε ότι παραιτείται λόγω αυξημένων υποχρεώσεων. Την παραίτησή του με επιστολή γνώρισε στο Συμβούλιο και ο κ. Αναστάσιος Νικολαϊδης. Άρα τα τρία άτομα που αποχωρούν είναι ένας αιρετός (Βασιλάκης) και δύο πολίτες (Πανουράκης, Νικολαϊδης).

Ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Κώστας Αμυρσώνης ανέφερε τα ονόματα που θ’ αντικαθιστούσαν αυτούς που αποχώρησαν από το ΔΣ του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Σάμου και ήταν και η πρόταση του Δημάρχου που θα έμπαινε σε ψηφοφορία. Έτσι προτάθηκαν τα εξής ονόματα. Ο κ. Μανώλης Ισιδώρου (αιρετός) σε αντικατάσταση του Ανδρέα Βασιλάκη, η κα Ευαγγελία Μένεγα (πολίτης) σε αντικατάσταση του κ. Αναστάσιου Νικολαϊδη και ο Δήμαρχος Σάμου κ. Μιχάλης Αγγελόπουλος (αιρετός) στη θέση του κ. Βασίλη Πανουράκη (πολίτης).

Εδώ ήταν και η μεγάλη διαμάχη και η συζήτηση πήρε φωτιά. Ο κ. Ελισαίος Μαυρατζώτης είπε ότι κάτι τέτοιο δεν μπορεί να γίνει, διότι αιρετός δεν μπορεί ν’ αντικαταστήσει πολίτη. Πρότεινε δε να αναβληθεί η ψηφοφορία, μέχρι να ζητηθεί η γνώμη του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους. Ο Δήμαρχος Σάμου διάβασε κάποια άρθρα Νόμου λέγοντας ότι οι αποφάσεις και οι ενέργειες που κάνουν είναι σύννομες.

00Mavratzotis02

Σε μια τέτοια περίπτωση όμως ο Δήμαρχος Σάμου, αυτόματα θα ήταν ο νέος πρόεδρος του ΝΠΔΔ «Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Σάμου» και θα υποβάθμιζε αυτόματα τον κ. Ελισαίο Μαυρατζώτη.

Ο κ. Ελισαίος Μαυρατζώτης στον επίλογό του ανέφερε ότι την Τρίτη (31/07) θα συγκαλέσει έκτακτη συνεδρίαση του ΔΣ του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Σάμου, όπου και θα θέσει την παραίτησή του.

Το θέμα της αντικατάστασης των μελών του ΔΣ τέθηκε σε ψηφοφορία, όπου επί 24 παρόντων το αποτέλεσμα επί της πρότασης του Δημάρχου ήταν το εξής: ΝΑΙ (13), ΟΧΙ (2), ΠΑΡΩΝ (9). Το οξύμωρο της υπόθεσης είναι ότι ο κ. Ελισαίος Μαυρατζώτης ψήφισε ΝΑΙ, λέγοντας «ότι επειδή είναι η εποχή του troll, ψηφίζω την πρόταση του Δημάρχου». Αναλυτικά η ψηφοφορία έχει ως εξής: ΝΑΙ στην πρόταση του Δημάρχου ψήφισαν οι εξής: Αμυρσώνης, Βαλκαμλής, Ισιδώρου, Καραγιάννης Δημήτρης, Καραγιάννη Ιωάννα, Κυριαζής, Μαυρατζώτης Ελισαίος, Μηλίγκος, Παπαγεωργίου, Πατσίδης, Σεβαστάκης, Τριανταφύλλου, Τσερέ. ΟΧΙ στην πρόταση του Δημάρχου ψήφισαν οι εξής: Διακοσταμάτης, Μαστροκωνσταντή. ΠΑΡΩΝ στην πρόταση του Δημάρχου ψήφισαν οι εξής: Καζόγλου, Καλατζής, Λεμονής, Ματθαίου, Μαυρατζώτης Δημήτρης, Σαρρηγεωργίου, Σίμος, Τζίχας, Χατζηχριστοδούλου.

Πάντως το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας δεν μπορεί να ληφθεί ως έγκυρο, διότι σε πρόταση που τίθεται σε ψηφοφορία ως προ ημερήσιας διάταξης, απαιτούνται δέκα επτά (17) θετικοί ψήφοι.

Μέχρι την ώρα που γράφονταν οι παραπάνω γραμμές η απόφαση του κ. Ελισαίου Μαυρατζώτη ήταν να παραιτηθεί, αλλά θα πρέπει να περιμένουμε τη συνεδρίαση του ΔΣ του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Σάμου.

Η συγκεκριμένη στιγμή, αλλά και η απόφαση ίσως ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. Εδώ και πολλούς μήνες σε όλους ήταν γνωστό και εμφανές ότι οι σχέσεις του Μιχάλη Αγγελόπουλου και Ελισαίου Μαυρατζώτη ήταν τεταμένες. Πάντα υπήρχαν και θα υπάρχουν οι κακές γλώσσες που θα λένε τα δικά τους. Αλλά εσωτερικά στο Δημοτικό συνδυασμό κανείς δεν ξέρει τι γίνεται, πλήν ορισμένων.

00Mavratzotis03

Οφείλουμε όμως ν’ αναγνωρίσουμε στον κ. Ελισαίο Μαυρατζώτη ότι από την πρώτη στιγμή επέδειξε μεγάλο έργο ως πρόεδρος. Χειρίστηκε σοβαρές υποθέσεις και τις έφερε εις πέρας. Στα υπέρ του οι ενέργειες που έκανε στο μεταναστευτικό – προσφυγικό, όταν οι χιλιάδες εξ ανατολών ξάπλωναν στα λιμάνια και στους παραλιακούς δρόμους.

Στα υπέρ του η ολοκλήρωση των δύο επιβατικών σταθμών στα λιμάνια Βαθέος, αλλά και η ολοκλήρωση του νέου λιμένα Καρλοβάσου. Και πολλά άλλα θέματα που έφερε εις πέρας δουλεύοντας άοκνα και πολλές φορές βάζοντας και χρήματα από την τσέπη του.

Αν θα παραιτηθεί σίγουρα θα είναι απώλεια για τα κοινά, αλλά όπως λέει και το παρακάτω που είναι βγαλμένη από τη ζωή, κάτι έσπασε:

«-Πάρε ένα πιάτο και πέτα το κάτω…

-Εντάξει το πέταξα…

-Έσπασε;

-Ναι

-Τώρα πες του συγγνώμη

-Έγινε όπως ήταν πριν;

-Όχι

-Κατάλαβες;»

Αλέξης Κομνηνός

Βίντεο από τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σάμου μπορείτε να δείτε ΕΔΩ

00Charisma01

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Γεράσιμος Χουλιάρας: Οι κάτοικοι της Σάμου να αποφεύγουν τα παλιά και καταπονημένα κτήρια

Γεράσιμος Χουλιάρας: Οι κάτοικοι της Σάμου να αποφεύγουν τα παλιά και καταπονημένα κτήρια

Συμπληρώνεται σχεδόν ένας μήνας από τον ισχυρό σεισμό βόρεια της Σάμου. Η ανάλυση των σεισμολογικών δεδομένων του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, παρουσιάζουν μια

Περισσότερα »