Εόρτια εκδήλωση από την Iερά Μητρόπολη Σάμου για την 28η Οκτωβρίου 1940

Εόρτια εκδήλωση από την Iερά Μητρόπολη Σάμου για την 28η Οκτωβρίου 1940

Εορταστική εκδήλωση για την εθνική εορτή της 28ης Οκτωβρίου 1940 διοργάνωσε η Ιερά Μητρόπολη Σάμου – Ικαρίας και Κορσεών την Δευτέρα το βράδυ (28/10) στο αμφιθέατρο της Περιφερειακής Ενότητας Σάμου.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με την προβολή ενός βίντεο με το ανακοινωθέν του ραδιοφωνικού σταθμού Αθηνών, για την κήρυξη του πολέμου στην Ελλάδα από την Ιταλία. Η εκδήλωση περιελάμβανε κείμενα για το έπος του ΄40 και τραγούδια της εποχής από την παιδική χορωδία της Ιεράς Μητρόπολης «ΕυΩΔΗα», με την συμμετοχή πέντε μουσικών της φιλαρμονικής της 79 ΑΔΤΕ, υπό τη διεύθυνση του Διοικητή της Στρατιωτικής Μουσικής της 79 ΑΔΤΕ, Ταγματάρχη (ΜΣ) Δημήτρη Πράπα.

00IM28Okt02

Την εκδήλωση άνοιξε ο πατέρας Αμφιλόχιος Φλεβάρης, τονίζοντας την συμβολή της Εκκλησίας στον αγώνα των Ελλήνων κατά τον πόλεμο και ευχαριστώντας όσους συνέβαλλαν στην επιτυχία της εκδήλωσης.

00IM28Okt03

Φυσικά η έκπληξη της βραδιάς ήταν η αρτιότητα της μουσικής παρουσίας των παιδιών, που έκανε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας, ο οποίος έκλεισε και την εκδήλωση, να δηλώσει φανερά συγκινημένος. Επαίνεσε τα παιδιά και την δασκάλα τους κα Άννα Κωσταρά, την ορχήστρα της 79 ΑΔΤΕ, καθώς και όλους όσους συνέβαλαν στην άρτια εκδήλωση της βραδιάς. Ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε τους γονείς που εμπιστεύονται τα παιδιά τους στη μητρική αγκαλιά της Εκκλησίας, μαθαίνοντά τους ν’ αγωνίζονται για τον Χριστό και την Ελλάδα.

Περισσότερες φωτογραφίες μπορείτε να δείτε ΕΔΩ κι ΕΔΩ

VKDMarketMegalo

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Γεράσιμος Χουλιάρας: Οι κάτοικοι της Σάμου να αποφεύγουν τα παλιά και καταπονημένα κτήρια

Γεράσιμος Χουλιάρας: Οι κάτοικοι της Σάμου να αποφεύγουν τα παλιά και καταπονημένα κτήρια

Συμπληρώνεται σχεδόν ένας μήνας από τον ισχυρό σεισμό βόρεια της Σάμου. Η ανάλυση των σεισμολογικών δεδομένων του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, παρουσιάζουν μια

Περισσότερα »