Εορτάστηκε η επέτειος της Εθνικής Αντίστασης στη Σάμο

Στη Σάμο το πρωί της Κυριακής 27 Νοεμβρίου 2016 τελέσθηκε Δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου και στη συνέχεια κατάθεση στεφάνων στο μνημείο της πλατείας Πυθαγόρα.

Στεφάνια κατέθεσαν ο Αντιπεριφερειάρχης Σάμου κ. Νίκος Κατρακάζος, ο Ταξίαρχος Διοικητής της 79 ΑΔΤΕ κ. Δημοσθένης Βιτεντζάκης, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Σάμου κ. Κωνσταντίνος Αμυρσώνης, εκ μέρους των αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης ο κ. Νίκος Νόου και ο πρόεδρος των Εφέδρων Αξιωματικών κ. Εμμανουήλ Πέτρου. Επίσης στην κατάθεση στεφάνων παρευρέθησαν ο Αντιδήμαρχος κ. Χριστόδουλος Σεβαστάκης, η Δημοτική Σύμβουλος κα Μαριάνθη Μαστροκωνσταντή – Λαθουρά και εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας.

Η Εθνική Αντίσταση εναντίον των στρατευμάτων κατοχής 1941-1944, προέκταση και ολοκλήρωση του έπους της Αλβανίας, των μακεδονικών οχυρών και της Μάχης της Κρήτης, υπήρξε έργο όλων των Ελλήνων που αντιτάχθηκαν, με τις όποιες δυνάμεις τους, στους κατακτητές και πολέμησαν για το πανάκριβο αγαθό της Ελευθερίας, ενάντια στο ναζισμό και το φασισμό.

00EpeteiosEthikisAntistasi02

Για να αποδοθεί έμπρακτα ένας ελάχιστος φόρος τιμής σε όλους εκείνους – άντρες, γυναίκες και παιδιά – που αγωνίστηκαν, βασανίστηκαν ή έπεσαν ηρωικά προσφέροντας τα μέγιστα στον υπέρ πάντων αγώνα του λαού μας στα μαύρα χρόνια της κατοχής, η Ελληνική πολιτεία καθιέρωσε με το άρθρο 10 του Ν. 1285/1982 την επέτειο της Μάχης του Γοργοποτάμου ως ημέρα πανελλήνιου εορτασμού της Εθνικής μας Αντίστασης. Η συγκεκριμένη μάχη – σταθμός της αντιστασιακής δράσης στην Ελλάδα, αποτελεί ταυτόχρονα, χάρη στον ενωτικό της χαρακτήρα, φωτεινό παράδειγμα για τις επερχόμενες γενιές.

Αλέξης Κομνηνός

Περισσότερες φωτογραφίες μπορείτε να δείτε εδώ…

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Ανακοινώθηκαν οι λίστες επιτυχόντων στο Δημόσιο ΙΕΚ Σάμου. Εγγραφές μέχρι Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου

Ανακοινώθηκαν οι λίστες επιτυχόντων στο Δημόσιο ΙΕΚ Σάμου. Εγγραφές μέχρι Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου

Ανακοινώθηκαν από το Υπουργείο Παιδείας τα αποτελέσματα για τα Δημόσια ΙΕΚ (ΔΙΕΚ). Το ΔΙΕΚ Σάμου καλεί τους ενδιαφερόμενους να αναζητήσουν το αποτέλεσμα της αίτησής τους

Περισσότερα »