Εντυπωσίασαν από κοινού «Ηδύλη» και Φιλαρμονική «Βαθύλλος – Αντώνης Γεροχριστοδούλου»

Εντυπωσίασαν από κοινού «Ηδύλη» και Φιλαρμονική «Βαθύλλος – Αντώνης Γεροχριστοδούλου»

Μαγικές μουσικές και λογοτεχνικές στιγμές, πέρασαν όσοι βρέθηκαν στο αμφιθέατρο της Π.Ε. Σάμου, στην κοινή εκδήλωση που διοργάνωσαν ο Σύλλογος Μουσικής & Πολιτιστικής Δημιουργίας «Ηδύλη» και η Φιλαρμονική «Βαθύλλος – Αντώνης Γεροχριστοδούλου», το βράδυ της Δευτέρας(16/12).

Η εκδήλωση ξεκίνησε με τον Σάρκινο Λόγο, από την κα Νίτσα Κιάσσου, ενώ στη συνέχεια το σύνολο της Φιλαρμονικής Βαθύλλος – Αντώνης Γεροχριστοδούλου, απέδωσε 7 ορχηστρικά από γνωστά τραγούδια Χριστουγέννων, υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Δημήτρη Πράπα.

00Idili02

Καθήλωσε το κοινό το λαϊκό παραμύθι «Η λύρα των Χριστουγέννων» με την υπέροχη αφήγηση της κας Έλσας Χίου και την κρητική προφορά, δίνοντας την καλύτερη πάσα στην μεικτή χορωδία ενηλίκων «ΗΔΥΛΗ» με παραδοσιακά κάλαντα και διεθνοποιημένα τραγούδια από την Ελλάδα, την Μικρά Ασία και την Ευρώπη, υπό τη διεύθυνση του Γιώργου Κουμαραδιού.

Το γιορτινό ύφος έκλεισε με την αφήγηση της κας Άννας Ασημίνα με το «παιδί στο Χριστουγεννιάτικο δέντρο του Χριστού (Φ. Ντοστογιέφσκι)» και την σύμπραξη της Χορωδίας «ΗΔΥΛΗ» με την φιλαρμονική «Βαθύλλος – Αντώνης Γεροχριστοδούλου» σε γνωστά ευρωπαϊκά γιορτινά ακούσματα.

00Idili03

Το κοινό στο κατάμεστο από κόσμο αμφιθέατρο, παρόλο που είχε τελειώσει η εκδήλωση, παρέμενε στη θέση του ζητώντας ακόμα ένα τραγούδι από την χορωδία και την φιλαρμονική και βεβαίως οι δύο μαέστροι δεν χάλασαν το χατίρι, κλείνοντας έτσι με χαρμόσυνο τρόπο υπό τους ήχους του γνωστού Jingle bell rock τις διήμερες χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις τους.

Περισσότερες φωτογραφίες μπορείτε να δείτε ΕΔΩ κι ΕΔΩ σε λίγο…

Ελένη Χατζηγεωργίου

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Κοινή απόφαση των Δ.Σ. των φορέων υγείας με αφορμή τη σύσκεψη φορέων που κάλεσε ο Δικηγορικός Σύλλογος Σάμου

Ευχαριστήριο του Νοσοκομείου Σάμου προς τον Όμιλο DORYSSA και την Οργάνωση «JUST ACTION»

Ο Όμιλος DORYSSA ανταποκρινόμενος στο αίτημά μας για τη διάθεση επιτοίχιων  τηλεοράσεων, για τη τοποθέτησή τους στην ανακαινισμένη Παιδιατρική Κλινική και στις Κλινικές του Χειρουργικού

Περισσότερα »