Εντυπωσιακές κατασκευές από μαθητές και εκπαιδευτικούς του Μαυρογενείου Επαγγελματικού Λυκείου Σάμου

Την ετήσια έκθεση των τεχνικών κατασκευών και επίδειξη των δεξιοτήτων τους , έκαναν με την λήξη της σχολικής χρονιάς μαθητές και εκπαιδευτικοί του Μαυρογενείου Επαγγελματικού Λυκείου Σάμου στον προαύλιο χώρο και στις εγκαταστάσεις των διαφόρων τμημάτων.

Στα εκθέματα ξεναγήθηκαν μαθητές της Γ΄τάξης των Γυμνασίων της πόλης, αλλά και πολίτες που είδαν από κοντά και θαύμασαν τις ευρεσιτεχνίες αλλά και την έμπνευση των παιδιών. Στο ισόγειο του εκπαιδευτηρίου προσφέρθηκε παραδοσιακή γιορτή, Σαμιώτικο κρασί και γλυκίσματα, παρασκευής των παιδιών του ΕΠΑΛ.

Στα διάφορα εκθέματα μπορούσε κανείς να δει από αυτοκίνητο κάρτ και εργαλεία, μέχρι είδη του τμήματος αισθητικής και κάτοπτρο, που μετατρέπει την ηλιακή ακτινοβολία σε κίνηση μηχανής. Την διεύθυνση του εργαστηριακού τομέα έχει ο καθηγητής του ΕΠΑΛ Γιάννης Τζημπούκας και την διοικητική ο διευθυντής του ΕΠΑΛ Ευάγγελος Τσεσμελής.

00DimarxosEpal02

Ήταν μια έκθεση που έδειξε την πολύ σοβαρή δουλειά που γίνεται από εκπαιδευτικούς και μαθητές στο ΕΠΑΛ Σάμου, την έμπνευση και την δημιουργικότητα των παιδιών και τα χρήσιμα εφόδια που παρέχει το εκπαιδευτικό ίδρυμα για την επαγγελματική και κοινωνική τους εξέλιξη. Κι αυτό που διαπίστωνε κανείς κατά την επίσκεψή του, ήταν το καλό και φιλικό κλίμα μεταξύ εκπαιδευτικών και παιδιών, που μάλλον είναι και το μυστικό της γενικότερης επιτυχίας.

Την έκθεση επισκέφθηκε και ο Δήμαρχος Σάμου κ. Μιχάλης Αγγελόπουλος, συνοδευόμενος από την πρόεδρο του ΔΟΠΠΟΝΑΣ κ. Άννη Ανδρεάδη, τον Δημοτικό Σύμβουλο κ. Κώστα Βογιατζή και τον Πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Σαμίων κ. Δημήτρη Βογιατζή.

Ο Δήμαρχος Σάμου κατάθεσε πρόταση συνεργασίας μεταξύ του ΕΠΑΛ, του συλλόγου ηλεκτρολόγων και του Δήμου Σάμου, ώστε ν’ αξιοποιηθούν ηλεκτρολογικά διάφορα σημεία του Δήμου.

Αλέξης Κομνηνός

Περισσότερες φωτογραφίες μπορείτε να δείτε εδώ…

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Κορωνοϊός: Πρώτο «καμπανάκι» ΕΟΔΥ -2 νεκροί & 97 νέα κρούσματα το τετραήμερο. ΠΟΥ: Η πανδημία επιδεινώνεται παγκοσμίως

Κορονοϊός: Ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο οι διασωληνωμένοι – 2.186 νέα κρούσματα

Σήμερα ανακοινώνουμε 2.186 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 28 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 109.655, εκ

Περισσότερα »
Νίκος Στεφανής: Αντιμετωπίζουμε την κατάσταση με προσοχή και ευθύνη

Νίκος Στεφανής: Όσοι θέλουν να κάνουν κριτική στη λειτουργία του Νοσοκομείου, θα ήταν καλύτερο πρώτα να ενημερώνονται από τη Διοίκησή του

Ως απάντηση στη συκοφαντική ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης περί λειτουργίας των προγραμματισμένων ακτινοδιαγνωστικών εξετάσεων στο Γενικό Νοσοκομείο Σάμου, ενημερώνουμε τους πολίτες ότι τα ραντεβού

Περισσότερα »