Εντοπισμός και διάσωση 47 αλλοδαπών στη Σάμο. Ποιος είναι υπεύθυνος να περισυλλέξει την πλαστική λέμβο από την παραλία της Κέρβελης;

Σύλληψη 17χρονου και 22χρονου στον αερολιμένα της Σάμου, για   κατοχή και χρήση πλαστού ταξιδιωτικού εγγράφου

Στον εντοπισμό και τη διάσωση ενός (01) αλλοδαπού προέβη, πρωινές ώρες της Δευτέρας (02/07), πλωτό σκάφος της δύναμης FRONTEX, το οποίο βρισκόταν σε περιπολία στο πλαίσιο της επιχείρησης ”ΠΟΣΕΙΔΩΝ 2018”.

Συγκεκριμένα, το πλήρωμα του ανωτέρω πλωτού εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή ”ΠΟΣΕΙΔΩΝΙΟ”  ν. Σάμου άνθρωπο στη θάλασσα.

Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, το πλήρωμα του εν λόγω σκάφους προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση του, ο οποίος μεταφέρθηκε στο λιμένα Σάμου.

Επίσης, στον εντοπισμό και τη διάσωση σαράντα έξι (46) αλλοδαπών προέβη, πρωινές ώρες της Δευτέρας (02/07), πλωτό σκάφος της δύναμης FRONTEX, το οποίο βρισκόταν σε περιπολία στο πλαίσιο της επιχείρησης ”ΠΟΣΕΙΔΩΝ 2018”.

Συγκεκριμένα, το πλήρωμα του ανωτέρω πλωτού, εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή ”ΚΕΡΒΕΛΗ” ν. Σάμου, πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο με ικανό αριθμό επιβαινόντων.

00Lemvos02

Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, το πλήρωμα του εν λόγω σκάφους προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των ανωτέρω οι οποίοι μεταφέρθηκαν στη Σάμο. Διενεργούνται προανακρίσεις από την οικεία Λιμενική Αρχή.

00Lemvos01

Σημείωση: Όλα αυτά έγιναν το πρωί της Δευτέρας (02/07) νοτιανατολικά νήσου Σάμου. Η πλαστική μηχανοκίνητη λέμβος με την οποία οι 46 αλλοδαποί αποβιβάστηκαν στην παραλία της «Κέρβελης», αφέθηκε στην τύχη της από το προσωπικό της Frontex, όπου με τα τρία βανάκια μετέφεραν τους αλλοδαπούς στο ΚΥΤ.

Έπειτα από διαμαρτυρίες των κατοίκων της περιοχής, γιατί η λέμβος να μείνει μέσα στη θάλασσα, το προσωπικό της Frontex, τη ρυμούλκησε και την παράτησε στην παραλία της περιοχής.

Αναζητείται ποιος είναι ο υπεύθυνος για να την περισυλλέξει από την τουριστική περιοχή. Λιμεναρχείο ή Δήμος Σάμου;

Jumbo

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΠΟΛΙΤΩΝ: Ο Μουτζούρης με τα λόγια. Εμείς προχωράμε σε πράξεις και καλούμε σε συστράτευση

Συμπαράταξη Πολιτών: Ενίσχυση των επιχειρήσεων λόγω πανδημίας

Αύξηση Προϋπολογισμού της Δράσης  ‘’Ενίσχυση μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων που επλήγησαν από τον Covid-19 στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου’’ κ.Περιφερειάρχη , αγαπητοί συνάδελφοι και αγαπητές

Περισσότερα »
Παρεμβάσεις της ΛΑΣ Ανατολικής Σάμου για τη νέα σχολική χρονιά και Μεσόγειο

Ερωτήματα της Λαϊκής Συσπείρωσης για την πορεία της μελισσοκομίας

Κ. Αντιπεριφερειάρχη Το τελευταίο διάστημα οι μελισσοκόμοι της Σάμου αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα από τις καιρικές συνθήκες που επικράτησαν τον περασμένο Μάιο, γεγονός πού δεν επέτρεψε

Περισσότερα »