Ένταση στο Δημοτικό Συμβούλιο Σάμου για το θέμα της δυσοσμίας του βιολογικού καθαρισμού. Ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του Ανδρέα Βασιλάκη

Η 5η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Σάμου το 2017, πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 23/3 το βράδυ, μετά από περίπου μία ώρα καθυστέρηση, λόγω προβλήματος στην ηλεκτροδότηση της αίθουσας, που απείλησε και με αναβολή την συνεδρίαση. Χάρη στον Αντιδήμαρχο Πυθαγορείου κ. Βαλκαμλή το πρόβλημα λύθηκε.

Στην αρχή της συνεδρίασης ακούστηκε ένα δυνατό «παρών» στο άκουσμα του ονόματος του εκλιπόντος αντιδημάρχου Μαραθοκάμπου Ανδρέα Βασιλάκη, που έφυγε πρόωρα από την ζωή, ενώ αμέσως μετά τηρήθηκε από το σώμα ενός λεπτού σιγή στην μνήμη του.

00AndreasVasilakis02

Προ ημερήσιας διάταξης τέθηκαν δύο θέματα ένα τυπικό και η επιστολή του συλλόγου των κατοίκων των οικισμών Καλαμίου και Νησί – Αγ. Παρασκευή, για το θέμα του βιολογικού καθαρισμού, που εκπέμπει δυσοσμία σε ορισμένα σημεία της διαδρομής του αγωγού, αλλά και της αποκατάστασης των καταπτώσεων της περιμετρικής οδού. Στο θέμα παρενέβησαν δημοτικοί σύμβουλοι, καθώς και η Γραμματέας του Συλλόγου κα Βασιλική Τσιγκαρίδα, που εξήγησε τα προβλήματα από την πλευρά των κατοίκων και απάντησαν ο Δήμαρχος και ο προϊστάμενος της Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου κ. Καραγιαννίδης, ενώ διάλογος υπήρξε και μεταξύ του αντιδημάρχου έργων κ. Πάρη Παπαγεωργίου με την εκπρόσωπο των κατοίκων.

Ο προϊστάμενος των τεχνικών υπηρεσιών υποσχέθηκε ότι εντός 15 ημερών δεν θα υπάρχει το πρόβλημα της δυσοσμίας, ενώ ο δήμαρχος κάλεσε τους κατοίκους την επόμενη εβδομάδα να μεταβούν μαζί στον χώρο των εγκαταστάσεων. Για το θέμα του περιμετρικού ο Δήμαρχος τόνισε ότι οι 700 χιλιάδες εξασφαλίστηκαν στην συνάντηση με τον υπουργό κ. Χαρίτση και όχι από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και η αποκατάσταση των καταπτώσεων θα γίνει σωστά και όχι ευκαιριακά.

Ένταση επικράτησε μεταξύ του δημοτικού συμβούλου της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Μηλίγκου και του Δημάρχου, για έλλειψη διαλόγου και συνεργασίας, η οποία μετά από αμοιβαίες εξηγήσεις εκτονώθηκε.

Μετά από δύο και πλέον ώρες το δημοτικό συμβούλιο εισήλθε στην συζήτηση των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης.

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Συναντήσεις των προέδρων Ενώσεων Αστυνομικών Αιγαίου μέσω των προέδρων τους με θεσμικούς φορείς στην Αθήνα

Συναντήσεις των προέδρων Ενώσεων Αστυνομικών Αιγαίου μέσω των προέδρων τους με θεσμικούς φορείς στην Αθήνα

Σειρά επαφών στη Αθήνα πραγματοποίησαν το τελευταίο διήμερο  τα προεδρία τον Ενώσεών μας για θέματα που απασχολούν τις περιοχές μας. Αρχικά επισκέφτηκαν το Αρχηγείο της

Περισσότερα »
Πρόσκληση σύγκλησης Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Δυτικής Σάμου σε συνεδρίαση «ΜΕ ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗ»

Πρόσκληση σύγκλησης Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Δυτικής Σάμου σε συνεδρίαση «ΜΕ ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗ»

Καλείσθε να συμμετάσχετε στην 16η Συνεδρίαση  του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Δυτικής Σάμου που θα γίνει την  30  Οκτωβρίου  2020, ημέρα Παρασκευή  με ώρα έναρξης 18:00 

Περισσότερα »