Ένταξη στα μέτρα των αποζημιώσεων δημοτών Ανατολικής Σάμου συνέπεια των ζημιών από το προσφυγικό – μεταναστευτικό

Ένταξη στα μέτρα των αποζημιώσεων δημοτών Ανατολικής Σάμου συνέπεια των ζημιών από το προσφυγικό – μεταναστευτικό

Μετά από ενέργειες της Δημοτικής Αρχής, ο Δήμος Ανατολικής Σάμου εντάχθηκε στο μέτρο των αποζημιώσεων των δημοτών, από το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου, συνέπεια των ζημιών που υπέστησαν από το προσφυγικό – μεταναστευτικό. Λόγω του ότι ο Δήμος μας δεν ήταν ενταγμένος στο μέτρο των αποζημιώσεων κατά τα προηγούμενα έτη, όπως η Χίος και η Λέσβος, ζητάμε αποζημίωση για όλα τα έτη που έχουν πληγεί οι πολίτες μας.

Η Ειδική Ομάδα Διοίκησης Έργου (που συστήθηκε με την 121/2020 απόφαση Δημάρχου) προέβη σε συνεδρίαση, προεδρεύοντος του Αντιδημάρχου κ. Διονυσίου Γεώργιου, με αντικείμενο την πραγματοποίηση ελέγχου και την καταγραφή των αιτημάτων, λαμβάνοντας υπόψη τις διατάξεις του Ν. 4662/20 (παρ 4 άρθρο 195, ΦΕΚ Α’ 27).

Την Τρίτη 28 Απριλίου ολοκληρώθηκε, σύμφωνα με τις προβλεπόμενες διαδικασίες και η έγκριση της Οικονομικής Επιτροπής με αριθμ. απόφασης 63/2020. Οι αποφάσεις απεστάλησαν στο Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου προκειμένου να ελεγχθούν και να καταβληθούν στους δικαιούχους τα αντίστοιχα ποσά των αποζημιώσεων.

00VKDMarket1

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Ευθύμιος Λέκκας στο "Radio Cafe 102,4" - 7 ρίχτερ ο σεισμός, πάνω από 3 χιλιάδες μετασεισμοί

Ευθύμιος Λέκκας: Κάναμε παρατηρήσεις κατά πόσο είναι ανθεκτικές οι κατασκευές ή δημιουργήθηκαν προβλήματα σ’ αυτήν την καθυστερημένη σεισμική δόνηση

Τη Σάμο επισκέφτηκε μετά τον σεισμό των 4,4 Ρίχτερ που σημειώθηκε πριν λίγες ημέρες στο νησί μας, ο πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας,

Περισσότερα »