Ένοχος κρίθηκε και στο εφετείο ο καθηγητής από τον Μαραθόκαμπο για σεξιστικά σχόλια σε μαθητές

Ένοχος κρίθηκε και στο εφετείο ο καθηγητής από τον Μαραθόκαμπο για σεξιστικά σχόλια σε μαθητές

Σε 26 μήνες φυλάκιση με τριετή αναστολή καταδίκασε το μεταβατικό Εφετείο Αιγαίου τον 40χρονο καθηγητή μαθηματικών που υπηρετούσε στο Γενικό λύκειο Μαραθοκάμπου και είχε καταδικαστεί πρωτόδικα σε τρία χρόνια κάθειρξη με την κατηγορία της προσβολής της αιδούς με σεξουαλικά υπονοούμενα.

Η δίκη διήρκησε 20 ώρες ενώ κατά την διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας ο κατηγορούμενος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Σάμου όταν αισθάνθηκε αδιαθεσία.

Η δίκη συνεχίστηκε χωρίς τον κατηγορούμενο καθηγητή αλλά και χωρίς συνήγορο υπεράσπισης αφού το δικαστήριο δεν δέχτηκε από την πρώτη κιόλας στιγμή το νέο αίτημα του κατηγορουμένου για αναβολή προκειμένου να παρουσιαστεί ο δικηγόρος του λόγω ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα επέρχεται η παραγραφή του αδικήματος.

Να σημειώσουμε ότι κατέθεσαν μαθητές, ο διευθυντής του σχολείου αλλά και γονείς για την υπόθεση την οποία γνώριζαν από το 2012. Οι μάρτυρες στην κατάθεσή τους τόνισαν ότι με τη συμπεριφορά του ο καθηγητής τραυμάτισε ψυχολογικά τους μαθητές και δημιούργησε αρκετά προβλήματα στην ομαλή λειτουργία του σχολείου.

Τέλος από την αρχή της παρουσίας του στο σχολείο έδειξε ότι είχε έναν ιδιαίτερο τρόπο παράδοσης του μαθήματος και χρησιμοποιούσε εκφράσεις και χειρονομίες με σαφή σεξουαλικά υπονοούμενα.

Η υπόθεση αναμένεται να κριθεί τελεσίδικα στον Άρειο Πάγο. Λίγο μετά την ολοκλήρωση της δίκης γονείς και μαθητές δήλωσαν ικανοποιημένοι από την απόφαση και έκαναν λόγο για δικαίωση μετά από επτά ολόκληρα χρόνια δικαστικού αγώνα.
Πηγή
: ΕΡΤ Αιγαίου

VKDDiagonismos

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Πως ένα παρατημένο περίπτερο στο Καρλόβασι γίνεται ανταλλακτική βιβλιοθήκη. Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας

Πως ένα παρατημένο περίπτερο στο Καρλόβασι γίνεται ανταλλακτική βιβλιοθήκη. Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας

Με περίπατο από το λιμάνι Καρλοβάσου έως την Αγία Τριάδα Παλαιού Καρλοβάσου ξεκίνησε η 4η ημέρα Ευρωπαϊκής Κινητικότητας στον Δήμο Δυτικής Σάμου και προώθηση χρήσης

Περισσότερα »