Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Σάμου: Έντονη δυσφορία του προσωπικού για την υπηρεσιακή τους καθημερινότητα

Το Νηπιαγωγείο στο ΚΥΤ Σάμου χωρίς νερό και τουαλέτα

Με το παρόν έγγραφό μας, θέλουμε να σας μεταφέρουμε την έντονη δυσφορία και τα συνεχή παράπονα, του συνόλου του Αστυνομικού προσωπικού της Δ.Α. Σάμου, αν και αυτό που βιώνουν στην υπηρεσιακή τους καθημερινότητα, είναι ανέφικτο να περιγραφεί μέσα από λέξεις. Πλέον όχι μόνο καταστρατηγούνται, ως είθισται, τα Π.Δ.394/2001 «Χρόνος εργασίας αστυνομικού προσωπικού» και Π.Δ. 141/1991 «Αρμοδιότητες οργάνων και υπηρεσιακές ενέργειες του προσωπικού» από την Διοίκηση, με αποτέλεσμα την αναίτια ταλαιπωρία του προσωπικού και την μη εξασφάλιση των βασικών εργασιακών δικαιωμάτων του, αλλά δυστυχώς έχει πεισθεί ότι για τις εις βάρος του συνεχείς και άνευ λόγου αυθαιρεσίες της Διοίκησης, ούτε ελέγχεται και ούτε τιμωρείται κανείς, εν πλήρη αντιθέσει και επιδεικτικά, με όσα ρητός διατάσσονται από τον ίδιο τον Αρχηγό του Σώματος, στην μόλις προ δέκα ημερών εκδοθείσα ανωτέρω (γ) σχετική.

Συνέπεια όλων αυτών, είναι να έχει επηρεαστεί σαφέστατα και ο υπηρεσιακός ζήλος, το ηθικό και η αποδοτικότητα του προσωπικού, με ότι αυτό συνεπάγεται, σε συνδυασμό με την ούτως ή άλλως αβέβαιη όσο και απρόβλεπτη υπηρεσιακή καθημερινότητά του, λόγω του μείζονος μεταναστευτικού προβλήματος.

Συγκεκριμένα, στις αυθαιρεσίες που αναφέρουμε στην (α) σχετική ανακοίνωση μας και εν συνεχεία αναδείξατε με την (β) σχετική σας, στην οποία ζητούσατε και τη διερεύνηση των καταγγελιών μας, ώστε να αποδοθούν ευθύνες στους υπαιτίους, ουδεμία απολύτως εξέλιξη υπήρξε! Η ατιμωρησία των υπευθύνων και ο εμπαιγμός του προσωπικού καλά κρατεί.

Έτσι οι ανακλήσεις ημερησίων αναπαύσεων, οι τροποποιήσεις του πίνακα διάταξης υπηρεσίας και η ταυτόχρονη εκτέλεση διπλών και τριπλών καθηκόντων από το προσωπικό, έχουν πλέον γίνει σχεδόν καθημερινό φαινόμενο, το οποίο έγκειται μόνο στο πως αντιλαμβάνεται η Διοίκηση ως έκτακτη, σοβαρή και επείγουσα την εκάστοτε υπηρεσιακή ανάγκη.

Έτσι ακόμα και για γεγονότα που η Διοίκηση γνωρίζει ότι θα πραγματοποιηθούν, αρκετές ημέρες νωρίτερα από την ημέρα τέλεσής τους, επιμένει να εκδίδει τις σχετικές διαταγές μέτρων τάξης και ασφάλειας, στην κυριολεξία την τελευταία στιγμή και πάντα λίγο πριν του μεσονυχτίου, όπως εν παραδείγματι και με την ανωτέρω (δ) σχετική, διαταράσσοντας και την ομαλή λειτουργία του συνόλου των Υπηρεσιών, αλλά και τον προσωπικό και οικογενειακό βίο εκάστου Αστυνομικού.

Όσο αφορά δε την έκδοση εβδομαδιαίας υπηρεσίας και την υποχρέωση μηνιαίας ανάρτησης στον πίνακα ανακοινώσεων των Υπηρεσιών, λίστας με τις οφειλόμενες ημερήσιες αναπαύσεις του προσωπικού, αποτελούν σενάρια επιστημονικής φαντασίας και αναφέρονται μόνο σε συζητήσεις μεταξύ συναδέλφων χάριν αστεϊσμού!

Πραγματικά απορούμε, πώς με τέτοιες τακτικές και νοοτροπίες, θα καταστεί εφικτό να βγει εις πέρας η φετινή τουριστική περίοδος, όταν θα υπάρχουν αυξημένες και πλέον των συνηθισμένων υπηρεσιακές ανάγκες σε όλες τις υπηρεσίες του Νομού, λόγω άφιξης και παραμονής χιλιάδων τουριστών (διαβατηριακοί έλεγχοι, αυξημένη αστυνόμευση), πώς θα χορηγούνται οι δικαιούμενες ημερήσιες αναπαύσεις στο προσωπικό και πώς θα χορηγηθούν οι ήδη οφειλόμενες, εν μέσω και των προγραμματισμένων θερινών αδειών, ενόψει της άμεσης δημιουργίας νέου Κ.Υ.Τ., μετεγκατάστασης αυτού και ίδρυσης ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ., σύμφωνα με τις σχετικές κυβερνητικές εξαγγελίες και με την οργανική δύναμη να είναι μόνιμα ελλειμματική κατά 30% ! Κατά τα λοιπά, τους τελευταίους τρείς μήνες η Διοίκηση αποφάσισε να επιφορτισθεί το μόνιμο προσωπικό της Δ.Α. Σάμου και με την ασφάλεια των αξιωματούχων και του προσωπικού του Κ.Υ.Τ, εντός των χώρων αυτού, μέσω της καθημερινής συγκρότησης της Διμοιρίας Υποστήριξης της Δ.Α. Σάμου, κατασπαταλώντας και ταλαιπωρώντας περεταίρω το μόνιμο προσωπικό, ενώ θα μπορούσαν κάλλιστα να ζητήσουν επιπλέον ενίσχυση της Δ.Α. Σάμου με αστυνομικό προσωπικό, όντας την συγκεκριμένη χρονική στιγμή το γεωγραφικό μέρος της Χώρας με το εντονότερο μεταναστευτικό πρόβλημα, κάτι το οποίο παραδέχονται και αρμόδιοι Υπουργοί.

Κατόπιν των έντονων και συνεχών διαμαρτυριών μας και την έκδοση του ανωτέρου (ε) σχετικού εγγράφου μας, η Διοίκηση επιβεβαιώνοντας για άλλη μια φορά την ευρηματικότητα και την ευελιξία της (μόνο όμως όταν πρόκειται να προασπίσει τα δικά της συμφέροντα) προέβη κατ’ ουσίαν στην μετονομασία της Διμοιρίας Υποστήριξης σε «Ομάδα Επιχειρησιακής Ετοιμότητας», συγκροτούμενη όλως τυχαίως από τους ίδιους αστυνομικούς και εκτελώντας τις ίδιες εντολές εντός του Κ.Υ.Τ.

Αντιλαμβάνεστε και οι ίδιοι, ότι πλέον ο εμπαιγμός είναι ξεκάθαρος, απροκάλυπτος και πειθαρχικά ελέγξιμος και έτσι ακριβώς θα τον αντιμετωπίσει η Ένωσή μας, γιατί όπως σαφώς αναφέρεται και στην ανωτέρω (γ) σχετική, τίθεται θέμα αξιοπιστίας της Διοίκησης, όταν μόνο ζητά και επιβάλλει στο προσωπικό την πλήρη συμμόρφωση του, στις υποχρεώσεις που απορρέουν από την αμοιβαία μεταξύ τους διμερή υπηρεσιακή σχέση, στην οποία όμως η Διοίκηση, καίτοι οφείλει, δεν ανταποκρίνεται.

Παρακαλούμε όπως λάβετε γνώση και προβείτε στις δικές σας περεταίρω ενέργειες.-

Με εκτίμηση

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                             Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΑΡΙΑ ΜΑΥΡΙΔΟΥ                                       ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΜΑΘΙΟΥΔΑΚΗΣ

StathisAndreas

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Γιάννης Αρχοντούλης: Ξέρω ότι προσπάθησα και έδωσα τα πάντα σε όλες τις ομάδες μου. Δεν θα χαθούμε

Γιάννης Αρχοντούλης: «Κανείς δεν θα παίξει με τα παιδιά, όπως επίσης κανείς δεν θα παίξει με τους δασκάλους»

Στην πρωινή εκπομπή του Radio Café 102.4, «Ημερολόγιο Ερτζιανών» με τον Μάνο Στεφανάκη, φιλοξενήθηκε τηλεφωνικά ο πρόεδρος του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Σάμου, κ. Γιάννης

Περισσότερα »