Ένωση Αξιωματικών ΕΛΑΣ Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου: Ελπίζουμε η ηγεσία του Σώματος να αποδείξει έμπρακτα ότι είναι δίπλα στον Αστυνομικό

Η Ένωση Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας Βορείου Αιγαίου συγχαίρει για την προαγωγή τους στο βαθμό του Αστυνομικού Διευθυντή τα μέλη της Δημήτριο Αυγερινό, Γεώργιο Κεβόπουλο και Δημήτριο Μπριλάκη.

Δυστυχώς όμως, παρατηρήθηκε στις φετινές αποφάσεις των συμβουλίων κρίσεων και μεταθέσεων η αποστρατεία του Γενικού Διευθυντή Αστυνομίας Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου Υποστράτηγου κ. Χριστοφάκη Νικόλαου, του Αστυνομικού Διευθυντή Χίου κ. Καλέλλη Νικόλαου και του Αστυνομικού Διευθυντή Σάμου κ. Τσιρίγου Ευάγγελου, καθώς και η μετάθεση των παραπάνω νεοπροαχθέντων Αστυνομικών Διευθυντών και μάλιστα σε Υπηρεσίες εκτός της Γενικής του Βορείου Αιγαίου (Διευθύνσεις Αστυνομίας Κυκλάδων, Β΄ Δωδεκανήσου και Πειραιά αντίστοιχα). Από το σύνολο δηλαδή των Αξιωματικών στο Βόρειο Αιγαίου που φέρουν ή έφεραν βαθμό ανώτερο του Αστυνομικού Υποδιευθυντή έμεινε μόνο ένας Αστυνομικός Διευθυντής στη Δ.Α. Λέσβου!

Το γεγονός αυτό, αφενός προκαλεί αναστάτωση στον οικογενειακό προγραμματισμό των μετατιθέμενων Αξιωματικών, ιδιαίτερα αν λάβουμε υπόψη και τις δυσκολίες που προκύπτουν από τη νησιωτικότητα, αφετέρου δημιουργεί κλίμα αβεβαιότητας στους λοιπούς Αξιωματικούς της Ενωσής μας άλλα και σε όλους τους Υπηρετούντες στα νησιά του Βορείου Αιγαίου. Στη δύσκολη συγκυρία μιας πρωτοφανούς προσφυγικής – μεταναστευτικής κρίσης, την οποία πρωτίστως καλούμαστε να διαχειριστούμε και να αντιμετωπίσουμε οι υπηρετούντες στην πρώτη γραμμή, εδώ στα ακριτικά νησιά της πατρίδας μας, το τελευταίο που χρειάζεται είναι η αβεβαιότητα και το αίσθημα ότι ο Έλληνας Αξιωματικός θα χρεωθεί κάθε δυσλειτουργία και πρόβλημα που προκύπτει από την κρίση αυτή.

Ελπίζουμε η ηγεσία του Σώματος να αποδείξει έμπρακτα ότι είναι δίπλα στον Αστυνομικό και να αναγνωρίσει ότι όλο αυτό το διάστημα το σύνολο των Υπηρετούντων στα νησιά που αντιμετωπίζουν το μεγαλύτερο βάρος του μεταναστευτικού – προσφυγικού, έχει δώσει το 100 % των δυνατοτήτων τους. Δεν πρέπει να παραγνωριστεί ότι σε μια πρωτόγνωρη κατάσταση, με πλαίσιο και δομές ακόμα υπό διαμόρφωση, αυτοί που πρώτοι διαχειρίστηκαν και έδωσαν λύσεις σε προβλήματα είναι οι Αξιωματικοί της Ελληνικής Αστυνομίας.

     Ο   Π Ρ Ο Ε Δ Ρ Ο Σ                         Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΥΓΕΡΙΝΟΣ                         ΙΩΑΝΝΗΣ ΑΡΑΜΠΑΤΖΗΣ

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα