Ένωση Αξιωματικών Αστυνομίας Βορείου Αιγαίου: Εριστικό και υποτιμητικό ύφος είχε ο πρόεδρος της Π.Ο.ΑΣ.Υ. κ. Γρηγόρης Γερακαράκος

Διαβάζοντας την υπ’ αριθ. 200/8/18 από 1-12-2017 (ΕΔΩ) ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων (Π.Ο.ΑΣ.Υ.), σχετικά με την επίσκεψη του προέδρου της στη Σάμο, θεωρήσαμε απαραίτητο να προβούμε στην παρούσα ανακοίνωση, προς αποκατάσταση της αλήθειας.

Ενώ η επίσκεψη αφορούσε την ενημέρωση του προέδρου για τα πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε οι υπηρετούντες Αστυνομικοί στο Βόρειο Αιγαίο και ειδικότερα στη Σάμο, ώστε αυτά να αναδειχθούν από τη μεγαλύτερη Ομοσπονδία Ένστολων στην Ελλάδα, δυστυχώς είδαμε να αφιερώνεται η μισή ανακοίνωση σε μια επίθεση σε βάρος του μέλους της Ένωσής μας και Διευθυντή της Διεύθυνσης Αστυνομίας Σάμου, Αστυνομικού Διευθυντή κ. Λάζαρου Ελευθεριάδη.

Ο συγκεκριμένος Αξιωματικός προΐσταται εδώ και ένα χρόνο περίπου, μιας από τις πιο επιβαρυμένες Διευθύνσεις, εξαιτίας των προβλημάτων που αντιμετωπίζει από τις μεταναστευτικές ροές. Κατά γενική ομολογία έχει ανταπεξέλθει στα καθήκοντά του με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και όπως όλοι όσοι υπηρετούμε στα νησιά του Βορείου Αιγαίου, προσπαθεί υπό αντίξοες συνθήκες να δώσει λύσεις σε πολλαπλής φύσεως προβλήματα.

Στη συνάντηση που έλαβε χώρα την 29-11-2017 στο γραφείο του, μετά από το διευρυμένο Δ.Σ. της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Σάμου, ο μόνος που είχε «εριστικό και υποτιμητικό ύφος» και χωρίς διάθεση να ακούσει αλλά να κάνει κήρυγμα στο Διευθυντή, μόνο για τις εντυπώσεις και χωρίς καμία ουσία, ήταν ο πρόεδρος της Π.Ο.ΑΣ.Υ. κ. Γρηγόρης Γερακαράκος. Με ύφος χιλίων καρδιναλίων και κουνώντας το δάχτυλο, επέπληττε τον Αστυνομικό Διευθυντή του Νομού ξεχνώντας, εκτός από τις υποχρεώσεις που απορρέουν από τους κανονισμούς του Σώματος και το Πειθαρχικό Δίκαιο για τον τρόπο που οφείλει να απευθύνεται σε κάποιον ιεραρχικά ανώτερό του, ακόμα και τους στοιχειώδεις κανόνες ευγένειας και συμπεριφοράς. Ως πρόεδρος της Π.Ο.ΑΣ.Υ., οφείλει να σεβαστεί πρώτα απ’ όλα τους χιλιάδες αστυνομικούς που εκπροσωπεί και στη συνέχεια τον εκάστοτε συνομιλητή του.

Ας μη φανταζόμαστε λοιπόν «μεθοδεύσεις» και άλλες θεωρίες συνομωσίας, αλλά πρέπει όλοι μαζί οι συνδικαλιστικοί φορείς να αγωνιζόμαστε για τα κοινά προβλήματά μας και οι ενέργειές μας να στρέφονται στην ανάδειξη και την αντιμετώπισή τους, με γνώμονα το συμφέρον του Συναδέλφου.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                         Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΑΡΑΜΠΑΤΖΗΣ                         ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΛΟΥΚΟΣ

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Βασίλης Πανουράκης: «Όλοι λίγο – πολύ, είτε Νομάρχες είτε Αντιπεριφερειάρχης, έβαλαν το λιθαράκι τους για να πάνε μπροστά τα νησιά μας»

Βασίλης Πανουράκης: «Όλοι λίγο – πολύ, είτε Νομάρχες είτε Αντιπεριφερειάρχης, έβαλαν το λιθαράκι τους για να πάνε μπροστά τα νησιά μας»

Συνέντευξη τύπου παραχώρησε στα ΜΜΕ του νησιού ο Αντιπεριφερειάρχης Σάμου κ. Βασίλης Πανουράκης για τον έναν χρόνο παρουσίας και διοίκησης στον Β΄ βαθμό τοπικής αυτοδιοίκησης.

Περισσότερα »