Ενώνουν τις δυνάμεις τους οι φορείς του τουρισμού για το καλύτερο αποτέλεσμα

Τα απολογιστικά στοιχεία δράσεων στον τουρισμό, της Π.Ε Σάμου  για τα έτη 2015- 2016 παρουσίασε ο Αντιπεριφερειάρχης  Σάμου Νίκος Κατρακάζος στην συνάντηση  που πραγματοποιήθηκε  με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς του τουρισμού στα γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας.

Από την πλευρά του  ο Δήμαρχος Σάμου  Μιχάλης  Αγγελόπουλος έκανε εκτενείς αναφορές στις δράσεις τουριστικής προβολής του δήμου αλλά και στα σημαντικά έργα που βρίσκονται στο στάδιο των μελετών λίγο πριν την υλοποίησή τους (ΞΕΝΙΑ, ΙΑΜΑΤΙΚΕΣ ΠΗΓΕΣ ΠΟΤΑΜΙΟΥ)  και που θα  συμβάλλουν στην τουριστική αναβάθμιση του νησιού. Οι φορείς αφού αναφέρθηκαν στα προβλήματα που προκάλεσε το μεταναστευτικό  κατέθεσαν τις προτάσεις τους για την τουριστική αναβάθμιση του προϊόντος και δήλωσαν  αισιόδοξοι για την νέα χρονιά λόγω του γεγονότος ότι υπάρχει ενότητα μεταξύ των φορέων αλλά και των αρχών για επιτύχουν τον τελικό στόχο που είναι η Σάμος να κερδίσει και πάλι την θέση που κατείχε ως ένας από τους πρώτους τουριστικούς προορισμούς του Αιγαίου.

Η Αναστασία Μήλιου, Περιβαλλοντολόγος – εκπρόσωπος  του Ινστιτούτου Θαλάσσιας Προστασίας «ΑΡΧΙΠΕΛΑΓΟΣ», αναφέρθηκε στην ανάγκη  προβολής  των συγκριτικών πλεονεκτημάτων και της μοναδικότητας  ύπαρξης  ζώων όπως ο Χαμαιλέοντας, η μεσογειακή φώκια, το χρυσό τσακάλι, η φάλαινα φυσητήρας κ.α. Η συνεργασία με την Περιφέρεια και το «ΑΡΧΙΠΕΛΑΓΟΣ» ήδη έχει αρχίσει και αναμένεται να αποδώσει άμεσα.

Η αξιοποίηση  κάθε δυνατότητας που δίνεται μέσα από τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης θα είναι και φέτος η πρώτη προτεραιότητα όλων των φορέων  αφού για τη χρονιά που πέρασε τα στοιχεία έδειξαν ότι η Σάμος  κατείχε ιδιαίτερη θέση σε όλες τις σελίδες του διαδικτύου .

Μεταξύ  των προτάσεων που ακούστηκαν και που άμεσα πρόκειται να υλοποιηθούν είναι η δημιουργία μιας επιτροπής  η οποία θα συνεδριάζει σε τακτά χρονικά διαστήματα  προκειμένου να προωθεί τις όποιες ενέργειες για την   υλοποίηση του συνολικού σχεδιασμού.

Πηγή:www.era-aegean.gr

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Το ΚΥΤ και το Γενικό Νοσοκομείο Σάμου επισκέφθηκε ο Βουλευτής Σάμου Χριστόδουλος Στεφανάδης

Χριστόδουλος Στεφανάδης: «Πιστεύω πως με τη μεταφορά των μεταναστών-προσφύγων στου «ΖΕΡΒΟΥ», θ’ απαλλαγεί το Βαθύ απ’ αυτή την αθλιότητα»

Στο πρωινό μαγκαζίνο του Radio Café 102.4, φιλοξενήθηκε τηλεφωνικά ο Βουλευτής Σάμου, κ. Χριστόδουλος Στεφανάδης και μίλησε για τα θέματα που ταλανίζουν το νησί της

Περισσότερα »
Τηλεδιάσκεψη Υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Νότη Μηταράκη με Προέδρους των Δικηγορικών Συλλόγων Μυτιλήνης, Χίου και Σάμου

Νότης Μηταράκης: Το σχέδιο αποσυμφόρησης θα επεκταθεί, πέρα από τα νησιά και σε ολόκληρη τη χώρα

Ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, κ. Νότης Μηταράκης, ενημέρωσε σήμερα το Υπουργικό Συμβούλιο για την Εθνική Στρατηγική Μετανάστευσης 2020-2021. Παρουσιάζοντας τις βασικές αρχές της εθνικής

Περισσότερα »