Εννέα μήνες μετά… Βήματα σταθερά… Βήματα αγωνίας… για τους δύο Δήμους της Σάμου

Εννέα μήνες μετά… Βήματα σταθερά… Βήματα αγωνίας… για τους δύο Δήμους της Σάμου

Ένα χρόνο μετά τις εκλογές και 9 μήνες μετά την ανάληψη των καθηκόντων τους στον δημαρχιακό θώκο, η Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση Πολιτών Ανατολικής Σάμου Ανα.Σ.Α. (Ανανέωση- Συμμετοχή – Ανάπτυξη για τη Σάμο) συνεχίζει να δίνει τα διαπιστευτήριά της καθημερινά στον Δήμο Ανατολικής Σάμου, όπως επίσης και η δημοτική παράταξη «Συμμαχία Πολιτών» για τον Δήμο Δυτικής Σάμου.

Η δημοτική παράταξη (Ανα.Σ.Α.) γεννήθηκε, απέκτησε περιεχόμενο και όνομα με τη συμμετοχή πολιτών στην εναρκτήρια εκδήλωσή της στο ξενοδοχείο “ΣΑΜΟΣ” την Παρασκευή 15 Μαρτίου 2019. Ο Γιώργος Στάντζος ανέλαβε να ηγηθεί της προσπάθειας, με τη συμμετοχή στην πλειοψηφία νέων ανθρώπων, με κοινούς στόχους και οράματα για τον τόπο, σε μια πραγματικά δύσκολη εκλογική αναμέτρηση. Η Ανα.Σ.Α παρέλαβε τον Δήμο σε μια ιδιαίτερη φάση καθώς ήδη είχαν διογκωθεί τα προβλήματα του μεταναστευτικού, τα κατά τόπους αυξημένα θέματα, καθώς και η διάσπαση του ενιαίου Δήμου Σάμου, που έφερε τα πάνω – κάτω στη διαχείριση σε υλικό, τεχνικό και ανθρώπινο δυναμικό.

AKiriakiAnatoliki

Στον Δήμο Ανατολικής Σάμου χρειάστηκε και η δεύτερη Κυριακή για την ανάδειξη του νικητή, εφ’ όσον την πρώτη Κυριακή (26/05/2020), η παράταξη του κ. Νίκου Κατρακάζου (ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΜΟ), έλαβε την πρωτιά με ποσοστό 32,48% και 9 έδρες, ενώ η παράταξη του κ. Γιώργου Στάντζου (Ανα.Σ.Α.) είχε λάβει 23,86% και 6 έδρες. Τη δεύτερη Κυριακή (02/06/2020), χρειάστηκε η «συμμαχία» με τον συνδυασμό του κ. Αντώνη Σίμου (ΠΟΡΕΙΑ ΕΥΘΥΝΗΣ), όπου την πρώτη Κυριακή είχε λάβει 19,61% και 5 έδρες κι έτσι ο δεύτερος (Στάντζος) έγινε πρώτος και ο πρώτος (Κατρακάζος) δεύτερος. 405 ψήφοι που ήταν η διαφορά, καθόρισαν την πρωτιά.

Η συνεργασία ακόμα συνεχίζεται, χωρίς όμως την παρουσία του κ. Αντώνη Σίμου, ο οποίος για τους δικούς του λόγους αποχώρησε – παραιτήθηκε και από τον συνδυασμό που ο ίδιος δημιούργησε.

Να υπενθυμίσουμε ότι η διάσπαση του ενιαίου Δήμου Σάμου, σε δύο Δήμους (Ανατολική – Δυτική Σάμος), μέχρι και σήμερα δημιουργεί πάμπολλα προβλήματα, ενώ κάθε μέρα παρουσιάζονται και νέα. Απλά γιατί αυτή η ενέργεια (που έπρεπε να γίνει), έγινε βεβιασμένα, χωρίς υπόβαθρο, χωρίς ισχυρά θεμέλια. Κάθε μέρα κι ένα καινούργιο λιθαράκι, κάθε μέρα και κάτι καινούργιο.

Στο Δήμο Δυτικής Σάμου, η κυριαρχία του συνδυασμού του κ. Αλέξανδρου Λυμπέρη ήταν αναμενόμενη από την πρώτη Κυριακή, με το πολύ καλό ποσοστό 61,27% και 16 έδρες.

AKiriakiDitiki

«Μετά από προσπάθειες εννέα χρόνων ο Δήμος Δυτικής Σάμου είναι γεγονός. Ο νέος Δήμος, που αποτελείται από τις Δημοτικές ενότητες Καρλοβάσου και Μαραθοκάμπου, έχει έδρα το Καρλόβασι. Είναι υποχρέωση όλων μας να βοηθήσουμε, ώστε ο Δήμος μας να εδραιωθεί και να λειτουργήσει με τις πλέον σύγχρονες μεθόδους προς όφελος του τόπου και όλων των συμπολιτών μας».

Τα παραπάνω, ήταν το κάλεσμα της Δημοτικής παράταξης του κ. Αλέξανδρου Λυμπέρη, ώστε να ηγηθεί της νέας προσπάθειας. Η ανάπτυξη, η επίλυση κεντρικών προβλημάτων, το περιβάλλον, η ανάδειξη του πολιτισμού, η διαφήμιση της Σάμου, η καθημερινότητα, η διαχείριση απορριμμάτων, ο σεβασμός στον συνάνθρωπο και το μείζον θέμα του μεταναστευτικού, απασχολούν όλους όσους εργάζονται στην τοπική αυτοδιοίκηση, δίνοντας άλλοτε ουσιαστικές και άμεσες λύσεις, είτε λύσεις πιο βραχυπρόθεσμες, με στόχο όμως πάντα την βελτίωση της ζωής των κατοίκων της Ανατολικής – Δυτικής Σάμου και της Σάμου ευρύτερα.

AKiriakiTelika

Λάθη σίγουρα υπάρχουν και θα υπάρχουν, γεγονός παραμένει όμως πως μόνο ο χρόνος θα μπορέσει να δείξει πραγματικά αν η δουλειά που έγινε ήταν η σωστή, η ενδεδειγμένη και μόνο ο κόσμος θα αποφασίσει όταν έρθει η ώρα, με την δύναμη της ψήφου του, αν τα βήματα που ακολουθήθηκαν ήταν τα σωστά για το νησί.

Ο Δήμος Δυτικής Σάμου, φαίνεται ότι σιγά – σιγά μπαίνει στο αυλάκι, έχοντας ν’ αντιμετωπίσει ένα θηρίο που ακούει στο όνομα «οικονομικά» (γιατί όλα γίνονται από την αρχή), ενώ ο Δήμος Ανατολικής Σάμου έχει ν’ αντιμετωπίσει μεγαλύτερα προβλήματα, όπως το μεταναστευτικό, όπου ζητά επιτακτικά το κλείσιμο του υπάρχοντος ΚΥΤ που βρίσκεται στον ιστό της πόλης, τον βιολογικό, τον ΧΥΤΑ, την ύδρευση και διάφορα άλλα μικροπροβλήματα, που όμως είναι σημαντικά για την καθημερινότητα των δημοτών.

Και για να μην ξεχνάμε ότι Δήμος Ανατολικής και Δυτικής Σάμου, δεν είναι μόνο η Σάμος (Βαθύ) και Καρλόβασι, είναι και όλα τα υπόλοιπα μέρη, μέχρι και το τελευταίο χωριό, τον μικρό οικισμό, εκεί που οι Δημοτικές αρχές οφείλουν να δείξουν το ανθρώπινο πρόσωπό τους.

Ένα χρόνο μετά επιτέλους οι δύο Δήμοι, οφείλουν να καθίσουν από κοινού στο τραπέζι, ώστε να προτείνουν νέα ονόματα για τους δύο Δήμους και να πετάξουν τις ονομασίες «Ανατολική» και «Δυτική» Σάμος. Η Σάμος είναι μία και έχει πολλά ιστορικά ονόματα να δώσει για την ονομασία των δύο Δήμων.

Καλή συνέχεια με ουσιαστικές ενέργειες για το καλό όλων των δημοτών της Σάμου.

Radio Café 102.4 – Samostoday.gr (Συντακτική ομάδα)

00CharismaMikro

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Ορκίστηκε Δημοτικός Σύμβουλος ο Δημήτρης Έλληνας

Δημήτρης Έλληνας: «Για το θέμα της αντιπολιτεύσεως που ανήκουμε, δεν είναι «ζωηρή», δεν είναι όπως την φανταζόμουνα, δεν είναι να συμφωνούμε σε όλα»

Στο πρωινό μαγκαζίνο του Radio Café 102.4 φιλοξενήθηκε τηλεφωνικά ο τουριστικός πράκτορας και δημοτικός σύμβουλος , κ. Δημήτρης Έλληνας. Μια σειρά γεγονότων συμβαίνουν τον τελευταίο

Περισσότερα »