Ενημερώθηκαν Σύλλογοι και πολίτες για τ’ αποτελέσματα της συνάντησης με θέμα την δρομολόγηση των Τουρκικών πλοιαρίων από Κουσάντασι σε Βαθύ και Πυθαγόρειο

Ενημέρωση στους εμπόρους και στους επιχειρηματίες της Σάμου πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της Δημοτικής Κοινότητας Σαμίων, αλλά και των εκπροσώπων φορέων που επισκέφτηκαν σ’ ένα ταξίδι αστραπή, τον πράκτορα του μοναδικού πλοίου που δραστηριοποιείται στην γραμμή Κουσάντασι – Βαθύ.

Την συζήτηση συντόνισε ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας. Σαμίων κ. Δημήτρης Βογιατζής ο οποίος έδωσε αρχικά το λόγο στον αντιπρόεδρο του Συλλόγου Μαζικής Εστίασης και Ψυχαγωγίας κ. Μιχάλη Μωραίτη ο οποίος ανέφερε ότι η συνάντηση με τον πλοιοκτήτη έγινε σε φιλικό κλίμα, τον ενημέρωσαν για τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του λιμένα Βαθέος και ανανέωσαν το ραντεβού τους μετά από ένα δεκαήμερο προκειμένου να μεταφέρουν στους συλλόγους τους τα όσα ζητήθηκαν από την πλευρά του Τούρκου επιχειρηματία κι εκείνοι με τη σειρά τους να του μεταφέρουν τις δικές τους συγκεκριμένες προτάσεις.

Η ενημέρωση δεν επεκτάθηκε στις λεπτομέρειες της συνάντησης καθώς αυτά θα συζητηθούν μεταξύ των μελών των συλλόγων στις συνελεύσεις τους, ενώ μεταφέρθηκε από το μέλος του Δ.Σ του εμπορικού συλλόγου κ. Ευαγγελία Μπιλιμπά, ότι η εταιρεία «MEANDER TRAVEL» εξέφρασε τη δυσαρέσκειά της ότι δεν έχει από την Σάμο την στήριξη που πρέπει, ούτε σε επίπεδο διαφήμισης της γραμμής και ειδικότερα αυτή την περίοδο που υπάρχει μεγάλος ανταγωνισμός με την νέα γραμμή Καρλόβασι – Σίγιατζικ .

Επίσης η κα Μιλιμπά δήλωσε ότι η πόλη της Σάμου δεν πρέπει να χάσει τίποτε από όσα έχει κερδίσει καθώς είναι μια πόλη που έχει δοκιμαστεί επί σειρά ετών λόγω των έργων και του μεταναστευτικού – προσφυγικού.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του συλλόγου Μαζικής Εστίασης και Ψυχαγωγίας κ. Μιχάλης Μητσός, επεσήμανε ότι τέτοιου είδους συζητήσεις αν και πρέπει να γίνονται νωρίτερα, πάντα είναι εποικοδομητικές.

Τόνισε ότι οι επαγγελματίες της πόλης έχουν επενδύσει πολλά χρήματα για την βέλτιστη εικόνα των επιχειρήσεών τους, ζήτησε από τον Δήμαρχο που ήταν παρών να βοηθήσει με κάθε τρόπο την ανάπτυξη του τόπου, ενώ τέλος ζήτησε από τον εμπορικό σύλλογο να συνεδριάσουν μαζί για τις προτάσεις τους προς τον Τούρκο επιχειρηματία.

00DimotikiKoinothtaSamion02

Ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Σάμου κ. Γιώργος Κολλάρος, παίρνοντας το λόγο διευκρίνισε ότι την επιστολή δεν την συνέταξε μόνος του αλλά σε συνεννόηση με τους άλλους συλλόγους που την συνυπέγραψαν. Δήλωσε ότι δεν υπάρχει διάθεση αντιπαλότητας με τις άλλες περιοχές του νησιού, αλλά μόνο προβληματισμός για την φθίνουσα πορεία του τουρισμού στην πόλη (βάση των στατιστικών στοιχείων), λέγοντας χαρακτηριστικά ότι θα μπορούσε ο Τούρκος επιχειρηματίας που διαθέτει τρία πλοιάρια, να δρομολογήσει τέσσερα στο Πυθαγόρειο χωρίς όμως να περικόψει δρομολόγια από το Βαθύ.

Παρεμβάσεις έγιναν ακόμη από εμπόρους, επαγγελματίες, μέλη της Δημοτικής Κοινότητας, οι οποίοι ανέφεραν τους προβληματισμούς τους για την περικοπή των δρομολογίων και σε επίπεδο κρουαζιεροπλοίων, για την καθυστέρηση εκτέλεσης των έργων στο Βαθύ, τα προβλήματα της στάθμευσης, ενώ δεν έλλειψε και η αυτοκριτική για τα όσα δεν έχουν γίνει από την πλευρά των επιχειρηματιών της πόλης για να υπάρξουν τα προβλήματα που οδήγησαν στη συγκεκριμένη συζήτηση. Παραδέχτηκαν ότι η πόλη πρέπει να γίνει πιο ζωντανή με events, ενώ επισημάνθηκε η έλλειψη πληροφοριών στον επισκέπτη για τα αξιοθέατα που διαθέτει η πόλη.

Τέλος το λόγο πήρε ο δήμαρχος Σάμου κ. Μιχάλης Αγγελόπουλος, ο οποίος ανέφερε τις ενέργειες που έχουν γίνει από τον Δήμο για την ανάπτυξη της πόλης σε επίπεδο έργων αλλά και σε επίπεδο διαφήμισής της.

Αναφέρθηκε στην κυκλοφοριακή μελέτη που προβλέπει 14 θέσεις πάρκινγκ στο χώρο της παιδικής χαράς δίπλα από το Λιμεναρχείο, στο πάρκινγκ στην οδό Κανάρη που προβλέπει 6 θέσεις για κάθε εταιρεία ενοικιαζομένων αυτοκινήτων, ενώ ενημέρωσε ότι άμεσα θα τοποθετηθούν κολωνάκια στις παρκίδες.

Ενημέρωσε επίσης για την αεροπορική γραμμή που ξεκινάει στις 24 Ιουνίου και θα συνδέει την Κύπρο με την Σάμο απευθείας. Απάντησε επίσης σε ερωτήματα των παρευρισκομένων για διάφορα θέματα που αφορούν στο Δήμο, ενώ δεν απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις δημοτών διότι υπήρχε εκδήλωση στο Δημαρχείο Σάμου, όπου έπρεπε να παρευρεθεί. .

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Σαμίων κ. Δημήτρης Βογιατζής, δεσμεύτηκε ότι θα υπάρξουν και άλλες τέτοιες συναντήσεις για να ενημερώνονται οι πολίτες για τα όσα συμβαίνουν στην πόλη τους.

Βιολέτα Τριπόδη

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα