Ενημέρωση του Υπουργού Παναγιώτη Κουρουμπλή από τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Σάμου Γιώργου Κυριαζή

Σήμερα, Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2017 ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Σάμου κ. Γεώργιος Κυριαζής παρευρέθηκε στην συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στην Περιφερειακή Ενότητα Σάμου μεταξύ των Υπουργό Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή, του  Υφυπουργού Νεκτάριου Σαντορινιού και των φορέων του Νομού.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου ενημέρωσε τον Υπουργό για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι νησιώτες και οι επιχειρήσεις του Νομού με τις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες, το υψηλό κόστος μετακίνησης, την αναγκαιότητα ακτοπλοϊκής σύνδεσης της Σάμου με την Θεσσαλονίκη άλλα και τις επιπτώσεις στον τουρισμό από το μεταναστευτικό και τις συγκοινωνίες.

Ο κ. Κυριαζής πρότεινε στον Υπουργό:

•Την αξιοποίηση όλων των λιμανιών του Νομού στο σχεδιασμό των δρομολογίων του Υπουργείου.

•Τον επανασχεδιασμό των επιδοτούμενων γραμμών ώστε να υπάρχει η δυνατότητα ανταπόκρισης με άλλες ακτοπλοϊκές ή αεροπορικές γραμμές για την καλύτερη, πιο γρήγορη μετακίνηση των πολιτών, τουριστών και των εμπορευμάτων.

•Αναγκαία η ακτοπλοϊκή σύνδεση της Σάμου με το λιμάνι της Θεσσαλονίκης.

•Εξομοίωση των ναύλων επιβατών και οχημάτων με ναύλους γειτονικών νησιών καθώς υπάρχουν μεγάλες διαφορές στις τιμές.

•Να συνεχίσουν να ισχύουν οι μειωμένοι συντελεστές ΦΠΑ στα νησιά και όχι μόνο για ένα χρόνο. Η αύξηση του ΦΠΑ θα είναι καταστροφική για τις επιχειρήσεις και τους κατοίκους του Νομού, αυξάνοντας δραματικά το κόστος διαβίωσης.

•Άμεση αποσυμφόρηση του HOT-SPOT καθώς δημιουργούν αρνητικό κλίμα την ανάπτυξη του τουρισμού στην Σάμο.

Τέλος ο Υπουργός δεσμεύτηκε μέχρι το τέλος του μήνα   να πραγματοποιηθεί συνάντηση στο Υπουργείο μεταξύ των φορέων της Σάμου για να υπάρξει ολοκληρωμένος προγραμματισμός για το Νομό.

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Σύλληψη αλλοδαπού στον αερολιμένα της Σάμου, για αδικήματα της ποινικής νομοθεσίας

Σύλληψη δύο (2) αλλοδαπών στον αερολιμένα της Σάμου, για αδικήματα της ποινικής νομοθεσίας

Συνελήφθησαν τη Δευτέρα (29/09) στον αερολιμένα της Σάμου, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Πυθαγορείου, δύο (2) αλλοδαποί, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για παραβάσεις

Περισσότερα »