Ενημέρωση της ΔΙΔΕ Σάμου για τα αποτελέσματα των πανελλαδικών εξετάσεων

Η Μόρφωση, η Παιδεία και το Ήθος αποτελούν τα καλύτερα εχέγγυα, για μια κοινωνία των ανθρώπων, του σεβασμού και της αξιοπρέπειας. Τα παιδιά των νησιών μας σημείωσαν, για άλλη μια χρονιά, σημαντική επιτυχία στις Πανελλαδικές εξετάσεις.

Μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των πανελλαδικών εξετάσεων του έτους 2018, γίνεται γνωστό ότι εισήχθησαν 210 μαθητές, των Λυκείων των νησιών μας, στα ΑΕΙ και ΑΤΕΙ της Χώρας. Αναλυτικά ανά Λύκειο οι επιτυχίες έχουν ως εξής:

Λύκειο Επιτυχόντες ΑΕΙ ΑΤΕΙ Συμμετέχοντες %
Πυθαγόρειο ΓΕΛ Σάμου 72 + 7* 48 + 7* 24 107 67%
ΓΕΛ Καρλοβάσου 46 30 16 65 71%
ΓΕΛ Μαραθοκάμπου 6 1 5 12 50%
ΓΕΛ Αγ.Κηρύκου Ικαρίας 16 7 9 24 67%
ΓΕΛ Ευδήλου Ικαρίας 9 3 6 13 69%
Γυμνάσιο Λ.Τ. Ραχών 6 5 1 14 43%
Μαυρογένειο ΕΠΑΛ Σάμου 37 17 20 59 63%
ΕΠΑΛ Καρλοβάσου 10 3 7 16 63%
Εσπερινό ΕΠΑΛ Σάμου 1 1 3 34%

*παλαιοτέρων ετών με το 10%

Το ποσοστό επιτυχίας είναι ακόμα μεγαλύτερο αν αναλογιστεί κανείς ότι πολλοί από τους μαθητές δήλωσαν συμμετοχή αλλά δεν παρουσιάστηκαν στις εξετάσεις.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η αύξηση του ποσοστού επιτυχίας των υποψηφίων από τα ΕΠΑΛ της Σάμου σε ΑΕΙ. Χαρακτηριστικές είναι οι περιπτώσεις εισαγωγής μαθητών από τα ΕΠΑΛ σε τμήματα και σχολές του ΕΜΠ, του ΕΚΠΑ, του ΑΠΘ, του ΔΠΘ κ.α. που φανερώνουν τη νέα δυναμική στο χώρο της επαγγελματικής εκπαίδευσης γεγονός που αντικατοπτρίζεται και στην πολιτική του Υπουργείου με το πρόγραμμα «μια νέα αρχή για τα ΕΠΑΛ».

Ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Σάμου, κ. Ταμπαχανιώτης Δημήτριος εκφράζει τα θερμά του συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες της Σάμου, της Ικαρίας και των Φούρνων, που πέτυχαν την εισαγωγή τους μέσω της διαδικασίας των πανελλαδικών εξετάσεων, στα ιδρύματα της Τριτοβάθμιας εκπαίδευσης της Χώρας με την ευχή, ότι θα καταφέρουν να υλοποιήσουν τους στόχους και τα όνειρά τους. Οι κοπιαστικές προσπάθειες όλων αυτών των χρόνων, σήμερα αναγνωρίζονται και επιβραβεύονται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Συγχαρητήρια αξίζουν και στους γονείς των αυριανών φοιτητών, οι οποίοι με την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων πρέπει να αισθάνονται υπερήφανοι που μέσα από δύσκολες συνθήκες πίστεψαν και στήριξαν τα παιδιά τους.

Επίσης συγχαρητήρια αξίζουν στους καθηγητές τους, συνοδοιπόρους και υποστηρικτές στην προσπάθεια τους οι οποίοι τους παρείχαν τα απαραίτητα εφόδια.

Τέλος για τα παιδιά που δεν τα κατάφεραν αυτή τη φορά, η προσπάθεια θα πρέπει να συνεχιστεί χωρίς να έχει θέση η απογοήτευση, καθώς η ενήλικη ζωή τους μόλις άρχισε και το μέλλον επιφυλάσσει πολλές ευκαιρίες ακόμα.

Ο Δ/ΝΤΗΣ Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΣΑΜΟΥ

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΤΑΜΠΑΧΑΝΙΩΤΗΣ

ds2

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Παράταση στην εξόφληση λογαριασμών ύδρευσης από τον Δήμο Ανατολικής Σάμου

Παράταση στην εξόφληση λογαριασμών ύδρευσης από τον Δήμο Ανατολικής Σάμου

Ο Δήμος Ανατολικής Σάμου, ενημερώνει τους κατοίκους ότι  λόγω των κείμενων διατάξεων, οι οποίες θέτουν αποκλειστικές προθεσμίες, εκδόθηκαν από την αρμόδια Υπηρεσία του Δήμου και απεστάλησαν

Περισσότερα »
Επιστολή Γιώργου Κυριαζή στον Περιφερειάρχη Κ. Μουτζούρη για προβλήματα επιχειρήσεων σχετικά με Covid-19

Επιμελητήριο Σάμου: Να δοθεί παράταση για τις αιτήσεις χρηματοδότησης 1ης φάσης 2020 μεταφορικού ισοδυνάμου

Επιστολή στη Γενική Γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Χριστιάνα Καλογήρου για παράταση κατάθεσης αιτήσεων χρηματοδότησης για την 1η φάση 2020 του Μεταφορικού Ισοδυνάμου  που

Περισσότερα »