Ενημέρωση αμπελοκαλλιεργητών για προσβολή ωιδίου (συναπίδι) σε διάφορες αμπελουργικές περιοχές του νησιού

Ενημέρωση αμπελοκαλλιεργητών για προσβολή ωιδίου (συναπίδι) σε διάφορες αμπελουργικές περιοχές του νησιού

Ενημερώνουμε τους αμπελοκαλλιεργητές ότι έχει παρατηρηθεί προσβολή ωιδίου (συναπίδι) σε διάφορες αμπελουργικές περιοχές του νησιού. Το βλαστικό στάδιο στο οποίο βρίσκονται τώρα οι αμπελώνες είναι ιδιαίτερα κρίσιμο αφού οι βλαστοί, τα φύλλα και οι νεαρές ταξιανθίες είναι τρυφερά και προσβάλλονται εύκολα από το μύκητα.

Για το λόγο αυτό συστήνουμε στους αμπελοκαλλιεργητές να κάνουν τακτικό έλεγχο στους αμπελώνες τους και ανά 15ήμερο να κάνουν τις απαραίτητες επεμβάσεις φυτοπροστασίες (ψεκασμό ή θείωση).

Είναι πολύ σημαντικό να γίνονται εναλλαγές στα χρησιμοποιούμενα φυτοπροστατευτικά προϊόντα ώστε να αποτραπεί η ανάπτυξη ανθεκτικότητας του ωιδίου. Η χρήση θείου είτε σε βρέξιμη μορφή μαζί με άλλα ωιδιοκτόνα είτε ως θειάφι επίπασης συμβάλλει στην αποτροπή της ανάπτυξης ανθεκτικών στελεχών ωιδίου και βελτιώνει την αποτελεσματικότητα της φυτοπροστασίας. Σε κάθε περίπτωση οι παραγωγοί να συμβουλεύονται τους γεωπόνους του συνεταιρισμού.

Σε ορισμένες ορεινές περιοχές των Μανολατών έχει παρατηρηθεί η εμφάνιση σε αμπελώνες μεγάλων πληθυσμών φυλλοφάγου εντόμου (κάμπια) που καταστρέφει το σύνολο της νεαρής βλάστησης.

Συστήνουμε στους αμπελοκαλλιεργητές να κάνουν έλεγχο στους αμπελώνες τους και σε περίπτωση που διαπιστώσουν προσβολή να επικοινωνήσουν άμεσα με τους γεωπόνους του συνεταιρισμού για να λάβουν οδηγίες σχετικά με την αντιμετώπιση του εντόμου.

Για τον

ΕΝΙΑΙΟ ΟΙΝ/ΚΟ ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΣΥΝ/ΣΜΟ ΣΑΜΟΥ

ΧΑΡΜΠΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ

ΓΕΩΠΟΝΟΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

RadioCafe

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Γεράσιμος Χουλιάρας: Οι κάτοικοι της Σάμου να αποφεύγουν τα παλιά και καταπονημένα κτήρια

Γεράσιμος Χουλιάρας: Οι κάτοικοι της Σάμου να αποφεύγουν τα παλιά και καταπονημένα κτήρια

Συμπληρώνεται σχεδόν ένας μήνας από τον ισχυρό σεισμό βόρεια της Σάμου. Η ανάλυση των σεισμολογικών δεδομένων του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, παρουσιάζουν μια

Περισσότερα »