Έναρξη του προγράμματος της οικιακής κομποστοποίησης στον Δήμο Σάμου !!!

Ο Δήμος Σάμου καλεί όλους τους Δημότες της Σάμου να συμμετάσχουν στο Πρόγραμμα της οικιακής κομποστοποίησης.

Ο Δήμος Σάμου έχει εντάξει στο Ε.Π. ¨Βόρειο Αιγαίο¨ την πράξη ¨Προώθηση οικιακής κομποστοποίησης Δήμου Σάμου ¨με Κωδικό ΟΠΣ 5010702 και συνολικού προϋπολογισμού 142.014,60 € . Η πράξη αφορά στην προμήθεια 1.000 κάδων οικιακής κομποστοποίησης χωρητικότητας 280 lt   οι οποίοι θα μοιραστούν σε νοικοκυριά , επιχειρήσεις , σχολεία κλπ κατόπιν υποβολής αιτήσεως.

Πρόκειται για κάδους ταχείας ανακύκλωσης οργανικών αποβλήτων, όπως φλούδες από φρούτα και λαχανικά, τεμαχισμένα φυτά, χόρτα, κουρεμένο γρασίδι, φύλλα κλπ., με τα οποία θα παράγεται καλής ποιότητας κομπόστ για προσωπική χρήση του ενδιαφερομένου.

Είναι τύπου «κήπου», αερόβιας λιπασματοποίησης χωρίς την ανάγκη προσθήκης ειδικών σκευασμάτων αναερόβιας ζύμωσης σε υγρή ή στερεά μορφή. Κάθε κάδος θα συνοδεύεται από οδηγίες χρήσης στα Ελληνικά.

Ο Δήμος Σάμου θα παρέχει οδηγίες στους ενδιαφερόμενους για την ορθή χρήση του κάδου και θα δύναται να διενεργεί επιτόπιες επισκέψεις στο χώρο σε τακτά χρονικά διαστήματα για την παρακολούθηση του προγράμματος.

Το πρόγραμμα οικιακής κομποστοποίησης θα συμβάλλει στην επίτευξη των στόχων της ολοκληρωμένης Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων και την εκτροπή από την αποκομιδή και ταφή σημαντικών ποσοτήτων βιοαποβλήτων και ανήκει σε ένα σύνολο ενεργειών που στοχεύουν στην υλοποίηση του  εγκεκριμένου Τοπικού Σχεδίου ¨Ολοκληρωμένη διαχείριση στερεών αποβλήτων ¨ .

Οι αιτήσεις θα διατίθενται σε έντυπη μορφή στα γραφεία πρωτοκόλλου : στο Δημαρχιακό Μέγαρο Σάμου , στο Δημοτικό Κατάστημα Καρλοβάσου, στο Δημοτικό Κατάστημα Χώρας και στο Δημοτικό Κατάστημα Μαραθοκάμπου καθώς και σε ηλεκτρονική μορφή στην ιστοσελίδα του Δήμου : www. islandofsamos.gr

Οι αιτήσεις θα κατατίθενται στα παραπάνω γραφεία παραλαβής των αιτήσεων ή ηλεκτρονικά στα Ε-mail: dimvath@otenet.gr ή d.kathariotitas@0615.syzefxis.gov.gr ή στο fax: 2273024401

Οι αιτήσεις θα πρωτοκολλούνται και θα εξετάζονται κατά σειρά προτεραιότητας από αρμόδια επιτροπή, μέχρι την εξάντληση των διαθέσιμων κομποστοποιητών.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα παρέχονται στην πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος που έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Δήμου καθώς και στα τηλέφωνα 22733-53533 ή 22733 50452.

dreams3

 

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Τι ειπώθηκε στη συνάντηση του Δημάρχου Α. Σάμου Γιώργου Στάντζου με τον Υπουργό Νότη Μηταράκη

Νότης Μηταράκης: Εξοπλίζουμε τους αναγνωρισμένους πρόσφυγες με το απαραίτητο οπλοστάσιο δεξιοτήτων και γνώσεων, ώστε να μπορέσουν να σταθούν στα πόδια τους και να ενσωματωθούν ουσιαστικά

Η καμπάνια ευαισθητοποίησης και τα αποτελέσματα του ενταξιακού προγράμματος “HELIOS” παρουσιάστηκαν σήμερα σε κοινή συνέντευξη τύπου του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης. Με σύνθημα

Περισσότερα »