Ένα χρυσό και τρία ασημένια βραβεία για τα κρασιά του ΕΟΣΣ στη Beowine Fair 2018

Με ένα ακόμη ΧΡΥΣΟ βραβείο τιμήθηκε το Samos Anthemis στην μεγάλη οινική έκθεση BEOWINE FAIR 2018 ενώ τα Samos Vin Doux, Samos Grand Cru και Samos Nectar περίτρανα διεκδίκησαν και πήραν από ένα ΑΣΗΜΕΝΙΟ το καθένα. Στο διαγωνισμό, συμμετείχαν 124 διαφορετικά κρασιά από 10 χώρες. Από τα κρασιά της Σάμου ΚΑΙ τα τέσσερα που δόθηκαν προς αξιολόγηση διακρίθηκαν, λαμβάνοντας επάξια αυτά τα βραβεία. Στο νήμα κυριολεκτικά κρίθηκε η βράβευση με ένα ακόμη χρυσό και για διαφορά μόλις 0,2 βαθμών!

Το μεγαλύτερο βραβείο ωστόσο το πήρε η σαμιακή εκπροσώπηση στην έκθεση που διοργανώθηκε στο Βελιγράδι από 22 έως και 24 Φεβρουαρίου, καθώς το περίπτερο της Sigma Oliwine που εκπροσωπεί τα κρασιά του ΕΟΣ Σάμου στην αγορά της Σερβίας, αναδείχθηκε ένα από τα δέκα καλύτερα του εκθεσιακού χώρου! Καλαίσθητο, λειτουργικό, με όμορφες χαμογελαστές παρουσίες, διάθεση ενημέρωσης και οινογευστικές παρουσιάσεις από τον διακεκριμένο sommelier Miroslav Radojcin, κατόρθωσε να συγκεντρώσει μεγάλο ποσοστό των 70 περίπου χιλιάδων επισκεπτών της έκθεσης, οι οποίοι και δήλωναν κατενθουσιασμένοι από την ποιότητα αλλά και τη φρουτώδη ανάσα των κρασιών του ΕΟΣ Σάμου.

00EossBeowine03

Αξίζει να σημειωθεί πως ο κόσμος αψήφησε το δριμύ ψύχος και το χιόνι για να γευτεί τη «ζεστή» σαμιακή φιλοξενία. Σημαντικές ήταν και παρουσίες εκπροσώπων των Σερβικών αλλά και Ελληνικών αρχών, σπουδαστών οινολογίας και μελλοντικών sommelier, εκπροσώπων των μέσων ενημέρωσης αλλά και επιχειρηματίες της εστίασης και της ψυχαγωγίας, με τους οποίους προετοιμάζονται ήδη ενδιαφέρουσες συνεργασίες.

Στο τηλεοπτικό κανάλι εθνικής εμβέλειας και στην εκπομπή AGRO ο πρόεδρος της Sigma Oliwine Bojan Domazetovic μίλησε για τα σαμιώτικα κρασιά, τη μεγάλη οινοπαραγωγική παράδοση της Σάμου, τον κόπο και τις προσπάθειες που καταβάλλουν οι αμπελοκαλλιεργητές του νησιού για να παράγουν το ποιοτικό Μοσχάτο σε ορεινές και ημιορεινές αναβαθμίδες, αποτελώντας τον κυρίαρχο ιστό του Ενιαίου Οινοποιητικού Αγροτικού Συνεταιρισμού της Σάμου.

00EossBeowine02

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Τηλεδιάσκεψη Υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Νότη Μηταράκη με Προέδρους των Δικηγορικών Συλλόγων Μυτιλήνης, Χίου και Σάμου

Αίτημα Ελλάδος προς ΕΕ για την άμεση επιστροφή 1.450 αλλοδαπών βάσει της Κοινής Δήλωσης ΕΕ-Τουρκίας

Η Ελλάδα κατέθεσε αίτημα προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και την Frontex για την άμεση επιστροφή 1.450 αλλοδαπών που δεν δικαιούνται διεθνούς προστασίας, βάσει της Κοινής Δήλωσης ΕΕ- Τουρκίας.

Περισσότερα »
Την Πέμπτη (14/01) λειτουργεί το Δημοτικό σχολείο Αγίου Κων/νου και τη Δευτέρα (18/01) το Δημοτικό σχολείο Παγώνδα

Την Πέμπτη (14/01) λειτουργεί το Δημοτικό σχολείο Αγίου Κων/νου και τη Δευτέρα (18/01) το Δημοτικό σχολείο Παγώνδα

Μετά από συνεχείς ελέγχους που διενεργούνται από τον ανάδοχο μελετητή Βασίλη Μπαρδάκη και με βάση την ασφαλή επιστροφή των μαθητών στα σχολεία ανακοινώνουμε ότι αύριο

Περισσότερα »
Τρεις διαδραστικοί πίνακες και τρεις υπολογιστές, δωρεά του Κολλεγίου Αθηνών στον δήμο Αν. Σάμου

Τρεις διαδραστικοί πίνακες και τρεις υπολογιστές, δωρεά του Κολλεγίου Αθηνών στον δήμο Αν. Σάμου

Σε συνέχεια της φιλανθρωπικής δράσης της μαθητικής κοινότητας του Κολλεγίου Αθηνών, (από τις πρώτες μέρες μετά το σεισμό, παραλήφθηκαν δέματα ανθρωπιστικής βοήθειας για τους σεισμόπληκτους

Περισσότερα »