Ένα μεγάλο μπράβο στους μαθητές για τις δενδροφυτεύσεις στην περιοχή «Στεφάνα» Μυτιληνιών, με αφορμή τη «Διεθνή Ημέρα Δασών»

Η 21η Μαρτίου συμπίπτει με την έναρξη της εαρινής ισημερίας και έχει ορισθεί από την Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών (Ο.Η.Ε.) ως «Διεθνής Ημέρα Δασών» με σκοπό την αναγνώριση της πολυδιάστατης αξίας των δασών και την ευαισθητοποίηση των πολιτών για την προστασία τους, η οποία είναι ζωτικής σημασίας για την ανθρώπινη επιβίωση.

Η Διεύθυνση Δασών Ν. Σάμου, στα πλαίσια του εορτασμού και έχοντας στόχο την ευαισθητοποίηση των μαθητών για την αξία και την προσφορά των δασών, διοργάνωσε δενδροφυτεύσεις στις 21 & 22-03-2017, με τη συμμετοχή μαθητών και καθηγητών του Μαυρογένειου Επαγγελματικού Λυκείου Σάμου, του 2ου Γυμνασίου Σάμου καθώς και του Ειδικού Σχολείου Σάμου.

00MeraDasoponias02

Οι δράσεις πραγματοποιήθηκαν στην περιοχή «Στεφάνα» Μυτιληνιών, όπου φυτεύτηκαν συμβολικά 300 δενδρύλλια Τραχείας Πεύκης Σάμου, υπό την καθοδήγηση του έμπειρου προσωπικού της υπηρεσίας μας.

Επίσης, οι συμμετέχοντες ενημερώθηκαν για θέματα που αφορούν το δάσος και την λειτουργία της Δασικής Υπηρεσίας.

Η Διεύθυνση Δασών Ν. Σάμου εκφράζει τις θερμές ευχαριστίες της στους Διευθυντές, Καθηγητές και μαθητές των σχολικών μονάδων που συμμετείχαν καθώς και στους κ.κ. Γεώργιο και Δημήτριο Κανάρη οι οποίοι αφιλοκερδώς συμμετείχαν στην προετοιμασία της δενδροφύτευσης με χωματουργικό μηχάνημα για την διάνοιξη των λάκκων φύτευσης των δενδρυλλίων.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΑΣΩΝ

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Ανάπτυξη Ελληνικής Σημαίας 104 τ.μ. στον κόλπο της πόλεως Σάμου

Δεν θα πραγματοποιηθούν καταθέσεις στεφάνων από μαθητές/τριες για την Εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου

Σας ενημερώνουμε ότι λόγω της ειδικής κατάστασης που έχει διαμορφωθεί με την πανδημία του covid-19 το υπ’ αριθ. 59128/2620/23-10-2020 έγγραφό μας δεν είναι σε ισχύ, οπότε

Περισσότερα »
Φιλοζωϊκό Σωματείο Σάμου: Ευχαριστούμε όσους βοήθησαν στις μαζικές στειρώσεις με τον Victor Lans

Φιλοζωϊκό Σωματείο Σάμου: Ευχαριστούμε όσους βοήθησαν στις μαζικές στειρώσεις με τον Victor Lans

Ολοκληρώθηκαν οι μαζικές στειρώσεις αδέσποτων σκύλων μετά από δύο εβδομάδες εντατικής εργασίας (13-23 Οκτωβρίου). Όπως σας ενημερώσαμε, πραγματοποιήθηκε αυτή η σπουδαία δραστηριότητα την πρώτη εβδομάδα

Περισσότερα »