Εμπορικοί Σύλλογοι και Σύλλογοι Εστίασης Σάμου και Καρλοβάσου συμμετέχουν στην κινητοποίηση για το μεταναστευτικό

Εμπορικοί Σύλλογοι και Σύλλογοι Εστίασης Σάμου και Καρλοβάσου συμμετέχουν στην κινητοποίηση για το μεταναστευτικό

Οι Εμπορικοί Σύλλογοι και οι Σύλλογοι Εστίασης Σάμου και Καρλοβάσου στηρίζουν με όλες τους τις δυνάμεις τις κινητοποιήσεις της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου.
Εδώ και χρόνια, τονίζουμε πως αυτό που ζούμε τόσο εμείς όσο και οι πρόσφυγες – μετανάστες στο νησί μας είναι κάτι το εξωπραγματικό. Οι μέρες όμως, οι εβδομάδες και οι μήνες που ακολουθούν κάθε φορά, αποδεικνύουν πως το δράμα και το αδιέξοδο δεν έχουν ταβάνι.
Καλούμε ΟΛΕΣ τις επιχειρήσεις, μικρές και μεγάλες, ακόμα και αυτές που τις προηγούμενες φορές ή δε συμμετείχαν στις κινητοποιήσεις ή απλώς έκλειναν μόνο κατά τη διάρκεια αυτών, ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΝ ΚΛΕΙΣΤΕΣ ΚΑΘΟΛΗ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ 22ας ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ. Να δείξουν έτσι, με αυτό τον τρόπο τη στήριξή τους στην κοινωνία από την οποία και αυτοί με τη σειρά τους στηρίζονται.
Κλείνουμε για να δώσουμε το παρών στη συλλαλητήριο. Η Τετάρτη 22 Ιανουαρίου δεν είναι ημέρα που θα έχουμε την ευκαιρία να πάμε στα χωράφια μας ή να κάνουμε δουλειές του σπιτιού. Είναι ευκαιρία να πιέσουμε με όλες μας τις δυνάμεις και με τη φωνή μας, μακριά από πολιτικές σκοπιμότητες και κομματικές σημαίες, το Βουλευτή μας, τη Κυβέρνηση και την Ευρώπη προκειμένου να δοθεί ένα τέλος στον πόνο, στην προσβολή της ανθρώπινης αξιοπρέπειας και στη δεινή κατάσταση που έχει περιέλθει η πόλη της Σάμου και κατ επέκταση ολόκληρο το νησί.

00AfisaSillogon
Η καθολική συμμετοχή των επαγγελματιών έχει και άλλο ένα στόχο: Να αποδείξει σε όλους όσους υποστηρίζουν πως το προσφυγικό-μεταναστευτικό έχει αποτελέσει σανίδα σωτηρίας για τις επιχειρήσεις, ειδικά της πόλης της Σάμου, πως το να ωφελείται κάποιος επαγγελματίας από το μεταναστευτικό δε σημαίνει πως δεν αναγνωρίζει την επιτακτική ανάγκη να μπει λουκέτο στο Γκουαντανάμο του Βορειοανατολικού Αιγαίου.
Όσοι επαγγελματίες υπήρχαν πριν το μεταναστευτικό, θα συνεχίσουν τον αγώνα τους για να υπάρχουν και μετά από αυτό. Όσοι υπήρξαν με αφορμή το μεταναστευτικό, απλώς θα αφανιστούν ειδικά από τη στιγμή που δε θα έχουν σκεφτεί την επόμενη μέρα.
Το κοινό δελτίο τύπου από τους τέσσερις συλλόγους παραγωγικών φορέων του νησιού, φανερώνει την πρόθεσή μας να είμαστε πάντα, και ακόμα περισσότερο στα δύσκολα, ενωμένοι σα μία γροθιά.

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Το ΚΥΤ και το Γενικό Νοσοκομείο Σάμου επισκέφθηκε ο Βουλευτής Σάμου Χριστόδουλος Στεφανάδης

Χριστόδουλος Στεφανάδης: «Πιστεύω πως με τη μεταφορά των μεταναστών-προσφύγων στου «ΖΕΡΒΟΥ», θ’ απαλλαγεί το Βαθύ απ’ αυτή την αθλιότητα»

Στο πρωινό μαγκαζίνο του Radio Café 102.4, φιλοξενήθηκε τηλεφωνικά ο Βουλευτής Σάμου, κ. Χριστόδουλος Στεφανάδης και μίλησε για τα θέματα που ταλανίζουν το νησί της

Περισσότερα »
Τηλεδιάσκεψη Υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Νότη Μηταράκη με Προέδρους των Δικηγορικών Συλλόγων Μυτιλήνης, Χίου και Σάμου

Νότης Μηταράκης: Το σχέδιο αποσυμφόρησης θα επεκταθεί, πέρα από τα νησιά και σε ολόκληρη τη χώρα

Ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, κ. Νότης Μηταράκης, ενημέρωσε σήμερα το Υπουργικό Συμβούλιο για την Εθνική Στρατηγική Μετανάστευσης 2020-2021. Παρουσιάζοντας τις βασικές αρχές της εθνικής

Περισσότερα »