Ελληνική Σημαία 150 τ.μ θα υψωθεί στο Βαθύ της Σάμου την Κυριακή 25 Μαρτίου

Έπειτα από πρωτοβουλία του Αντιπεριφερειάρχη Σάμου κ. Νίκου Κατρακάζου και μετά από σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε μεταξύ των αρμοδίων για τη μαθητική και Στρατιωτική παρέλαση (Αντιπεριφέρεια – Λιμενικό Ταμείο Σάμου – 79 ΑΔΤΕ – Λιμεναρχείο Σάμου), αποφασίστηκε όπως μια Ελληνική Σημαία των 150 τ.μ. να υψωθεί από γερανό και σε ύψος 50 μέτρων, απέναντι από την Εθνική τράπεζα και στο χώρο όπου γίνεται η τελετή αγιασμού των υδάτων τα Θεοφάνεια (αλιευτικό καταφύγιο).

Στο πρόγραμμα εορτασμού της 25ης Μαρτίου, αναμένεται να επέλθει τροποποίηση, όπου μετά τον εκκλησιασμό και την κατάθεση στεφάνων στην πλατεία Πυθαγόρα, οι επίσημοι θα κατευθυνθούν στο χώρο του αλιευτικού καταφυγίου όπου θα γίνει επίσημη έπαρση της Ελληνικής σημαίας κι αμέσως μετά θα ακολουθήσει η μαθητική και Στρατιωτική παρέλαση.

Υπάρχει επίσης η σκέψη να γίνει και επίσημη υποστολή της Σημαίας τις απογευματινές ώρες της Κυριακής 25ης Μαρτίου, αλλά είναι κάτι που θ’ αποφασισθεί τις προσεχείς ημέρες και ώρες.

Μια πολύ καλή ενέργεια της Αντιπεριφέρειας Σάμου κι ένα ηχηρό μήνυμα στην ηγεσία της απέναντι χώρας με την ευκαιρία της διπλής εορτής. Τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου και την Ελληνική Επανάσταση του 1821.

Αλέξης Κομνηνός

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Γιορτάζουμε την Εθνική μας Επέτειο, τιμούμε το εθνικό μας σύμβολο και κατ’ επέκταση την Πατρίδα μας. Στοχεύουμε σε έργα ειρηνικά, έργα προόδου για το τόπο μας, για την τουριστική ανάπτυξη, την ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα και της τοπικής οικονομίας γενικότερα.

Επιθυμούμε την ειρηνική συνύπαρξη με όλους τους γείτονές μας.  Είμαστε όμως έτοιμοι, όλοι μαζί ενωμένοι να υπερασπιστούμε με όλες μας τις δυνάμεις και με κάθε μέσο την εθνική μας ανεξαρτησία και την εθνική μας ακεραιότητα απέναντι σε όποιον την αμφισβητήσει.

Με αυτές τις σκέψεις σας καλώ όλους να παρευρεθείτε μαζί με τις Αρχές του τόπου στην έπαρση της μεγάλης σημαίας (150 τ.μ.), που οργανώνουμε την ημέρα της Εθνικής μας Γιορτής μετά την κατάθεσή στεφάνων και λίγο πριν την έναρξη της παρέλασης, στο χώρο πλησίον της πλατείας Θεμ. Σοφούλη.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Σάμου

Νικόλαος Κατρακάζος

Η Eλληνική σημαία

Η σημαία μας, το ιερότερο σύμβολο του Έθνους, περικλείει στις πτυχές της τους αγώνες, τις θυσίες και τις μαρτυρίες της ελληνικής ψυχής, εκφράζει την εθνική μας ενότητα, τη θρησκευτική μας πίστη, ενσαρκώνει τα οράματα του λαού μας για ελευθερία και δημοκρατία, εμπνέει και μεταμορφώνει τους πολεμιστές σε ήρωες και μας ωθεί μπροστά, μόνο σε νικηφόρες μάχες. Η σημαία δίνει υλική υπόσταση στην έννοια του Έθνους και σε αυτή οι στρατευμένοι ορκίζονται πίστη και αφοσίωση στην πατρίδα.

Γενικό Επιτελείο Στρατού, Διεύθυνση Ιστορίας Στρατού, Η Eλληνική σημαία, Αθήνα 2005

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Ψήφισμα συμπαράστασης στον κλάδο θεαμάτων-ακροαμάτων από την Π.Ε Βορείου Αιγαίου

Συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης για τους πλημμυροπαθείς της Καρδίτσας από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου

Η Περιφέρεια Β. Αιγαίου,  στέκεται στο πλευρό των πλημμυροπαθών της Καρδίτσας αναλαμβάνοντας πρωτοβουλία προσφοράς, αγάπης και βοήθειας προς τους συνανθρώπους μας, που επλήγησαν από την

Περισσότερα »