Έλληνες πανεπιστημιακοί στη λίστα Web-of-Science Highly Cited Researchers 2018. Σ΄αυτή και ο καθηγητής του ΑΠΘ Γιώργος Καραγιαννίδης

Ανακοινώθηκε από την εταιρεία Clarivate Analytics (πρώην Thomson Reuters) η  λίστα Web-0f-Science Highly Cited Researchers 2018, όπου  περιλαμβάνονται  ακαδημαϊκοί και  από Ελληνικά Πανεπιστήμια.

Στη λίστα διακρίνουμε τον Καθηγητή του ΑΠΘ  Γεώργιο  Καραγιαννίδη (είναι η 4η συνεχή χρονιά που περιλαμβάνεται στη λίστα αυτή), όπως επίσης  τον Πρύτανη του Παν/μίου Αθηνών, Θάνο Δημόπουλο.

Πατήστε εδώ για  την  λίστα και την ανακοίνωση της Clarivate Analytics. 

Η λίστα αυτή  θεωρείται  η περισσότερο αξιόπιστη για την αξιολόγηση του ερευνητικού έργου των επιστημόνων, αφού βασίζεται στη βάση δεδομένων Web of Science και λαμβάνεται ιδιαίτερα υπόψη για το ranking των πανεπιστημίων.

Βασικό κριτήριο για την επιλογή των επιστημόνων στην εν λόγω λίστα είναι το εύρος των δημοσιεύσεών τους και κυρίως η απήχηση που είχαν αυτές παγκοσμίως μέσα στην επιστημονική κοινότητα τα προηγούμενα 10 χρόνια, δηλαδή για φέτος 2008-2017.

Η απήχηση αυτή μετράται μέσω των ετεροαναφορών που λαμβάνουν οι δημοσιεύσεις τους από άλλους επιστήμονες σύμφωνα με συγκεκριμένο σκεπτικό που περιγράφει ο οργανισμός.

Πηγή: www.esos.gr

Ο καθηγητής κ. Γιώργος Καραγιαννίδης έγραψε στο προσωπικό του προφίλ στο Facebook:

«Για τέταρτη συνεχή χρονιά (2015-2018) το όνομά μου περιλαμβάνεται στην αξιόπιστη λίστα Web of Science Highly Cited Researchers της Clarivate Analytics (πρώην Thomson Reuters), που περιλαμβάνει τους επιστήμονες με την μεγαλύτερη επιρροή.
Εξαιρετική τιμή για μένα και για τα μέλη της ερευνητικής μου ομάδας, Wireless Communications Systems Group, αφού πρόκειται για συλλογική προσπάθεια των τελευταίων 10 ετών.
Η αναγνώριση αυτή σε παγκόσμιο επίπεδο είναι το αποτέλεσμα σκληρής δουλειάς, φαντασίας και αποτελεσματικότητας, τις περισσότερες φορές χωρίς χρηματοδότηση (ειδικά από εθνικούς πόρους, ΓΓΕΤ-ΥΠΕΠΘ, ΕΛΙΔΕΚ).

Ευχαριστώ πολύ το τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών και το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης στα οποία ανήκω, για την ευκαιρία που μου δίνουν να συνεχίσω να κάνω αυτά που αγαπώ, Διδασκαλία και Έρευνα».

dreams3

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Samostoday

Παρόμοια Άρθρα