Ελισαίος Μαυρατζώτης: «Θα πρέπει να εξασφαλιστεί ένα μεγάλο ποσό από τον δήμο και να επενδυθεί στον τουρισμό με συμμετοχή σε μεγάλες καμπάνιες και εκθέσεις»

Ελισαίος Μαυρατζώτης: «Θα πρέπει να εξασφαλιστεί ένα μεγάλο ποσό από τον δήμο και να επενδυθεί στον τουρισμό με συμμετοχή σε μεγάλες καμπάνιες και εκθέσεις»

Στην πρωινή εκπομπή του Radio Café 102.4 «Ραδιοφωνικές Αναζητήσεις με τη Βιολέτα Τριπόδη», φιλοξενήθηκε τηλεφωνικά, ο δημοτικός σύμβουλος της δημοτικής παράταξης «ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΜΟ» κ. Ελισαίος Μαυρατζώτης.

Η ανάπτυξη των τραπεζοκαθισμάτων στον πεζόδρομο της παραλιακής είναι ένα θέμα που τίθεται χρόνια.

«Περιμένουμε με αγωνία την απόφαση του Yπουργού Εσωτερικών, έγινε μια πρώτη κουβέντα παρουσία των δημοτικών αρχών και όλων των φορέων της εστίασης και του εμπορικού συλλόγου. Όλοι είναι θετικοί στο ν’ απλωθούν τα τραπεζάκια με τέτοιο σκοπό ώστε να μην χαθεί κάποιο τραπεζοκάθισμα ή θέσεις πελατών.

Δώσαμε ένα ραντεβού ότι μπορούμε να το δούμε επί τάπητος, όταν βγει το νομοσχέδιο και δίνει αυτές τις ευελιξίες τι μπορούμε να κάνουμε. Νομίζω ότι είναι προς την θετική κατεύθυνση όλο αυτό με θετική αποδοχή από όλους. Θα το δούμε πως μπορούν είτε να επεκταθούν τα τραπέζια στο υπάρχον πεζοδρόμιο ή ακόμα και απέναντι.

Νομίζω αυτή η ευελιξία που θα δώσει το κράτος και το Yπουργείο Εσωτερικών στους δήμους, θα αφορά τη χρήση του 2020 και θα είναι μια ευελιξία για καλύτερες συνθήκες. Βέβαια, πρέπει να γίνουν καταπατήσεις δημοσίου χώρου οι οποίες θα δυσκολεύουν τους πολίτες να μετακινηθούν, αλλά νομίζω ότι εδώ στην παραλία του Βαθιού δεν έχουμε τέτοιο πρόβλημα διότι τα πεζοδρόμια είναι τόσο μεγάλα που νομίζω ότι υπερκαλύπτουν το χώρο αυτό. Περιμένουμε το νομοσχέδιο που θα βγάλει το υπουργείο εσωτερικών. Για να γίνει κατανοητό δεν μιλάμε για εξάπλωση παραπάνω τραπεζοκαθισμάτων, μιλάμε ότι τα ήδη υπάρχοντα τραπεζοκαθίσματα επειδή πρέπει να απλωθούν για να έχουν κάποια απόσταση ασφαλείας το ένα με το άλλο, να διατηρηθούν οι ίδιες θέσεις πελατών που υπάρχουν στα καταστήματα. Δηλαδή ένα κατάστημα που έχει 20 τραπέζια να πάρει ανάλογο χώρο για να ξανά έχει 20 τραπέζια, όχι τα 20 να γίνουν 40».

Θα γίνει μια επιτροπή που θα εξετάσει κατάστημα -κατάστημα σε όλα τα μέρη για να δοθεί ο ανάλογος χώρος. Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε ο κ. Μαυρατζώτης εκπροσώπησε το Επιμελητήριο Σάμου, όπου εκεί κατέθεσε ένα φάκελο με κάποια μέτρα ανακούφισης που έχει προτείνει το επιμελητήριο, κατατέθηκε επίσης υπόμνημα προτάσεων που έχει ήδη καταθέσει το επιμελητήριο όσων αφορά μέτρα ανακούφισης προς τις επιχειρήσεις από τον δήμο, καθώς και υπόμνημα προς το Υπουργείο Εσωτερικών για βοήθεια από την Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος.  

«Θα πρέπει να κινηθεί ο δήμος σε τρεις άξονες, ο οικονομικός άξονας, δηλαδή οτιδήποτε μπορεί να κάνει ο δήμος στο πλαίσιο που είναι εφικτό οικονομικά να μπορέσει να χρηματοδοτήσει ή να πιστώσει τους πολίτες και τις επιχειρήσεις, γιατί πράγματι η χρονιά που θα έρθει θα είναι πάρα πολύ δύσκολη.

Ο δεύτερος άξονας που θα πρέπει να κινηθεί ο δήμος είναι ο ψυχολογικός και εννοώ ότι από την στιγμή που δεν θα γίνουν φέτος φεστιβάλ, πανηγύρια, εκδηλώσεις, να αναλάβει μια πρωτοβουλία καμπάνιας ή οποία θα τονώσει την ψυχολογία των πολιτών και των Σαμιωτών, με την έννοια ότι θα πρέπει οι πολίτες εδώ να καταναλώνουν από τις τοπικές επιχειρήσεις και θα πρέπει επίσης οι πολίτες εδώ να στηρίζει ο ένας τον άλλον.

Ο τρίτος άξονας που θα πρέπει να δει σοβαρά ο δήμος είναι η επόμενη μέρα. Και η επόμενη μέρα όσο αφορά το τουριστικό προϊόν είναι πάρα – πάρα πολύ σοβαρό. Διότι μιλάμε για την επόμενη χρονιά γιατί αυτή ουσιαστικά έχει χαθεί».

Θα πρέπει να εξασφαλιστεί ένα μεγάλο ποσό από τον δήμο και να επενδυθεί στον τουρισμό με συμμετοχή σε μεγάλες καμπάνιες και εκθέσεις.

«Με έκπληξη είδα ότι έχει κλείσει το παραλιακό πάρκινγκ για εργασίες διαγράμμισης. Η λογική σε αυτή τη πόλη πάει περίπατο. Να κλείνει το πάρκινγκ μετά από 50 μέρες καραντίνας όπου θα μπορούσαν όλες αυτές οι εργασίες να γίνουν αυτό το διάστημα και να ξεκινούν οι εργασίες τη Δευτέρα που άνοιξαν τα καταστήματα, είναι απλά τραγικό. Δεν είδα κανένα σύλλογο όμως να διαμαρτύρεται, ούτε εμπορικό ούτε εστίασης, ούτε καν ενημέρωση.
ΥΓ1 Αν το είχα κάνει εγώ αυτό θα με είχαν κρεμάσει στη πλατεία
ΥΓ2 Συγνώμη αν έθιξα κάποιους αλλά εκνευρίστηκα απίστευτα σήμερα».

Με αυτά τα λόγια στην προσωπική του σελίδα σε κοινωνικό δίκτυο ο κ. Μαυρατζώτης εξέφρασε την έκπληξή του για τα έργα που ξεκίνησαν στο παρκινγκ της παραλιακής οδού.

«Δεν είμαι αντίθετος με τις εργασίες στο παρκινγκ, θεωρώ ότι ήταν μία σωστή κίνηση να φτιαχτεί και να διαμορφωθεί ο χώρος του παρκινγκ ο οποίος έχει ταλαιπωρηθεί διότι είναι στο χερσαίο μέτωπο και μπροστά στη θάλασσα, νομίζω ότι καλώς γίνονται οι εργασίες. Αυτό που καυτηρίασα σε προσωπική μου ανάρτηση και ήταν προσωπική μου άποψη, ήταν ότι από την στιγμή που δεν είναι από συνεργεία του δήμου και είναι από ιδιωτικά συνεργεία, θα μπορούσαν να είχαν γίνει οι αναθέσεις πολύ πιο μπροστά και στη διάρκεια της καραντίνας που πραγματικά δεν κυκλοφορούσε ψυχή. Ήταν λίγο άκομψο το να ξεκινούν οι εργασίες την Δευτέρα που άνοιξαν τα καταστήματα».  

00AutoUnion

 

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Μητροπολίτης Ευσέβιος: Θα περάσουν πολλά χρόνια ώστε οι Ι.Ν. μας ν’ αποκτήσουν την αίγλη που είχαν πριν τον σεισμό

Μητροπολίτης Ευσέβιος: Θα περάσουν πολλά χρόνια ώστε οι Ι.Ν. μας ν’ αποκτήσουν την αίγλη που είχαν πριν τον σεισμό

Στην πρωινή εκπομπή του Radio Café 102.4, «Ημερολόγιο Ερτζιανών» με τον Μάνο Στεφανάκη, φιλοξενήθηκε τηλεφωνικά ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Σάμου, Ικαρίας και Κορσεών κ.κ. Ευσέβιος. Μεγάλο

Περισσότερα »
Κορωνοϊός: Πρώτο «καμπανάκι» ΕΟΔΥ -2 νεκροί & 97 νέα κρούσματα το τετραήμερο. ΠΟΥ: Η πανδημία επιδεινώνεται παγκοσμίως

Κορονοϊός: Ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο οι διασωληνωμένοι – 2.186 νέα κρούσματα

Σήμερα ανακοινώνουμε 2.186 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 28 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 109.655, εκ

Περισσότερα »