Ελισαίος Μαυρατζώτης: Πετυχημένη η άσκηση – εκπαίδευση για την αντιμετώπιση της θαλάσσιας ρύπανσης

«Χωρίς τους εθελοντές, χωρίς τους ανθρώπους που ενδιαφέρονται για το μέρος που ζούνε, δεν θα είχαμε αυτά τα’ αποτελέσματα σε ότι κι αν κάνουμε. Είναι γεγονός».

Με αυτά τα λόγια ο Πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Σάμου, αναφέρθηκε στη σημερινή άσκηση – εκπαίδευση που πραγματοποιήθηκε για την αντιμετώπιση θαλάσσιας ρύπανσης. Ο κ. Ελισαίος Μαυρατζώτης μιλώντας από το studio του Radio Café 102.4, είπε ότι:

«Σχεδόν κάθε χρόνο θα γίνεται η ίδια άσκηση, γιατί κάθε χρόνο προστίθενται νέα άτομα στις εθελοντικές ομάδες και διότι είδαμε το αποτέλεσμα στον Αργοσαρωνικό. Υπάρχει ένας κλωβός στο Μαλαγάρι που περιέχει όλον τον εξοπλισμό για να μπορέσουμε ν’ αντιμετωπίσουμε τυχόν ρύπανση από πλοίο τις πρώτες 48 ώρες, μέχρι ν’ αναλάβει η εταιρεία που έχουμε συμβληθεί μαζί της.

Τα υλικά πρέπει να είναι καινούργια και η εταιρεία έχει πιστοποίηση από το Υπουργείο Ναυτιλίας και θα έλεγα καλύτερα ότι νοικιάζουμε τον εξοπλισμό της. Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους εθελοντές που πήραν σήμερα μέρος, τους Αλιείς, το Σύλλογο Αυτοδυτών Σάμου, τη ΔΕΗ, την εταιρεία πετρελαιοειδών που εδρεύει στη Σάμο, το προσωπικό του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Σάμου και αν έχω ξεχάσει κάποιους τους ζητώ συγγνώμη. Σήμερα κερδίσαμε περαιτέρω γνώση».

00elisaios01

Ο κ. Ελισαίος Μαυρατζώτης αναφέρθηκε και σε άλλα θέματα που αφορούν το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Σάμου:

— Στην προτεραιότητά μας είναι να εκτελεσθεί και το υπόλοιπο μισό έργο του φωτισμού της παραλιακής μέσα στ0 2018.

— Για τα Τουρκικά τουριστικά σκάφη αλλά και για τα πλοιάρια μεταφοράς, ευελπιστούμε ότι θα υπάρξει κάτι καλό στη συνάντηση που θα έχουν στην Αθήνα ο Έλληνας και Τούρκος υπουργός. Υπάρχουν νομικά προβλήματα και από τις δύο πλευρές, αλλά θα πρέπει να βάλουν νερό στο κρασί τους, αν θέλουμε να έχουμε ανάπτυξη στα νησιά του Βορείου Αιγαίου και όχι μόνο. Δυστυχώς είχαμε προγραμματίσει να έχουμε σύνδεση με τα απέναντι Τουρκικά παράλια 4 φορές την εβδομάδα την περίοδο του χειμώνα και είμαστε στη φάση της αναμονής. Τα 4 δρομολόγια αφορούσαν την πύλη του Βαθέος, αλλά δεν μπορώ να το πω και με βεβαιότητα γιατί δεν γνωρίζω τι προτίθεται να κάνει ο επιχειρηματίας ή οι επιχειρηματίες.

— Για το λιμάνι Μαλαγαρίου στο Βαθύ υπάρχουν 200.000€ κι έχουμε καταθέσει και μια μελέτη στο ειδικό αναπτυξιακό πρόγραμμα που αφορά τον επάνω χώρο του Λιμένα Μαλαγαρίου που έχει υποστεί μεγάλες ζημιές. Το λιμάνι Καρλοβάσου ήτανε καλύτερα από ποτέ, δεν υπάρχει αμφιβολία και αυτές τις μέρες ετοιμαζόμαστε να δημοπρατήσουμε έργο 95.000 ευρώ που αφορά τον φωτισμό της χερσαίας ζώνης από την παιδική χαρά μέχρι το χώρο που είναι για τα εμπορικά πλοία. Επίσης σε λίγες μέρες θα ξεκινήσει και ο εργολάβος τις εργασίες στο χώρο που ήταν αγκυροβολημένο το πλοίο «Μυτιλήνη».

— Για το χρηματικό ποσό των 298.000€ που οφείλονται από τη NEL Lines στο Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Σάμου, τα χρήματα έχουν βεβαιωθεί στην εφορία και διεκδικούνται σε κάθε συναλλαγή που κάνει η εταιρεία με το Ελληνικό Δημόσιο.

00elisaios03

— Στο λιμάνι Πυθαγορείου έχουμε πρόβλημα με το φωτισμό και επίσης έχουμε καταθέσει πρόταση στο ΠΔΕ (πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων) για τη χορήγηση 100.000 ώστε να αγορασθεί οικίσκος για να μπορέσουμε να είμαστε σε ανθρώπινες συνθήκες, τελωνειακού και διαβατηριακού ελέγχου. Ελπίζουμε ότι θα εγκριθεί και πιστεύουμε στις δυνάμεις μας. Πιστεύουμε ότι στα μέσα του ερχόμενου καλοκαιριού θα είμαστε έτοιμοι γιατί το τέρας της γραφειοκρατίας είναι πολύ μεγάλο και μας καθυστερεί.

— Για τον Μαραθόκαμπο πιστεύω ότι κάτι καλό θα κάνουμε, έχουμε μια καλή μελέτη, αλλά θα γίνει μια δημόσια διαβούλευση και πιστεύω ότι όλα θα πάνε καλά.

Αλέξης Κομνηνός

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Γιάννης Αρχοντούλης: Ξέρω ότι προσπάθησα και έδωσα τα πάντα σε όλες τις ομάδες μου. Δεν θα χαθούμε

Γιάννης Αρχοντούλης: «Κανείς δεν θα παίξει με τα παιδιά, όπως επίσης κανείς δεν θα παίξει με τους δασκάλους»

Στην πρωινή εκπομπή του Radio Café 102.4, «Ημερολόγιο Ερτζιανών» με τον Μάνο Στεφανάκη, φιλοξενήθηκε τηλεφωνικά ο πρόεδρος του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Σάμου, κ. Γιάννης

Περισσότερα »