Ελισαίος Μαυρατζώτης: «Όλοι μας τηρούμε τις διαδικασίες καθολικά, μένουμε σπίτι, αλλά όλη μας η ανησυχία είναι το τι θα συμβεί αν στον καταυλισμό μεταναστών υπάρξει κρούσμα»

Ελισαίος Μαυρατζώτης: «Όλοι μας τηρούμε τις διαδικασίες καθολικά, μένουμε σπίτι, αλλά όλη μας η ανησυχία είναι το τι θα συμβεί αν στον καταυλισμό μεταναστών υπάρξει κρούσμα»

Στην πρωινή εκπομπή του Radio Café 102.4 «Ραδιοφωνικές Αναζητήσεις με τη Βιολέτα Τριπόδη», φιλοξενήθηκε τηλεφωνικά, ο δημοτικός σύμβουλος της δημοτικής παράταξης «ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΜΟ» κ. Ελισαίος Μαυρατζώτης.

Έκτακτη συνεδρίαση πραγματοποίησε – με τη διαδικασία της τηλεδιάσκεψης – το Δημοτικό Συμβούλιο Ανατολικής Σάμου, την Τρίτη 31/03/2020. Η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί με την πανδημία είναι πρωτόγνωρη.

«Πράγματι και εμείς ως πολίτες της πόλης της Σάμου βιώνουμε ένα δράμα τόσα χρόνια και την τελευταία χρονιά είχαν χειροτερέψει τα πράγματα, με αποτέλεσμα τώρα με την ιστορία με τον κορωνοϊό να μας φέρει σε ακόμα πιο δύσκολη ψυχολογική κατάσταση».

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ο κ. Μαυρατζώτης ζήτησε τα χρήματα που θα δοθούν στον Δήμο να έχουν συγκεκριμένο κωδικό, να προορίζονται δηλαδή για συγκριμένα έργα.

«Θα πρέπει να μην συνδέσουμε την αποζημίωση αυτή κατά κεφαλή κάθε μετανάστη 150€, με την ιστορία ότι και καλά δεχόμαστε τα χρήματα αυτά για να καλύψουμε ανάγκες του δήμου οι οποίες έχουν δημιουργηθεί από την πίεση που δεχόμαστε από τους μετανάστες. Θα προτιμούσα να μην φανεί αυτό το ποσό σε αυτή τη λογική ότι πάρτε αυτά τα χρήματα και μην μιλάτε, δεν το δέχομαι αυτό. Θα προτιμούσα να υπήρχαν κάποια fast track έργα, όπως έχουν φτιάξει το χοτ σποτ με αναθέσεις σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα, θα μπορούσαμε να είχαμε ζητήσει να φτιαχτεί με ανάθεση και fast track εργασίες ο βιολογικός στη Σάμου που χρόνια μας δημιουργεί πάρα πολλά προβλήματα, θα μπορούσε το υπουργείο να ασχοληθεί με το χωροταξικό της Σάμου που και αυτό είναι ένα αίτημα ετών όλων των δημοτικών αρχών και των περιφερειακών αρχών του νησιού.

Θα μπορούσαν να είναι ονοματισμένα έργα ανάπτυξης για την επόμενη ημέρα, στην οποία η Σάμος θα πρέπει να βγει από αυτό το αδιέξοδο και όχι ένα ποσό το οποίο θα μπει στο αποθεματικό και μετά θα γίνουν οι ανάλογες αναμορφώσεις του Δήμου. Κατανοώ την δυσκολία ότι ο Δήμος έχει άδεια ταμεία, κατανοώ ότι η πίεση όσον αφορά την καθαριότητα και τη συλλογή των σκουπιδιών είναι τεράστια η πίεση, αλλά από την άλλη μεριά καταλαβαίνεται και το ηθικό κομμάτι το οποίο έχουμε περάσει τόσο καιρό με τους μετανάστες».      

Θα μπορούσαν να υπάρχουν εισηγήσεις μαζί με κατάσταση εξόδων ή κατάσταση έργων που θα μπορούσαν να γίνουν, προτείνει ο κ. Μαυρατζώτης. Η Δημοτική παράταξη «ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΜΟ», ψήφισε τα άρθρα για την προστασία του νησιού όπως και την πρόταση για πλωτό μέσο το οποίο πρέπει να είναι κατάλληλο εξοπλισμένο με ιατρικές υποδομές και προσωπικό , το οποίο θα κινείται μεταξύ των 5 νησιών – εφόσον υπάρχει ανάγκη – και θα χρησιμεύει ως χώρος καραντίνας για τους νεοεισερχόμενους και τους διαπιστωμένους και πιθανούς φορείς καθώς και για τη νοσηλεία πιθανών νοσούντων από τον ιό.

«Όλοι μας τηρούμε τις διαδικασίες καθολικά σε όλη την πόλη και όλο το νησί και μένουμε σπίτι αλλά όλη μας η ανησυχία είναι το τι θα συμβεί αν σε αυτόν τον καταυλισμό υπάρξει κρούσμα. Τα πράγματα θα είναι πάρα πολύ δύσκολα».

Για τις ανησυχίες που υπάρχουν για τις αλλαγές που γίνονται στους φορείς που έχουν αναλάβει την προστασία του νησιού, ο κ. Μαυρατζώτης θεωρεί ότι δε θα έπρεπε να γίνουν αλλαγές στα πληρώματα αυτό τον μήνα.

Για την τουριστική σεζόν, κανείς δεν γνωρίζει το τι θα γίνει, τα σύνορα δεν θα ανοίξουν από την μια στιγμή στην άλλη και ας είναι η Ελλάδα αλώβητη σχετικά από την πανδημία, γιατί έχει μεγάλη σημασία και το πώς θα κινηθούν οι άλλες χώρες, ενώ θα πρέπει να παρθούν και μέτρα από την κυβέρνηση για να κρατηθούν οι επιχειρήσεις.

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Σταμάτης Φιλιππής: «Το Νοσοκομείο της Σάμου είναι κάτω από τα όρια ασφαλείας, σε όλα τα τμήματά του»

Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας: Νέα προκήρυξη για 500 μόνιμους γιατρούς – Σε ποιες περιοχές ανοίγουν οι θέσεις

Την πρόσληψη 500 μόνιμων υπαλλήλων στην Υγεία προανήγγειλε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης πριν από λίγες μέρες. Ειδικότερα, δήλωσε πως τις προσεχείς ημέρες θα

Περισσότερα »
Σχόλιο του Συλλόγου εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Σάμου

Σύλλογος Εργαζομένων Γενικού Νοσοκομείου Σάμου: Να στελεχωθούν άμεσα με προσλήψεις τα Κέντρα Υγείας σε Βαθύ και Καρλόβασι και να λειτουργήσουν ως εμβολιαστικά κέντρα

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Eργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Σάμου, απαιτεί το αυτονόητο, ότι θα έπρεπε ήδη να έχει προετοιμαστεί η πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, προκειμένου

Περισσότερα »
Βρήκαν σκυλάκι μόνιμα δεμένο με αλυσίδα σε κάδο πλυντηρίου- Το μετέφεραν οι εθελοντές στο καταφύγιο

Βρήκαν σκυλάκι μόνιμα δεμένο με αλυσίδα σε κάδο πλυντηρίου- Το μετέφεραν οι εθελοντές στο καταφύγιο

H φαντασία των ανθρώπων όταν πρόκειται να βασανίσουν ή να κακοποιήσουν ζώο είναι μεγάλη. Αρρωστημένη φαντασία. Και αυτό το βλέπουμε καθημερινά. Στα, κατά τα άλλα

Περισσότερα »