ΕΛΙΑ και Σαμιώτικο κρασί

ΕΛΙΑ και Σαμιώτικο κρασί

Ελιά και σαμιώτικο κρασί… Από την αρχαιότητα ως σήμερα, τα εκλεκτά αγαθά της σαμιακής γης πρωταγωνιστούν στη διατροφή μας.

Αυτήν την Κυριακή 9 Αυγούστου, στο εστιατόριο «Ελιά» στο λιμάνι Πυθαγορείου με τη μαγευτική θέα και το εξαιρετικό service, ο σεφ Ηρακλής Γκατζούλης θα βάλει για μια ακόμη φορά όλη του τη μαεστρία για να δημιουργήσει νέους συνδυασμούς γεύσεων, με τα απολαυστικά κρασιά του ΕΟΣ Σάμου:

00EliavsEOSS

Amuse bouche: Μπάλα τυριού με φρέσκα βότανα, σε κρούστα από κουκουνάρι και ξηρούς καρπούς.

Ορεκτικό: Ραβιόλι με θαλασσινά και κρέμα από όστρακα.

00EliavsEOSS01

Και τα δύο πρώτα πιάτα θα συνοδεύονται από το ημίξηρο ροζέ Selana του ΕΟΣ Σάμου που κρύβει μέσα του τα αρώματα της καλοκαιρινής σαμιακής φύσης σε ένα συνδυασμό που θυμίζει κεράσι, φράουλα, μπαχαρικά αλλά και καραμέλα μαζί, με γεύση «φρέσκια» πλούσια και ισορροπημένη.

00EliavsEOSS03

Κυρίως πιάτο: Φιλέτο μπακαλιάρου ποσέ με λαχανικά μπρινουάζ, ψητό φινόκιο και ελαφριά σάλτσα κρασιού αρωματισμένη με τζίντζερ και μοσχολέμονο. Σερβίρεται με τις «Ψηλές Κορφές», το top seller λευκό ξηρό μοσχάτο από τους εκλεκτούς ορεινούς αμπελώνες της Σάμου.

00EliavsEOSS04

Dessert: Πανακότα με κρέμα από πεπόνι και μέντα, συνδυασμένη με ένα ποτήρι από το ξεχωριστό vin doux de naturel, το φρέσκο και ισορροπημένα γλυκό Samos Grand Cru.

Welcome drink: Κέρασμα με το δροσιστικό και άκρως καλοκαιρινό, Mojito Vin Doux

00Kalatzi01

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Γιάννης Βέττας: Παραιτήθηκα από το Δημοτικό Συμβούλιο, γιατί δεν μπορούσα να είμαι «γλάστρα»

Γιάννης Βέττας: Παραιτήθηκα από το Δημοτικό Συμβούλιο, γιατί δεν μπορούσα να είμαι «γλάστρα»

Στο πρωινό μαγκαζίνο του Radio Café 102.4, φιλοξενήθηκε τηλεφωνικά ο πρώην Νομαρχιακός και Δημοτικός σύμβουλος κ. Γιάννης Βέττας. «Δεν βλέπω καμιά διαφορά προς το καλύτερο

Περισσότερα »