Έλεγχοι υγιεινής από Υπηρεσίες της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου και στο ΚΥΤ Σάμου (;)

Σύλληψη 58χρονου, για διάπραξη κλοπής

Στη Σάμο βρέθηκε τις προηγούμενες ημέρες η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κα Χριστιάνα Καλογήρου. Παρακολούθησε από κοντά τις ενέργειες κατάσβεσης της πυρκαγιάς του Σαββάτου (08/09), βρέθηκε στην έκτακτη συνεδρίαση του ΣΟΠΠ και επισκέφθηκε σχολεία για τον καθιερωμένο αγιασμό και ενημερώθηκε για διάφορα τρέχοντα θέματα της αρμοδιότητάς της.

Η κα Χριστιάνα Καλογήρου στο περιθώριο της έκτακτης συνεδρίασης του ΣΟΠΠ μας μίλησε για την απόφαση της να κλείσει εντός 30ημερών του ΚΥΤ της Μόριας, αν δεν επιβληθούν οι απαραίτητοι κανόνες υγιεινής. Συγκεκριμένα δήλωσε:

«Εκδόθηκε απόφαση από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου την οποία υπέγραψα στην οποία ορίζονται σαφώς και πολύ συγκεκριμένα το τι ακριβώς πρέπει να κάνει το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, θέματα με τα οποία σχετίζονται με το ύψιστο αγαθό της δημόσιας υγείας. Η κατάσταση είναι δραματική. Είναι πολύ μεγάλη η υπερσυγκέντρωση μεταναστών και προσφύγων στα νησιά μας. Σήμερα περισσότεροι από 17.500 μετανάστες και πρόσφυγες βρίσκονται στα νησιά μας σε δομές φιλοξενίας που οριακά μπορούν να φιλοξενήσουν 5.500 μετανάστες – πρόσφυγες. Καταλαβαίνουμε ότι δεν υπάρχει κανένα περιθώριο για διαπιστώσεις και εξαγγελίες. Για άλλοι φορά ελπίζουμε οι αρμόδιοι να πάρουν τα’ ανάλογα μέτρα και φυσικά μιλάμε και για τα μέτρα της αποσυμφόρησης».

Η κα Χριστιάνα Καλογήρου ρωτήθηκε από το Samostoday ρωτήθηκε αν προτίθεται να κάνει κάτι ανάλογο και για το ΚΥΤ της Σάμου, όπου παρατηρείται υπερπληθυσμός και οι πολλά προβλήματα υγιεινής. Μας είπε:

«Η απόφαση την οποία υπέγραψα προήλθε μετά από αυτοψίες και αιτιολογημένη εισήγηση την οποία έκαναν οι Υπηρεσίες της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου και το τμήμα Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας, επομένως όλοι οι Υπηρεσιακοί παράγοντες της Περιφέρειας κάνουν τη δουλειά τους με επιμέλεια με επιμονή και υπομονή και δεν είναι η πρώτη φορά που έχουν προχωρήσει σε εκθέσεις και αυτοψίες.

Να θυμίσω ότι πριν λίγο καιρό είχαμε επιβάλει και πρόστιμο στο Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής για θέματα που σχετίζονται με λύματα στο ΚΥΤ της Μόριας και βεβαίως έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη στους Υπηρεσιακούς μας παράγοντες, στο υψηλό επίπεδο και της επιστημονικής τους κατάρτισης αλλά και της επαγγελματικής τους προσήλωσης πάνω στο έργο τους, έργο υψηλό, δύσκολο, κάτω από πολύ αντίξοες συνθήκες και θα ήθελα θερμά ν’ ευχαριστήσω όλους τους εργαζόμενους στην περιφέρεια Βορείου Αιγαίου για την επιμέλεια με την οποία ασκούν τα καθήκοντά τους».

Σύμφωνα με τις δηλώσεις της κας Χριστιάνας Καλογήρου, προκύπτει ότι δεν είναι μακριά η στιγμή που κάποιοι ανάλογοι έλεγχοι θα γίνουν και στο ΚΥΤ της Σάμου.

Να υπενθυμίσουμε ότι στο ΚΥΤ Σάμου με ημερομηνία 10/09 βρίσκονται 3.957 και συνολικά στο νησί 4.197 πρόσφυγες – μετανάστες.

00Charisma01

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Samostoday

Παρόμοια Άρθρα