Εξαιρετική η οργάνωση και η παρουσία του 17ου Φεστιβάλ παραδοσιακών χορών του «Καπετάν Λαχανά»

Μ’ ένα γαλάζιο καράβι με άσπρο πανί μας ταξίδεψε, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Βαθέος Σάμου «ο Καπετάν Λαχανάς», το Σάββατο (08/07), στις Ελληνικές θάλασσες στο πλαίσιο του 17ου Φεστιβάλ παραδοσιακών χορών.

Στο κατάμεστο αμφιθέατρο του Αϊ-Γιαννάκη στο Άνω Βαθύ, τα χορευτικά τμήματα του συλλόγου, ταξίδεψαν τους θεατές, μέσω του χορού στον Εύξεινο Πόντο, την Κύπρο, τα Κύθηρα, τα Δωδεκάνησα, τα Μέγαρα-Σαλαμίνα και τις Κυκλάδες, ενώ ο καλεσμένος σύλλογος, ο Εκπολιτιστικός και Επιμορφωτικός Σύλλογος Μυτιληνιών Σάμου παρουσίασε χορούς από το Βόρειο Αιγαίο.

Από τις συγκινητικές στιγμές οι απονομές τιμητικών πλακετών, σε τρείς κυρίες, για την πολυετή προσφορά τους στο σύλλογο, από τα ιδρυτικά μέλη του συλλόγου, την κα Μαριγούλα Τακτικού, κα Μαριγούλα Τζιβανάκη και κα Σταματία Βαλωμένου, από τον πρόεδρο κ. Μανόλη Φρατζή και το Δ.Σ.

00Laxanas02

Να σ’ αγναντεύω θάλασσα ταξίδι να με πας….από τον Πόντο ως την Κύπρο, αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά, πως η αγάπη και το μεράκι των ανθρώπων για την παράδοση δημιουργεί εξαίσιο αποτέλεσμα.

Παρόντες ο Αντιπεριφερειάρχης Σάμου κ. Νίκος Κατρακάζος, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Κώστας Αμυρσώνης, ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Σάμου κ. Ελισαίος Μαυρατζώτης, ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Νίκος Τριανταφύλλου, ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας κ. Νίκος Βαρούμας και ο πρώην Δήμαρχος κ. Φίλιππος Πετρούσκας.

00Laxanas03

Αλέξης Κομνηνός

Φωτογραφίες: “Katerina S”.

Περισσότερες φωτογραφίες μπορείτε να δείτε ΕΔΩ

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Γεράσιμος Χουλιάρας: Οι κάτοικοι της Σάμου να αποφεύγουν τα παλιά και καταπονημένα κτήρια

Γεράσιμος Χουλιάρας: Οι κάτοικοι της Σάμου να αποφεύγουν τα παλιά και καταπονημένα κτήρια

Συμπληρώνεται σχεδόν ένας μήνας από τον ισχυρό σεισμό βόρεια της Σάμου. Η ανάλυση των σεισμολογικών δεδομένων του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, παρουσιάζουν μια

Περισσότερα »