Εκπλήξεις στο στοίχημα

Εκπλήξεις στο στοίχημα

Μέσα από το ιδιαίτερα ευρύ πλέον φάσμα των στοιχηματικών επιλογών, προκύπτει και ένας εναλλακτικός τρόπος παιχνιδιού, αυτός που έχει να κάνει με τις εκπλήξεις, συχνά αποκαλούμενες και ως «βόμβες»! Μιλώντας για ποδόσφαιρο και στοίχημα, οι εκπλήξεις είναι κάτι που ποτέ κανείς δε μπορεί να αποκλείσει, ωστόσο απαιτούν συγκεκριμένο και συνετό χειρισμό!

Θέλοντας να δώσουμε έναν ορισμό για τις εκπλήξεις στο στοίχημα, μπορούμε ανεπιφύλακτα να πούμε πως πρόκειται για νίκες που σημειώνονται από απόλυτα αουτσάιντερ. Τι σημαίνει αυτό στην πράξη; Πολύ μεγάλο ρίσκο, αλλά και εξαιρετικά υψηλές αποδόσεις σε περίπτωση επαλήθευσης μιας τέτοιας πρόβλεψης! Για να γίνει πιο κατανοητό, ως «έκπληξη» ή «βόμβα» μπορεί να θεωρηθεί η νίκη της Γουότφορντ στην έδρα της Λίβερπουλ, ένα σενάριο που συνοδεύεται από μέσο όρο αποδόσεων 9.50!

Πως καταλήγουμε σε μια έκπληξη

Πολλές φορές το να «σπάσει» ένα φαβορί και συνεπώς να οδηγηθούμε σε μια έκπληξη είναι πιο πιθανό από όσο νομίζουμε. Σίγουρα σε τέτοιες περιπτώσεις χρειάζεται μεγάλη δόση τύχης, ωστόσο είναι πάντα μερικοί παράγοντες τους οποίους μπορούμε να λάβουμε υπόψη προκειμένου να φτάσουμε στο ταμείο μέσω…εκπλήξεων! Οι βασικότεροι παράγοντες είναι οι παρακάτω:

To κίνητρο του αουτσάιντερ (ή η αδιαφορία του φαβορί): Ως γνωστόν, οι προσφερόμενες αποδόσεις χτίζονται βάσει κυρίως της βαθμολογικής κατάταξης και της διαφοράς δυναμικότητας των ομάδων γενικότερα. Κυνηγώντας μια έκπληξη, από τα βασικότερα στοιχεία που οφείλουμε να ελέγξουμε είναι το πιθανό κίνητρο του αουτσάιντερ (πχ παραμονή στην κατηγορία). Η ύπαρξη κινήτρου πολλές φορές συμπίπτει με πιθανή βαθμολογική αδιαφορία του φαβορί και ο συνδυασμός των παραπάνω, κάνει το ρίσκο στην έκπληξη να αποκτά αξία.

Τα αγωνιστικά νέα: Απουσίες βασικών παικτών στο φαβορί της αναμέτρησης, επιστροφές κομβικών στελεχών στο αουτσάιντερ, πιθανή παρουσία νέου προπονητή στον πάγκο του αουτσάιντερ, διεξαγωγή της αναμέτρησης σε ουδέτερη έδρα, αποτελούν επιμέρους παράγοντες που μπορούν να επηρεάσουν την έκβαση του αγώνα και να οδηγήσουν στην επιβεβαίωση ενός αποτελέσματος – έκπληξη!

Οι παραδόσεις που σπάνε: Η προϊστορία πολλές φορές παίζει σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση των αποδόσεων. Είναι συχνό φαινόμενο ωστόσο, να μπαίνει κάποια στιγμή φρένο στην παράδοση που έχει χτίσει το φαβορί τα τελευταία χρόνια. Ειδικά σε περιπτώσεις όπου ναι μεν το φαβορί μετράει 6 σερί νίκες, αλλά οι υπόλοιπες παράμετροι (φόρμα, απουσίες κτλ) καθιστούν την αναμέτρηση πιο αμφίρροπη από ότι δείχνουν οι αποδόσεις, αξίζει μια…ζαριά στην έκπληξη.

Τα ντέρμπι είναι πάντα ντέρμπι: Σε ένα ντέρμπι η αγωνιστική κατάσταση, η πιο βαριά φανέλα και η γενικότερη διαφορά δυναμικότητας περνάνε σε δεύτερη μοίρα, γι’ αυτό και βλέπουμε πολύ συχνά το αουτσάιντερ να επικρατεί. Βασικό ρόλο σε τέτοιους αγώνες παίζει το πάθος, ένα στοιχείο που χαρακτηρίζει περισσότερο τα αουτσάιντερ τέτοιων αναμετρήσεων που επιδιώκουν να κερδίσουν τις εντυπώσεις!

Χρήσιμες συμβουλές για παιχνίδι με εκπλήξεις

Όπως προαναφέρθηκε, το παιχνίδι με τις εκπλήξεις απαιτεί ιδιαίτερη προσοχή έτσι ώστε να μην οδηγήσει σε σημαντικές χρηματικές απώλειες. Για να αποφύγετε μια τέτοια δυσάρεστη κατάσταση συνιστάται να:

Παίζετε καθαρά για την προσωπική σας διασκέδαση: Αν θέλαμε να κατατάξουμε σε κάποια κατηγορία τα πονταρίσματα σε σημεία βόμβες, η θέση τους σίγουρα θα ήταν στα fun bets. Στο πλαίσιο αυτό, πρωταρχικό σας μέλημα θα πρέπει να είναι η διασκέδαση και από εκεί και πέρα καλοδεχούμενο και το όποιο κέρδος!

Διατηρείτε το ποντάρισμα σε χαμηλά επίπεδα: Είναι κοινό μυστικό πως ένα σημείο έκπληξη είναι αρκετά δύσκολο να επιβεβαιωθεί. Γι’ αυτό και θα πρέπει να ρισκάρετε όσο το δυνατόν μικρότερα ποσά και πάντα εντός των ορίων που αντέχει το budget σας να στερηθεί. Παράλληλα, να θυμάστε πως οι αποδόσεις που συνοδεύουν τις εκπλήξεις είναι τόσο υψηλές που ακόμα και με μικρό ποντάρισμα μπορούν να οδηγήσουν σε άκρως ικανοποιητικό κέρδος.

Κρατάτε σε κάθε περίπτωση «χαμηλά τη μπάλα»: Ακόμα κι αν καταφέρετε να σημειώσετε μερικές νίκες μέσω εκπλήξεων, δε σημαίνει πως έχετε βρει τον τρόπο για να εξασφαλίσετε ένα σταθερό και μακροχρόνιο κέρδος. Το να γκρεμίσετε ότι χτίσατε δε θέλει πολύ για να συμβεί και καλό θα είναι ακόμα και μετά από μερικά ταμεία, να διατηρήσετε τα πονταρίσματα σας σε χαμηλό επίπεδο και να συνεχίσετε να το διασκεδάζετε!

Εναλλακτικές επιλογές στο δρόμο των εκπλήξεων

Μέχρι στιγμής έγινε κυρίως λόγος για σημεία εκπλήξεις που αφορούν την επικράτηση του αουτσάιντερ. Ωστόσο, υπάρχουν κι άλλες στοιχηματικές αγορές που προσφέρονται σε υψηλές αποδόσεις και που ανήκουν στην ίδια κατηγορία, αυτή των εκπλήξεων. Πιο συγκεκριμένα:

Η περίπτωση της ανατροπής: Κι αν η περίπτωση νίκης του αουτσάιντερ φαντάζει εξωφρενικό σενάριο, η επικράτηση του στα πρώτα 45 λεπτά και η ανατροπή από το φαβορί στη συνέχεια είναι μια εκδοχή που λαμβάνει χώρα με μεγαλύτερη συχνότητα. Η απόδοση για μια τέτοια ανατροπή είναι εξίσου δελεαστική για τους κυνηγούς των εκπλήξεων και η επιλογή αρκετά πιο safe!

Όταν σκοράρει το αουτσάιτνερ: Το αουτσάιντερ μιας αναμέτρησης μπορεί να είναι δύσκολο να επικρατήσει, αλλά δεν είναι το ίδιο απίθανο να βρει απλά δίχτυα. Τέτοια ενδεχόμενα (πχ να σκοράρει η Λεγκανιές στην έδρα της Μπαρτσελόνα) σε πολλές περιπτώσεις πληρώνουν κοντά στο 3.00, μια απόδοση που μπορεί να λογιστεί ως έκπληξη και να επιφέρει ικανοποιητικό κέρδος.

Μια ματιά στους σκόρερ: Σε συνέχεια της προηγούμενης επιλογής, υπάρχει και η αγορά των σκόρερ. Αναφερόμαστε στους σκόρερ του αουτσάιντερ που συνοδεύονται από αξιοσημείωτες αποδόσεις. Ελέγχοντας τα στατιστικά των παικτών του αουτσάιντερ, μπορείτε να οδηγηθείτε σε επιλογές που πάντα στα πλαίσια του fun bet μπορούν να πονταριστούν ως έκπληξη.

Ευκαιρίες στις μεγάλες διοργανώσεις: Σε διοργανώσεις όπως το Euro, το Παγκόσμιο Κύπελλο ή ακόμα και το Copa Africa σημειώνονται πάντα μεγάλες εκπλήξεις. Ας μην ξεχνάμε πως και οι μπουκ λαθεύουν πολλές φορές, ειδικά σε τέτοιες διοργανώσεις με τις οποίες δεν καταπιάνονται συστηματικά. Έτσι, με λίγη μελέτη μπορούμε να εντοπίσουμε πιθανές εκπλήξεις (βάσει της εκτίμησης των μπουκ) που δεν απέχουν ωστόσο πολύ από την επαλήθευση τους. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η πιθανή πρόκριση εντός αουτσάιντερ από τον όμιλο μιας τέτοιας διοργάνωσης (πχ το να βρεθούν ομάδες όπως η Κόστα Ρίκα ή η Σενεγάλη στους 16 του θεσμού, δύναται να πληρώνει 3.00 ή και περισσότερο).

Συμπέρασμα

Ανακεφαλαιώνοντας, λέμε ναι στις εκπλήξεις καθώς εκεί κρύβεται άλλωστε η όλη ομορφιά του ποδοσφαίρου! Παράλληλα όμως, λέμε ναι και στο συνετό ποντάρισμα που θα παρατείνει και θα διατηρήσει το παιχνίδι μας διασκεδαστικό!

Διάβασε στο Bookmakers.gr την αξιολόγηση του stoiximan για να γνωρίζεις τα πάντα!

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Ν. Μηταράκης: «Έχουμε υποχρέωση να προστατεύσουμε τα θεμελιώδη δικαιώματα των χωρών μας, των πολιτών μας και των νόμιμων κατοίκων μας»

Επιστολές Υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου προς την Ευρωπαία Επίτροπο Εσωτερικών Υποθέσεων και τον Εκπρόσωπο της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ

Η απώλεια ζωών θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί από τις τουρκικές αρχές εάν είχαν επέμβει όταν η λέμβος των μεταναστών ζήτησε βοήθεια εντός των τουρκικών

Περισσότερα »
Συνάντηση του Δημάρχου κ. Στάντζου με την Επιτροπή Αλληλεγγύης και Διεκδίκησης για την αποκατάσταση και αποζημίωση των σεισμοπλήκτων

Συνάντηση του Δημάρχου κ. Στάντζου με την Επιτροπή Αλληλεγγύης και Διεκδίκησης για την αποκατάσταση και αποζημίωση των σεισμοπλήκτων

Συνάντηση πραγματοποιήθηκε χθες στο Δημαρχιακό Μέγαρο Σάμου μεταξύ του Δημάρχου, κ. Γεώργιου Στάντζου και μελών της Επιτροπής Αλληλεγγύης και Διεκδίκησης για την αποκατάσταση και αποζημίωση

Περισσότερα »