Εκλογή προεδρείου, μελών της οικονομικής επιτροπής και της επιτροπής ποιότητας ζωής στο Δημοτικό Συμβούλιο Σάμου

Συνεδρίασε το δημοτικό συμβούλιο Σάμου την Κυριακή το μεσημέρι για την εκλογή προεδρείου και των μελών της οικονομικής επιτροπής και της επιτροπής ποιότητας ζωής.

Αρχικά ο αντιδήμαρχος Πάρις Παπαγεωργίου που ανέλαβε την προεδρεία του συμβουλίου ως την ανάδειξη του νέου ζήτησε επί της διαδικασίας από την πλειοψηφία να προτείνει τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου, από την μείζονα αντιπολίτευση τον αντιπρόεδρο και από την ελάσσονα τον γραμματέα.

Η πλειοψηφία πρότεινε ξανά τον Κώστα Αμυρσώνη ο οποίος εκλέχτηκε από την δεύτερη ψηφοφορία καθώς στην πρώτη από τους 26 παρόντες οι 15 είχαν βάλει σταυρό στο όνομα του ενώ 4 είχαν ρίξει το ψηφοδέλτιο χωρίς σταυρό , 7 ήταν λευκά και ένα άκυρο. Χρειάστηκε λοιπόν άλλη μια ψηφοφορία όπου διευκρινίστηκε ότι και χωρίς σταυρό το ψηφοδέλτιο με το όνομα του κ. Αμυρσώνη ήταν έγκυρο. Έτσι τελικά αναδείχτηκε πρόεδρος με 20 ψήφους ενώ βρέθηκαν 3 άκυρα και 5 λευκά ψηφοδέλτια.

Από την μείζονα αντιπολίτευση ΔΡΑΣΗ- ΕΝΟΤΗΤΑ-ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ, προτάθηκε αντιπρόεδρος ο Δημήτρης Βολακάκης ο οποίος ψηφίστηκε από την πρώτη ψηφοφορία από τους 27 παρόντες και έλαβε 23 ψήφους ενώ βρέθηκαν 3 άκυρα και 1 λευκό ψηφοδέλτιο.

Από την ελάσσονα αντιπολίτευση μόνο από την ΑΝΑΤΡΟΠΗ προτάθηκε ο επικεφαλής Χρήστος Χατζηχριστοδούλου αφού η ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ δεν επιθυμεί να συμμετέχει στο προεδρείο, ενώ ο Αντώνης Σίμος από την ΑΔΕΣΜΕΥΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ δεν παρέστη στη συνεδρίαση.

Χρειάστηκαν τρεις ψηφοφορίες για να συγκεντρώσει τους 17 τουλάχιστον ψήφους που απαιτούνται για την εκλογή. Στην 1η ψηφοφορία έλαβε από τους 26 ψηφίσαντες 8 ψήφους, 4 ψηφοδέλτια ήταν άκυρα και 15 λευκά. Στην 2η ψηφοφορία έλαβε πάλι 8 ψήφους, με 5 άκυρα και 1 λευκό ψηφοδέλτιο ενώ στην 3η πήρε 21 ψήφους, βρέθηκαν 5 λευκά και 1 λευκό ψηφοδέλτιο.

Για την οικονομική επιτροπή τα πέντε μέλη που πρότεινε η πλειοψηφία ήταν οι πέντε αντιδήμαρχοι Βασίλης Βαλκαμλής . Ανδρέας Βασιλάκης, Τάσος Καλατζής, Πάρις Παπαγεωργίου και Χρήστος Σεβαστάκης ενώ για αναπληρωματικά πρότεινε την Ιωάννα Καραγιάννη, την Άννυ Ανδρεάδη και τον Κυριάκο Πατσίδη.

Η ΔΡΑΣΗ- ΕΝΟΤΗΤΑ- ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ πρότεινε ως τακτικά μέλη τον Νίκο Τριανταφύλλου και τον Βαγγέλη Καρλοβασίτη και αναπληρωματικό μέλος τον Δημήτρη Μηλλίγκο.

Η Λαϊκή Συσπείρωση πρότεινε τακτικό μέλος τον Κώστα Τζίχα και αναπληρωματικό τον Δημήτρη Μαυρατζώτη.

Τέλος η ΑΝΑΤΡΟΠΗ πρότεινε τακτικό μέλος τον Χρήστο Χατζηχριστοδούλου και αναπληρωματικό τον Στέλιο Μάη.

Από την ψηφοφορία έλαβαν οι :

Βασίλης Βαλκαμλής 23 ψήφους

Ανδρέας Βασιλάκης 24

Τάσος Καλατζής 23 ψήφους

Πάρις Παπαγεωργίου 23

Χρήστος Σεβαστάκης 23

Από την αντιπολίτευση τακτικά μέλη εκλέχτηκαν οι Βαγγέλης Καρλοβασίτης με 23 ψήφους, Νίκος Τριανταφύλλου με 25 ψήφους και ο Κώστας Τζίχας με 24.

Αναπληρωματικά μέλη εκλέχτηκαν οι : Άννη Ανδρεάδου με 22 ψήφους, Ιωάννα Καραγιάννη με 24, Κυριάκος Πατσίδης με 21, Δημήτρης Μηλλίγκος με 25 και Μαυρατζώτης Δημήτρης με 27.

Βιολέτα Τριπόδη

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Πρόσκληση σύγκλησης Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Δυτικής Σάμου σε συνεδρίαση «ΜΕ ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗ»

Πρόσκληση σύγκλησης Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Δυτικής Σάμου σε συνεδρίαση «ΜΕ ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗ»

Καλείσθε να συμμετάσχετε στην 16η Συνεδρίαση  του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Δυτικής Σάμου που θα γίνει την  30  Οκτωβρίου  2020, ημέρα Παρασκευή  με ώρα έναρξης 18:00 

Περισσότερα »
Συνάντηση Υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου με τον Αντιπρόσωπο της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες στην Ελλάδα

Συνάντηση Υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου με τον Αντιπρόσωπο της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες στην Ελλάδα

Ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, κ. Νότης Μηταράκης, πραγματοποίησε, σήμερα, από κοινού με τον Γενικό Γραμματέα Μεταναστευτικής Πολιτικής, κ. Πάτροκλο Γεωργιάδη, συνάντηση με τον Αντιπρόσωπο της Ύπατης Αρμοστείας

Περισσότερα »