Έκκληση των Συλλόγων της ΟΓΕ στη Σάμο, για βοήθεια στους πρόσφυγες. Έκκληση για κουβέρτες, χειμερινά ρούχα, παπούτσια

Σύλληψη 31χρονου και 32χρονου, για το αδίκημα της κλοπής

Γυναίκες της Σάμου

Όλες μαζί να απαιτήσουμε από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να σταματήσει να εφαρμόζει την επαίσχυντη συμφωνία της με ΕΕ και Τουρκία να εγκλωβίζει στο νησί μας πρόσφυγες και μετανάστες κάτω από απάνθρωπες συνθήκες, επιβαρύνοντας τόσο τους πρόσφυγες, όσο και το λαό του νησιού μας.

Η μόνη ρεαλιστική λύση είναι να κλείσει εδώ και τώρα το hot spot και να μην ανοίξει άλλο στο νησί. Οι πρόσφυγες να απεγκλωβιστούν από το νησί και από τη χώρα. Να παρθούν άμεσα μέτρα από κυβέρνηση, δήμο, περιφέρεια, για να μην μένουν οι άνθρωποι απροστάτευτοι στο κρύο και στη βροχή. Να φύγουν εδώ και τώρα από το νησί οι ευάλωτες ομάδες και να πάνε σε ανοιχτές δομές φιλοξενίας στην ηπειρωτική Ελλάδα, με αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης.

Μέχρι τότε δεν μπορούμε να κλείνουμε τα μάτια στη δυστυχία και να συνηθίζουμε στην απανθρωπιά. Μπροστά μας έχουμε χειμώνα, βροχές και κρύα. Δεν ανεχόμαστε μικρά παιδιά ξυπόλητα, γυμνά, γυναίκες έγκυες, άρρωστες να ζούνε σε χαρτόνια, σκηνές μέσα στα σκουπίδια και στα ποντίκια.

Καλούμε τις γυναίκες μέλη μας, αλλά και όσες γυναίκες αρνούνται να αποδεχτούν στη συνείδησή τους αυτό το αίσχος, να σταθούν αλληλέγγυες σ’ αυτή την προσπάθεια.

Συγκεντρώνουμε κουβέρτες, χειμερινά ρούχα παπούτσια για όποιον έχει ανάγκη (ντόπιο και ξένο)

● στο Εργατικό Κέντρο Σάμου: κάθε Δευτέρα -Τετάρτη και Παρασκευή 10πμ – 1μμ.

● στα κατά τόπους γραφεία των συλλόγων γυναικών μέλη της ΟΓΕ.

ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ

ΖΗΤΩ Η ΦΙΛΙΑ ΤΩΝ ΛΑΩΝ

00CharismaMikro

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Κορονοϊός: 411 νέα κρούσματα στην Ελλάδα. 1 κρούσμα στη Σάμο

Ραγδαία η εξάπλωση της πανδημίας. Ρεκόρ θετικών κρουσμάτων. 1 κρούσμα στη Σάμο

Σήμερα ανακοινώνουμε 935 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 47 συνδέονται με γνωστές συρροές και 44 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός

Περισσότερα »