Έκκληση της Λαϊκής Συσπείρωσης Σάμου για άμεσα μέτρα πυροπροστασίας

ΕΛΜΕ Σάμου: Καταδικάζουμε ομόφωνα και απερίφραστα το γεγονός της κατάθεσης αγωγής από το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων Βαθέος σε συναδέλφισσά μας

Είδηση της 13 Αυγούστου 2019:

«Ζώνη προστασίας στο χωριό Μακρυμάλλη επιχειρούν να δημιουργήσουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις που συμμετέχουν στην κατάσβεση της μεγάλης πυρκαγιάς που μαίνεται στην κεντρική Εύβοια. Οι φλόγες έχουν κάψει σπίτια και γίνεται προσπάθεια να σωθεί το χωριό.

Επίσης, χωματουργικά μηχανήματα και υδροφόρες του στρατού, των δήμων, της περιφέρειας και της ΛΑΡΚΟ θα προσπαθήσουν να δημιουργήσουν χώρο προληπτικής προστασίας πριν την πόλη των Ψαχνών».

Αυτά συμβαίνουν στην Εύβοια.

Δεν θέλουμε να σκεφτόμαστε τι θα συμβεί σε ανάλογη περίπτωση στα χωριά του νησιού μας.

Δυστυχώς, όταν επανειλημμένα υποβάλουμε προτάσεις στο δημοτικό συμβούλιο για την ανάγκη ζωνών πυροπροστασίας γύρω από τους οικισμούς, μας αντιμετωπίζουν σα να μην υπάρχουμε. Η ζωή και η περιουσία του λαού δεν ενδιαφέρει τα κόμματα που διαχειρίζονται ή υπερασπίζονται αυτό το σάπιο εκμεταλλευτικό σύστημα,. ούτε τις δημοτικές παρατάξεις τους που κινούνται στην ίδια γραμμή.

Απευθύνουμε έκκληση,

έστω τώρα να παρθούν έκτακτα μέτρα προστασίας γύρω από οικισμούς με έντονο πρόβλημα. Αυτό που τρέχουν να κάνουν με τη φωτιά να τους κυνηγά, ας το κάνουν πριν αυτή προκύψει.

Ακόμη:

Να ελεγχθούν κρουνοί και δεξαμενές νερού.

Να επανέλθουν τα πυροσβεστικά αεροσκάφη στο αεροδρόμιο Σάμου, για τη προστασία όλου του Ανατολικού Αιγαίου.

Να καλυφθούν τώρα όλα τα κενά στη Πυροσβεστική Υπηρεσία με μόνιμο προσωπικό.

Zarbanis340X230

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Βασίλης Πανουράκης: «Όλοι λίγο – πολύ, είτε Νομάρχες είτε Αντιπεριφερειάρχης, έβαλαν το λιθαράκι τους για να πάνε μπροστά τα νησιά μας»

Βασίλης Πανουράκης: «Όλοι λίγο – πολύ, είτε Νομάρχες είτε Αντιπεριφερειάρχης, έβαλαν το λιθαράκι τους για να πάνε μπροστά τα νησιά μας»

Συνέντευξη τύπου παραχώρησε στα ΜΜΕ του νησιού ο Αντιπεριφερειάρχης Σάμου κ. Βασίλης Πανουράκης για τον έναν χρόνο παρουσίας και διοίκησης στον Β΄ βαθμό τοπικής αυτοδιοίκησης.

Περισσότερα »