Εκδήλωση του Δήμου Σάμου στη Ρώμη, σε συνεργασία με το γραφείο του ΕΟΤ στην Ιταλία

00dimarxeιο

Με στόχο τη μεγαλύτερη διείσδυση στην ιταλική τουριστική αγορά, ο Δήμαρχος Σάμου και εξαμελής αντιπροσωπεία επαγγελματιών του νησιού και δημοσιογράφων μεταβαίνουν στη Ρώμη, την Τρίτη 22 Νοεμβρίου, προκειμένου να παραστούν σε ειδική εκδήλωση που διοργανώνεται από κοινού με το γραφείο του ΕΟΤ στην Ιταλία και θα φιλοξενηθεί στην Πρεσβευτική Οικία του Έλληνα πρέσβη στη χώρα, κ. Θεμιστοκλή Δεμίρη, παρουσία δεκάδων εξειδικευμένων Ιταλών δημοσιογράφων.

00dimarxeιο

Η εκδήλωση έρχεται να συμπληρώσει και να ενισχύσει ακόμη περισσότερο την προβολή που γνώρισε η Σάμος το περασμένο καλοκαίρι, όταν και πάλι σε συνεργασία με το ιταλικό γραφείο του ΕΟΤ, ο Δήμος φιλοξένησε επτά  Ιταλούς δημοσιογράφους του τουριστικού ρεπορτάζ (23-26 Ιουνίου).

Οι Ιταλοί δημοσιογράφοι ξεναγήθηκαν στις τουριστικές ομορφιές του νησιού, γνώρισαν την φημισμένη ελληνική φιλοξενία, επισκέφθηκαν χώρους ιστορικού και πολιτιστικού ενδιαφέροντος και διαπίστωσαν ότι το προσφυγικό-μεταναστευτικό πρόβλημα, που άλλωστε αντιμετωπίζουν σε έντονο βαθμό και τα νησιά της γείτονος χώρας, δε θα επηρέαζε τις διακοπές των συμπατριωτών τους στη Σάμο.

Τα ρεπορτάζ που φιλοξένησαν μετά την επίσκεψη αυτή στα Μέσα τους οι Ιταλοί δημοσιογράφοι ήταν ιδιαιτέρως κολακευτικά για τη Σάμο, την οποία εξήραν ως τουριστικό προορισμό, αλλά και ως τοπική κοινωνία με ιδιαίτερες ευαισθησίες και ανθρωπιστικό πνεύμα σε ό,τι αφορά το προσφυγικό-μεταναστευτικό ζήτημα.

Στη Ρώμη, ενώπιον πολύ περισσότερων εκπροσώπων του ιταλικού Τύπου, η ελληνική αντιπροσωπεία θα έχει την ευκαιρία για ακόμη πιο στοχευμένη τουριστική προβολή του νησιού, με στόχο να εμπεδώσει την πεποίθηση στο ευρύ ιταλικό κοινό ότι η Σάμος είναι ένας προορισμός ασφαλής, με πλούσια ιστορία, πολιτισμό και φυσικές ομορφιές.

Στην εκδήλωση, μετά τους χαιρετισμούς του Πρέσβη κ. Θεμιστοκλή Δεμίρη, του Δημάρχου κ. Μιχάλη Αγγελόπουλου, της Διευθύντριας του γραφείου ΕΟΤ της Ιταλίας κ. Κυριακής Μπουλασίδου και των επαγγελματιών εκπροσώπων του σαμιακού τουρισμού, οι Ιταλοί δημοσιογράφοι θα έχουν τη δυνατότητα να θέσουν ερωτήματα στην ελληνική αποστολή, ενώ, συμβολικά, θα τους προσφερθούν, επίσης, παραδοσιακά Σαμιακά προϊόντα καθώς και χρήσιμο υλικό σχετικό με την ιστορία, την πολιτιστική παράδοση και τα τουριστικά αξιοθέατα της Σάμου.

Το αναλυτικό πρόγραμμα της εκδήλωσης που θα φιλοξενήσει η Πρεσβευτική Κατοικία έχει ως εξής:

Χαιρετισμός Έλληνα Πρέσβη, κ. Θεμιστοκλή Δεμίρη

Χαιρετισμός Δημάρχου Σάμου

Χαιρετισμός Αντιπροέδρου Ένωσης Ξενοδόχων Σάμου

Χαιρετισμός Αντιπροέδρου Ένωσης Τουριστικών Επαγγελματιών Μαραθοκάμπου

Παρουσίαση της Σάμου από την Διευθύντρια του γραφείου ΕΟΤ της Ιταλίας κ. Κυριακή Μπουλασίδου

Μεταφορά της εμπειρίας από την παραμονή τους στη Σάμο δύο δημοσιογράφων που συμμετείχαν στο ταξίδι εξοικείωσης το καλοκαίρι.

Η σαμιακή αποστολή:

1. Μιχάλης Αγγελόπουλος, Δήμαρχος Σάμου

2. Τριανταφυλλιώ Βλαχοπούλου, Πρόεδρος Δημοτικής Κοινότητας Πυθαγορείου

3. Δέσποινα Χατζηανδρέου, Αντιπρόεδρος Ένωσης Ξενοδόχων Σάμου

4. Μένη Βακίρη, Αντιπρόεδρος Ένωσης Τουριστικών Επαγγελματιών Μαραθοκάμπου Σάμου

5. Βιολέτα Τριπόδη, Δημοσιογράφος Σαμιακής Τηλεόρασης

6. Μιχάλης Σβαρνιάς, Δημοσιογράφος

7. Μαρία Παπαδάμ, Ειδική Συνεργάτης Δημάρχου

Εκ του Δήμου

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Κώστας Μουτζούρης: Στο δεύτερο έτος η Περιφερειακή αρχή, ισχυρότερη, με μεγαλύτερη εμπειρία και αποφασιστικότητα

Πρόσκληση για την Ενίσχυση Μικρών και Πολύ Μικρών Επιχειρήσεων που επλήγησαν από την πανδημία Covid-19 στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου

H Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου ανακοινώνει την προδημοσίευση της Πρόσκλησης “Ενίσχυση Μικρών και Πολύ Μικρών Επιχειρήσεων που επλήγησαν από την πανδημία Covid-19

Περισσότερα »
Ψήφισμα συμπαράστασης στον κλάδο θεαμάτων-ακροαμάτων από την Π.Ε Βορείου Αιγαίου

Ψήφισμα συμπαράστασης στον κλάδο θεαμάτων-ακροαμάτων από την Π.Ε Βορείου Αιγαίου

Στην χθεσινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου η αρμόδια Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού, Αναστασία Αντωνέλλη, εισηγήθηκε την έκδοση ψηφίσματος συμπαράστασης και υιοθέτησης των αιτημάτων για την στήριξη των

Περισσότερα »
Εργατικό Κέντρο Σάμου: Συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης για τους άστεγους πρόσφυγες και μετανάστες της Μόριας

Εργατικό Κέντρο Σάμου: Στηρίζουμε τον δίκαιο αγώνα των μαθητών για το δικαίωμα στη μόρφωση και την υγεία

Η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Σάμου χαιρετίζει και στηρίζει το δίκαιο αγώνα και τις κινητοποιήσεις των μαθητών της Σάμου και της χώρας για μόρφωση και

Περισσότερα »