Εκδήλωση της Πανσαμιακής Επιτροπής Ειρήνης για τον πόλεμο, την προσφυγιά, τη μετανάστευση

Ευκαιρία ανανέωσης της ιστορικής μνήμης και συνειδητοποίησης των όσων συμβαίνουν ή απειλούνται σήμερα, ήταν η εκδήλωση της Πανσαμιακής Επιτροπής για την Ειρήνη το Σάββατο 17 Μαρτίου το βράδυ στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δήμου στο Βαθύ. Κινούμενη στο τρίπτυχο  «ΠΟΛΕΜΟΣ-ΠΡΟΣΦΥΓΙΑ-ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ

Κοινή η μοίρα-Κοινός ο αγώνας των λαών» η εκδήλωση προσπάθησε και πέτυχε να θυμίσει και να προειδοποιήσει για τις γενεσιουργές αιτίες όλων αυτών, μέσα από αφηγήσεις και ανάγνωση κειμένων, απαγγελία ποιημάτων, προβολή ντοκουμέντων και μουσικές πινελιές.

Τον συντονισμό της εκδήλωσης έκανε ο δημοσιογράφος Κώστας Τζίχας, ενώ την άνοιξε με σύντομη ομιλία-χαιρετισμό η πρόεδρος της Π.Ε. Ειρήνης κα Ρούλα Στεφανάκη. Την ανάγνωση των κειμένων, τις αφηγήσεις και  τις απαγγελίες έκαναν οι Σοφία Σορόκου, Δημήτρης Μαυρατζώτης, Σταύρος Κουτράκης και Νανά Νικολάου, ενώ η ίδια στο πιάνο, με μία καταπληκτική ερμηνευτική δεινότητα, και ο Κώστας Μητσός στην κιθάρα απέδωσαν τραγούδια που σημάδεψαν την πολιτική ιστορία της χώρας μας.

‘Ηταν κατά την γνώμη μας η καλύτερη και πιο εμπνευσμένη εκδήλωση της Πανσαμιακής Επιτροπής για την Ειρήνη και όσοι την παρακολούθησαν έφυγαν σοφότεροι και πιο συνειδητοποιημένοι.

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Βασίλης Πανουράκης: «Όλοι λίγο – πολύ, είτε Νομάρχες είτε Αντιπεριφερειάρχης, έβαλαν το λιθαράκι τους για να πάνε μπροστά τα νησιά μας»

Βασίλης Πανουράκης: «Όλοι λίγο – πολύ, είτε Νομάρχες είτε Αντιπεριφερειάρχης, έβαλαν το λιθαράκι τους για να πάνε μπροστά τα νησιά μας»

Συνέντευξη τύπου παραχώρησε στα ΜΜΕ του νησιού ο Αντιπεριφερειάρχης Σάμου κ. Βασίλης Πανουράκης για τον έναν χρόνο παρουσίας και διοίκησης στον Β΄ βαθμό τοπικής αυτοδιοίκησης.

Περισσότερα »