Εκδήλωση της Ελληνικής Κοινότητας Μείζονος Μόντρεαλ

Θερμή υποδοχή επιφύλαξε για την αντιπροσωπεία και τον Δήμαρχο Σάμου Μιχάλη Αγγελόπουλο η Ελληνική Κοινότητα Μείζονος Μόντρεαλ και ο Πρόεδρός της κ. Νικόλαος Παγώνης στην επίσημη εκδήλωση της Ομογένειας και στην οποία παρευρέθησαν ο Γερουσιαστής κ. Λίο Χουσάκος, ο εκπρόσωπος της Ιεράς Μητρόπολης Τορόντο πάτερ Δημήτριος, ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδος στο Μόντρεαλ κ. Νίκος Σιγάλας, Δήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι της ευρύτερης περιοχής, η Σαμιώτισσα Δημοτική Σύμβουλος της περιοχής Park Extention κα. Μαίρη Ντέρου και η Πρόεδρος του Σαμιακού Συλλόγου Μόντρεαλ “Πυθαγόρα” κα. Χρύσα Αναγνώστου.

00DimosMontreal02

Ο Δήμαρχος Μιχάλης Αγγελόπουλος κατά την ομιλία του αναφέρθηκε στα εθνικά ζητήματα και την ανάγκη εντονότερης συμμετοχής και παρουσίας της Ομογένειας στα ελληνικά μείζονα θέματα και επεσήμανε τους στενούς δεσμούς που διατηρεί το νησί μας με την Σαμιακή Κοινότητα του Καναδά, όπου το ελληνικό στοιχείο κυριαρχεί και διαπρέπει. Στην ομιλία του τόνισε ότι: «Η στήριξη και η συμβολή της ομογένειας είναι, στη σημερινή συγκυρία πιο απαραίτητη και πολύτιμη παρά ποτέ, η μητροπολιτική Ελλάδα θα ήταν φτωχότερη και πολύ πιο αδύναμη χωρίς την παρουσία και την υποστήριξη, τη φωνή και τη συνδρομή της απανταχού ομογένειας».

00DimosMontreal03

Κλείνοντας το λόγο του απηύθυνε, από τα εξωτερικά σύνορα της Ευρώπης, ανοικτή πρόσκληση, όχι μόνο στους Έλληνες αλλά προς όλους τους Δημότες του Μόντρεαλ να επισκεφθούν τη Σάμο, ένα μεγάλο αποθετήριο πολιτισμού, περιβάλλοντος και ιστορίας.

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Ψήφισμα συμπαράστασης στον κλάδο θεαμάτων-ακροαμάτων από την Π.Ε Βορείου Αιγαίου

Συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης για τους πλημμυροπαθείς της Καρδίτσας από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου

Η Περιφέρεια Β. Αιγαίου,  στέκεται στο πλευρό των πλημμυροπαθών της Καρδίτσας αναλαμβάνοντας πρωτοβουλία προσφοράς, αγάπης και βοήθειας προς τους συνανθρώπους μας, που επλήγησαν από την

Περισσότερα »