Εκδήλωση τιμής και μνήμης στο αμφιθέατρο της Περιφερειακής Ενότητας Σάμου για τον ήρωα των Ιμίων Χριστόδουλο Καραθανάση.

Μια πολύ σεμνή και συγκινητική εκδήλωση πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Κυριακής (05/03), όπου εκεί ο Αντιπεριφερειάρχης Σάμου κ. Νίκος Κατρακάζος, υποδεχόμενος τους ανθρώπους που παρακολούθησαν την εκδήλωση στην κατάμεστη αίθουσα του αμφιθεάτρου της ΠΕ Σάμου, ανέλυσε τους λόγους που το 3μελές πλήρωμα του ελικοπτέρου θεωρούνται ήρωες, όταν αυτό κατέπεσε στη θάλασσα στην κρίση των Ιμίων.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Σάμου κ. Νίκος Κατρακάζος επέδωσε τιμητικές πλακέτες στον γιό του Χριστόδουλου Καραθανάση (Γιάννη), καθώς και στην αδερφή του (Τίνα), οι οποίοι ήταν εμφανώς συγκινημένοι.

00PlaketaKarathanasi02

Προλόγησαν επίσης ο Δήμαρχος Σάμου κ. Μιχάλης Αγγελόπουλος, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών κ. Εμμανουήλ Πέτρου, η πρόεδρος της Ένωσης Μικρασιατών Σάμου κα Άννα Ψαρά – Ασβεστά, ο πρόεδρος των Αποστράτων Αξιωματικών Σάμου κ. Κώστας Φωτόπουλος, ο οποίος με γλαφυρό τρόπο, αλλά και γνώστης γεγονότων (λόγω ότι και ο ίδιος ήταν χειριστής ελικοπτέρου), περιέγραψε τις δύσκολες συνθήκες που συνάντησε το ελικόπτερο, προκειμένου να εκτελέσει την αποστολή του.

Στη συνέχεια ο κ. Σάββας Καλεντερίδης (γεωπολιτικός αναλυτής), προέβη σε ομιλία με θέμα τις «Τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο». Εξέφρασε την άποψη ότι ο Ερντογάν δεν πρόκειται διακινδυνεύσει ένα θερμό επεισόδιο με την Ελλάδα, υπογραμμίζοντας ότι οι πολιτικοί αξιωματούχοι και τα ΜΜΕ θα πρέπει να διαχειριστούν τις τουρκικές προκλήσεις με σύνεση, ηπιότητα και ψυχραιμία, για να μην δοθεί χώρος σε προβοκάτορες, οι οποίοι όντως μπορεί να οδηγήσουν τα πράγματα σε ένα θερμό επεισόδιο, με καταστροφικές συνέπειες και για τις δυο χώρες, είπε μεταξύ πολλών άλλων στη μεστή ομιλία του ο κ. Σάββα Καλεντερίδης καταχειροκροτούμενος στο τέλος.

Αλέξης Κομνηνός

Περισσότερες φωτογραφίες μπορείτε να δείτε εδώ…

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Samostoday

Παρόμοια Άρθρα