Εκδήλωση μνήμης και τιμής για την 29η Μαϊου 1453 από την Ιερά Μητρόπολη Σάμου και Ικαρίας

Ένα μοναδικό ταξίδι μνήμης και τιμής είχαν την ευλογία να ζήσουν χθες Τέταρτη  29 Μαϊου στην αίθουσα του Δημοτικού μεγάρου της Σάμου  όσοι  αποδέχθηκαν το κάλεσμα της τοπικής μας Εκκλησίας  να αποτίσουν φόρο τιμής και ιστορικής μνήμης στην τραγική επέτειο της Αλώσεως της Βασιλίδος των πόλεων, της Βασιλεύουσας των Ρωμιών, της Κωνσταντινουπόλεως  με μοναδικό πλοηγό τον καταξιωμένο φιλόλογο – τ. Λυκειάρχη κ. Γεώργιο Αγγελινάρα ο οποίος με το μοναδικό του χάρισμα και την ευρυμάθεια του κατάφερε να ταξιδέψει τους ακροατές στα ιστορικά γεγονότα των ημερών εκείνων δίδοντας ταυτόχρονα επίκαιρα μηνύματα.  Τέλος προβλήθηκαν διαφάνειες  προβάλλοντας  ιστορικά μνημεία  της Κωνσταντινουπόλεως.

00ieraMitropoli01

Την εκδήλωση έκλεισε με σύντομο και περιεκτικό μήνυμά του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας  κ.κ. Ευσέβιος, καλώντας στην διατήρηση της ιστορικής μνήμης του Ελληνισμού και προτρέποντας το κοινό να κλείσει την βραδιά με το «Χριστός Ανέστη» και τον Εθνικό μας Ύμνο.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Single Post Samostoday
Single Post Samostoday

Follow us on Social Media

Τελευταία Νέα

Τα νέα μας στο Email σου

Γράψου στο εβδομαδιαίο Newsletter

Μη χάνεις τα σημαντικότερα νέα του νησιού σου

Κατηγορίες

Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Γιάννης Αρχοντούλης: Ξέρω ότι προσπάθησα και έδωσα τα πάντα σε όλες τις ομάδες μου. Δεν θα χαθούμε

Γιάννης Αρχοντούλης: «Κανείς δεν θα παίξει με τα παιδιά, όπως επίσης κανείς δεν θα παίξει με τους δασκάλους»

Στην πρωινή εκπομπή του Radio Café 102.4, «Ημερολόγιο Ερτζιανών» με τον Μάνο Στεφανάκη, φιλοξενήθηκε τηλεφωνικά ο πρόεδρος του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Σάμου, κ. Γιάννης

Περισσότερα »