Εκδήλωση μνήμης για την άλωση της Κωνσταντινούπολης από την Ιερά Μητρόπολη Σάμου και Ικαρίας

Εκδήλωση μνήμης για την άλωση της Κωνσταντινούπολης από την Ιερά Μητρόπολη Σάμου και Ικαρίας πραγματοποιήθηκε την Κυριακή βράδυ (20/05), στην αίθουσα τελετών του Δημαρχιακού μεγάρου του Δήμου Σάμου, σε συνεργασία με το «Κέντρο Εκκλησιαστικών, Ιστορικών και Πολιτισμικών Μελετών» και με την συμμετοχή της «Ένωσης Μικρασιατών Σάμου».

Η εκδήλωση αποσκοπούσε στη διατήρηση της ιστορικής μνήμης και στην προβολή των καίριων σημείων της, που είναι κρίσιμα για την διατήρηση της εθνικής, θρησκευτικής και πολιτισμικής μας ταυτότητας και μάλιστα στους κρίσιμους καιρούς μας.

Κύριος ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο καθηγητής κ. Αθανάσιος Αγγελόπουλος με θέμα: «Η ΑΛΩΣΗ ΤΗΣ ΒΑΣΙΛΕΥΟΥΣΑΣ (1453) ΚΑΙ ΤΗΣ ΣΥΜΒΑΣΙΛΕΥΟΥΣΑΣ (1430) ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΕΩΣ ΚΑΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΠΕΡΙΔΙΑΒΑΙΝΟΝΤΑΣ ΤΑ ΘΕΟΔΟΣΙΑΝΑ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΕΙΑ ΚΑΣΤΡΑ. ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΚΑΙ ΕΠΙΚΑΙΡΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ –ΚΡΙΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΑΠΟΡΘΗΤΟ ΕΛΛΗΝΟΡΘΟΔΟΞΟ ΚΑΣΤΡΟ ΤΗΣ ΣΑΜΟΥ», ενώ στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε η τελετή αδελφοποίησης του Κέντρου Εκκλησιαστικών, Ιστορικών και Πολιτισμικών Μελετών, με το «Ίδρυμα Εθνικού και Θρησκευτικού Προβληματισμού. Μέλαθρον Αναστασίου και Ιουλίας Μπίλλη της Θεσσαλονίκης», του οποίου ο ομιλητής ήταν ο Διευθύνων Σύμβουλος.

Η εκδήλωση συνεχίστηκε με επίκαιρο μουσικό πρόγραμμα με τέσσερα τραγούδια από τις αλησμόνητες πατρίδες της Μικράς Ασίας και την Κωνσταντινούπολη, που επιμελήθηκε η «Ένωση Μικρασιατών Σάμου» και ολοκληρώθηκε με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σάμου και Ικαρίας κ.κ. Ευσεβίου και μοίρασμα αναμνηστικών από την πρόσφατη επίσκεψη στα Ιεροσόλυμα.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Αντιπεριφερειάρχης Σάμου κ. Νίκος Κατρακάζος, ο Ταξίαρχος Διοικητής της 79 ΑΔΤΕ κ. Γιώργος Κουρής, ο Δήμαρχος Σάμου κ. Μιχάλης Αγγελόπουλος, ο Αστυνομικός Διευθυντής, ο Λιμενάρχης και ο Διοικητής ΠΥ Σάμου, οι Διοικητές του Ναυτικού Κλιμακίου και 4ου ΣΑ, Ιερείς, οι Δημοτικοί σύμβουλοι κα Μαριάνθη Μαστροκωνσταντή και κ.κ. Κυριάκος Πατσίδης και Νίκος Τριανταφύλλου και πλήθος κόσμου.

Αλέξης Κομνηνός

Περισσότερες φωτογραφίες μπορείτε να δείτε ΕΔΩ κι ΕΔΩ

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Απογοήτευσαν οι Κροάτες

To clasico έχει φαβορί

Συνεχίζουμε με EuroLeague σήμερα και ασχολούμαστε με το σπουδαιότερο παιχνίδι της αγωνιστικής, το clasico της Μπαρτσελόνα με τη Ρεάλ Μαδρίτης. Καμία από τις δύο ομάδες

Περισσότερα »