Εκδηλώσεις απόδοσης τιμής και μνήμης στους ήρωες των Ιμίων από την ΠΕ Σάμου

Για δεύτερη χρονιά πραγματοποιήθηκε με μέριμνα της Περιφερειακής Ενότητας Σάμου και του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών Σάμου, η εκδήλωση απόδοσης τιμής και μνήμης στους τρεις αξιωματικούς του Πολεμικού μας Ναυτικού, που έπεσαν υπέρ πατρίδος την νύχτα της κρίσης των Ιμίων το 1996, μεταξύ των οποίων και ο Σαμιώτης χειριστής του ελικοπτέρου Χρήστος Καραθανάσης.

Κεντρικός ομιλητής ήταν ο γνωστός έμπειρος διεθνολόγος-στρατιωτικός αναλυτής κος Αθανάσιος Δρούγος. Την εκδήλωση άνοιξε ο Αντιπεριφερειάρχης Σάμου Νίκος Κατρακάζος, με σύντομο πρόλογο, τονίζοντας την ανάγκη να εκδηλώνουμε τον πατριωτισμό μας με τα καθημερινά μας έργα, αλλά και να είμαστε έτοιμοι ανά πάσα στιγμή να υπερασπιστούμε την πατρίδα και τα δίκαιά μας.

00ImiavsAntiperifereia02

Στη συνέχεια έδωσε τον λόγο στον Πρόεδρο του Ν.Π. Σαμιακή Αρωγή του Δήμου, κ. Κυριάκο Πατσίδη, ο οποίος μετέφερε το μήνυμα του απουσιάζοντος Δημάρχου κ. Μιχάλη Αγγελόπουλου. Χαιρετισμό με την γνωστή πατριωτική ευαισθησία που τον διακρίνει αλλά και με αιχμές για όσα δεν γίνονται ή γίνονται εσφαλμένα, απηύθυνε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Εφέδρων αξιωματικών Σάμου κ. Εμμανουήλ Πέτρου. Τον λόγο πήρε στη συνέχεια ο κ. Αθανάσιος Δρούγος, ο οποίος χώρισε την ομιλία του σε πέντε άξονες, τις διεθνείς εξελίξεις, την Μέση Ανατολή, τις Ελληνοτουρκικές σχέσεις, τα όσα συμβαίνουν στο Αιγαίο και την Κύπρο, με αναφορά στις πρόσφατες επιθετικές ενέργειες του Τουρκικού επεκτατισμού και τέλος για το Σκοπιανό και τις εξελίξεις γύρω απ΄ αυτό.

00ImiavsAntiperifereia03

Ο κ. Δρούγος εξέφρασε την ανησυχία του για τα όσα διαδραματίζονται ή απειλούνται στον ταραγμένο χώρο της Μ. Ανατολής, που επηρεάζουν όλο τον κόσμο και την Ελλάδα, για τις προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας σε Αιγαίο και Κύπρο, που εκτίμησε ότι θα συνεχιστούν και θα ενταθούν σε επίπεδο ναυτικών κυρίως επεισοδίων και στο τέλος εξουδετέρωσε με λίγα λόγια τα όσα μεθοδεύονται για την επίλυση του Σκοπιανού, υπερασπιζόμενος ιστορικά και εθνολογικά την ελληνικότητα, αλλά και  την μοναδικότητα της Μακεδονίας. Ο κ. Δρούγος, μετά το τέλος της ομιλίας του απάντησε σε ερωτήσεις που του υποβλήθηκαν και που ήταν όλες σοβαρές και υπεύθυνες, με τον προβληματισμό για τα μελλούμενα να κυριαρχεί.

00ImiavsAntiperifereia04

Ο κ. Δρούγος ήταν όπως πάντα ήρεμος, συγκρατημένος στις εκτιμήσεις του, προβληματισμένος και ο ίδιος, αλλά βαθύς γνώστης των παγκόσμιων και τοπικών εξελίξεων, με εμπεριστατωμένες εξηγήσεις, με επιστημονική κατάρτιση και απλότητα.

Την επόμενη ημέρα, Κυριακή (25/02) τελέσθηκε επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο που βρίσκεται στο παλιό λιμάνι Καρλοβάσου. Την επιμνημόσυνη δέηση τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σάμου και Ικαρίας κ.κ. Ευσέβιιος, ενώ πολιτικές και στρατιωτικές αρχές του τόπου κατέθεσαν στεφάνια στο μνημείο.

Στεφάνια κατέθεσαν ο Αντιπεριφερειάρχης Σάμου κ. Νίκος Κατρακάζος, ο Ταξίαρχος Διοικητής της 79 ΑΔΤΕ κ. Αντώνης Κωστάκης, ο διοικητής του Ναυτικού Κλιμακίου Σάμου κ. Ιωάννης Τρακάδας Αντιπλοίαρχος ΠΝ, ο Αντιδήμαρχος Σάμου κ. Τάσος Καλατζής, ο Αστυνομικός Διευθυντής κ. Δημήτρης Μαϊστρέλλης, ο Λιμενάρχης Σάμου κ. Νίκος Κωνσταντέλλης, ο Διοικητής της ΠΟΥ Σάμου Πύραρχος κ. Παναγιώτης Κοτρίδης και ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών Σάμου κ. Εμμανουήλ Πέτρου.

00ImiavsAntiperifereia05

Παρόντες επίσης ήταν η πρόεδρος του ΔΟΠΠΟΝΑΣ κα Άννη Ανδρεάδου, η Δημοτική Σύμβουλος κα Ιωάννα Καραγιάννη, ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Σάμου κ. Ελισαίος Μαυρατζώτης, οι Δημοτικοί σύμβουλοι κ.κ. Δημήτρης Καραγιάννης, Γιώργος Διακοσταμάτης και ο τοπικός κοινοτικός σύμβουλος και υπεύθυνος ΟΤΑ Δυτικής Σάμου κ. Μανώλης Νικολού, ο στρατιωτικός αναλυτής και διεθνολόγος κ. Αθανάσιος Δρούγος και αρκετοί πολίτες.

00ImiavsAntiperifereia06

Επίσης οι επίσημοι πραγματοποίησαν εθιμοτυπική επίσκεψη και στο περιπολικό «Κύκνος» του Πολεμικού Ναυτικού που βρισκόταν στο λιμάνι Καρλοβάσου, ενώ αντηλλάγησαν αναμνηστικές πλακέτες από την Αντιπεριφέρεια Σάμου και τον Κυβερνήτη του περιπολικού σκάφους  «Κύκνος».

Ευχαριστούμε το www.aegaio.blogspot.gr για την ευγενική παραχώρηση φωτογραφιών από την εκδήλωση της Κυριακής (25/02).

00ImiavsAntiperifereia07

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Σύλληψη αλλοδαπού στον αερολιμένα της Σάμου, για αδικήματα της ποινικής νομοθεσίας

Εξιχνιάστηκαν δύο περιπτώσεις κλοπών που τελέστηκαν από αλλοδαπούς

Εξιχνιάστηκε, μετά από εμπεριστατωμένη έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Σάμου, περίπτωση διάρρηξης – κλοπής, που διαπράχθηκε προ τετραμήνου περίπου, σε οικία στο Βαθύ της Σάμου. Ταυτοποιήθηκαν

Περισσότερα »
Απογοήτευσαν οι Κροάτες

Πρεμιέρα σε αργό ρυθμό

Μπορεί να προέκυψε την τελευταία στιγμή η πολύ σημαντική απουσία του Μίροτιτς, ωστόσο η Μπαρτσελόνα έδειξε ότι ήθελε περισσότερο από τη Ρεάλ Μαδρίτης τη νίκη

Περισσότερα »