Ειρηνική διαμαρτυρία Κούρδων στην πόλη της Σάμου για τα όσα διαδραματίζονται στο Αφρίν

Ειρηνική διαμαρτυρία πραγματοποίησαν περίπου εκατό άτομα (70 ενήλικες + 30 παιδιά) κυρίως Κούρδοι από την Τουρκία, τη Συρία, το Ιράν και το Ιράκ το απόγευμα της Παρασκευής (16/03) στην πόλη της Σάμου.

Διαμαρτυρήθηκαν για την πολιτική του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για τα γεγονότα που συντελούνται εδώ και πολύ καιρό στην περιοχή Αφρίν της Συρία.

Με συνθήματα όπως «Erdogan Terrorist» και «Stop Killing children in Afrin» και άλλα πολλά, τα παραπάνω άτομα εξήλθαν του ΚΥΤ Σάμου γύρω στις 16:00, μετέβησαν μέχρι την πλατεία Πυθαγόρα της Σάμου και κατέληξαν στην πλατεία Θεμιστοκλή Σοφούλη, φωνάζοντας συνθήματα.

Την όλη δραστηριότητά τους παρακολουθούσαν διακριτικά το Λιμενικό Σώμα και η Αστυνομία.

Αλέξης Κομνηνός

Περισσότερες φωτογραφίες μπορείτε να δείτε ΕΔΩ κι ΕΔΩ

00DiamartyriaAfrin02

Σημείωση: Όπως είναι γνωστό, το 2016 ο Ερντογάν ξεκίνησε την επιχείρηση «Ασπίδα του Ευφράτη» με σκοπό, δήθεν, να πολεμήσει κατά του ISIS αλλά στην ουσία να επιτεθεί κατά των κουρδικών δυνάμεων που επιτύγχαναν συνεχείς νίκες στο βορρά της Συρίας, η οποία συνορεύει με την Τουρκία. Οι τουρκικές δυνάμεις παρεισέφρησαν σε συριακές περιοχές και διέκοψαν την κουρδική συνέχεια, τον «τρομοκρατικό διάδρομο» όπως τον αποκαλεί ο Ερντογάν, τον κουρδικό διάδρομο κατ’ άλλους. Η τουρκική επίθεση στο Αφρίν, το οποίο είναι απομονωμένο από τις άλλες κουρδικές περιοχές, δεν ήρθε ως κεραυνός εν αιθρία. Η Τουρκία επανειλημμένως απειλούσε ότι θα επιτεθεί. Δεν το τολμούσε, όμως, διότι στο Αφρίν υπήρχαν ρωσικές δυνάμεις. Ο Ερντογάν κατάφερε να πείσει τον Πούτιν να αποσύρει τις δυνάμεις του και πήρε την άδεια από τον Ρώσο πρόεδρο να επιτεθεί. Δυστυχώς στην τουρκική ενέργεια συναίνεσε το σύνολο της διεθνούς κοινότητας. 

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Samostoday

Παρόμοια Άρθρα