Έγκριση του Master Plan Λιμένα Πυθαγορείου και των προτεινόμενων παρεμβάσεων για την αναβάθμιση του αλιευτικού καταφυγίου Μπάλου Κουμείκων από την Επιτροπή Σχεδιασμού και Ανάπτυξης Λιμένων

Εγκρίθηκε σήμερα, Τετάρτη 31 Οκτωβρίου, από την Επιτροπή Σχεδιασμού και Ανάπτυξης Λιμένων, το Master Plan Λιμένα Πυθαγορείου που καθορίζει όρους δόμησης και χρήσης του Λιμένα που περιλαμβάνουν το σχεδιασμό των λιμενικών και των χερσαίων υποδομών, το πλαίσιο χρήσης των υφιστάμενων κτιριακών υποδομών και πιθανών μελλοντικών επεκτάσεων τους, τον καθορισμό των ζωνών λειτουργίας ISPS καθώς και του τελωνειακού και αστυνομικού ελέγχου.

00MasterPlan01

Ο προσδιορισμός των πολεοδομικών χαρακτηριστικών και η οργάνωση χερσαίας ζώνης με σεβασμό στην αρχιτεκτονική και πολιτιστική κληρονομιά της περιοχής θα συνεισφέρει με ουσιαστικό τρόπο στη γενική λειτουργία του Λιμένα.

00MasterPlan03

Ο Δήμαρχος Σάμου, Μιχάλης Αγγελόπουλος, δήλωσε : «Η υιοθέτηση και η έγκριση Master Plan Λιμένα Πυθαγορείου μετά από μία μακρά και κοπιώδη διαδικασία αποτελεί ένα θεσμικό και κανονιστικό βήμα για την ανάπτυξη του νησιού μας».

Στο προσωπικό του προφίλ στο Facebook ο τέως πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Σάμου κ. Ελισαίος Μαυρατζώτης έγραψε:

«Σήμερα στο Υπουργείο Ναυτιλίας συνεδρίασε η επιτροπή σχεδιασμού και ανάπτυξης Λιμένων (ΕΣΑΛ) όπου στην ημερήσια διάταξη ήταν η έγκριση του master plan Πυθαγορείου. Στη διυπουργική αυτή επιτροπή συμμετείχαν από τη Σάμο ο βουλευτής, ο δήμαρχος, η μηχανικός του λιμενικού ταμείου κα Σεχιώτη και εγώ ως εκπρόσωπος του Λιμενικού Ταμείου. Η παρουσίαση της κας Σεχιώτη ήταν εξαιρετική όπου με επιχειρήματα και γνώση πάνω στο συγκεκριμένο θέμα απάντησε σε όλα τα ερωτήματα τα οποία έθεσε η επιτροπή. Ακολούθησαν οι δικές μας τοποθετήσεις όπου με αγωνία εκφράσαμε την άμεση ανάγκη έγκρισης του συγκεκριμένου σχεδίου διότι η έλλειψη αυτού έφερε πολλά προβλήματα τόσα χρόνια τα οποία ταλαιπωρούσαν τους κατοίκους της περιοχής, τους επαγγελματίες, το Λιμεναρχείο και το Λιμενικό Ταμείο. Η επιτυχία είναι ότι όλοι μας είχαμε ένα κοινό παρονομαστή. Την έγκριση της μελέτης.

Έγκριση η οποία ήρθε προφορικά πριν από λίγο από τον πρόεδρο της επιτροπής και από ένα πολύ καλό φίλο της Σάμου τον κ. Απόλλων Φιλλιπή, πρόεδρο του οργανισμού λιμένων Ηρακλείου. Με ιδιαίτερη χαρά και προσωπική εργασία μπορώ πλέον να πω ότι το Πυθαγόρειο απέκτησε MASTER PLAN !!!!».

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Samostoday

Παρόμοια Άρθρα

Κορονοϊός: 411 νέα κρούσματα στην Ελλάδα. 1 κρούσμα στη Σάμο

Ραγδαία η εξάπλωση της πανδημίας. Ρεκόρ θετικών κρουσμάτων. 1 κρούσμα στη Σάμο

Σήμερα ανακοινώνουμε 935 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 47 συνδέονται με γνωστές συρροές και 44 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός

Περισσότερα »